נהדר: כיצד הפכה פולקסווגן את תיבות הדואר ברחוב למתקני מחזור?
כמעט מחצית משטח העיתונות המודפסת והמגזינים שאנחנו קוראים ביום יום הוא שטח המוקדש לפרסום. לצערה הרב של הסביבה, כמעט 80 אחוזים מהעיתונים והמגזינים הללו מושלכים בסופו של דבר לפחי האשפה במקום לפחי המחזור, מה שגורם לבזבוז רב של נייר ונזק לסביבה בטווח הרחוק.
יצרנית המכוניות פולקסווגן רצתה לפרסם באמצעות מודעות מודפסות את סדרת הרכבים החדשה שלה הכוללת את טכנולוגיית הבלו-מושן (blue motion), טכנולוגיה הגורמת לחיסכון בדלק והופכת את הרכב לידידותי יותר לסביבה. אולם, הקונפליקט בסיטואציה הזאת אינו פשוט. מצד אחד, הרכב מנסה להיות מוצר ירוק וידידותי לסביבה, ומצד שני, פרסום מסורתי באמצעות דפוס מזיק לסביבה ואינו עולה בקנה אחד עם מדיניות החברה. לכן, שאלו את עצמם בחברה שאלה מאוד פשוטה: האם פרסום מודפס יכול להועיל לסביבה במקום להזיק לה?
לאחר מחשבה רבה, רקחו בפולקסווגן מהלך מהפכני ומבריק, במטרה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. הפעילות התרחשה בדרום אפריקה ובמסגרתה צורפה מדבקת פרסומת מודפסת לפולקסווגן למגזינים הפופולאריים במדינה. במקום להשקיע את כספי התקציב עבור מסע הפרסום בעיצוב ותכנון המודעות, הושקע כל הכסף בהדפסת מדבקות blue motion lable, מדבקות דואר מיוחדות.
המדבקה, שהיא בעצם סוג של מכתב מבוייל, כללה פרסומת קטנה ומינורית לפולקסווגן בתחתיתה כשבשאר השטח הופיעה הכתובת של אתר המחזור המרכזי בדרום אפריקה. הקוראים נתבקשו להדביק את המדבקה על שער המגזין בסיום הקריאה ולשלשל את המגזין כמו שהוא, ללא מעטפה, לתיבת הדואר הקרובה לביתם. רחובות דרום אפריקה מאופיינים בתיבות דואר בכל פינת רחוב אך במעט מאוד מתקני מחזור. כך, גרמה החברה לקוראים רבים למחזר את העיתון או המגזין אותו קראו, בקלות, בחינם וללא טיפת מאמץ והפכה למעשה את תיבות הדואר ברחוב למתקני מחזור נייר.
המהלך הפרסומי הנהדר הזה והכסף שבוזבז עבור משלוחי הדואר הרבים, אמנם קנה לחברה בסה"כ פרסומת מודפסת קטנה, אך הפך את המגזין כולו לפלטפורמה להעברת המסר של החברה, ולהדגמה חיה כיצד חשיבה חכמה וירוקה יכולה להביא לתוצאות נהדרות. צפו בסרטון המתאר את הקמפיין המקסים ואת תוצאותיו אשר זיכו אותו במגוון פרסים בפסטיבל הפרסום האחרון בקאן.
לייק לפטריה בפייסבוק