אוזניות אלחוטיות מומלצות | רשימת המלצות מעודכנת לשנת 2024

אם אתם מחפשים אוזניות אלחוטיות מומלצות הגעתם למקום הנכון. ריכזנו לכם בכתבה רשימה של אוזניות מומלצות שיתנו לכם את חווית המשתמש הטובה ביותר.

אם יצא לכם לחפש אוזניות אלחוטיות מומלצות לאחרונה באחת החנויות הקרובות לביתכם או סתם בשיטוט אקראי באינטרנט כנראה גיליתם שני דברים מבאסים, הדבר הראשון שיש המון סוגים של אוזניות מכל מיני סוגים ודגמים, דבר שלעיתים יכול לבלבל את המשתמש.

הדבר השני זה המחיר של האוזניות יכול להיות מרתיע, אתם בסך הכל רוצים אוזניות טובות שיתלבשו לכם על האוזן כמו שצריך וישמיעו לכם את המוזיקה / פודקאסט / משחק כמו שצריך ואתם לא רוצים למשכן את הבית שלכם בשבילהן, ולהוציא על הדרך מאות (או אלפי שקלים) בשביל אוזניות אלחוטיות טובות.

בדיוק בשביל זה החלטנו לעשות לכם את החיים קצת יותר קלים ולהמליץ לכם ברשימה ממוקדת על דגמים של אוזניות אלחוטיות מומלצות במחירים סבירים לגמרי שאתם יכולים להזמין בקלות מחו"ל.

אם גם לכם יש המלצה על אוזניות שלא נמצאות ברשימה שלנו או שיש לכם איזה חווית משתמש טובה / לא טובה מאחד הדגמים ברשימה שלנו, נשמח שתכתבו לנו על זה בשרשור התגובות לכתבה.

דבר אחרון רגע לפני שמתחילים, במידה ואינכם מכירים את המונח של TWS, לא מדובר בחברה אלא ראשי תיבות למונח True Wireless הכוונה לאוזניות אלחוטיות באמת.

מדובר באוזניות כפתור אלחוטיות ללא חוט, כדוגמת ה-Air Pods. האוזניות מתממשקות עם טלפון חכם באמצעות טכנולוגיית בלוטות', וכך מאפשרות שמיעת מוזיקה, ביצוע שיחות ואף שיחה עם עוזרות קוליות כמו סירי. ועכשיו בואו נתחיל עם רשימה של אוזניות בלוטוס מומלצות (מעודכן לשנת 2023).

אוזניות אלחוטיות מומלצות 1
אוזניות אלחוטיות מומלצות | קרדיט תמונה: Pixabay
תוכן עניינים הצג

אוזניות אלחוטיות – Earbuds

אוזניות חדשות וסופר איכותיות של OnePluse במחיר המצחיק של אזור ה-280 ש"ח. האוזניות הללו יתנו לכם ביטול רעשים אקטיבי, זמן עבודה של 7 שעות על 10 דקות של טעינה וסה"כ חיי סוללה של 44 שעות!!! (יחד עם נרתיק הטעינה) שזה נתון סופר משמעותי.

עוד יתרון גדול בעיני שהאוזניות הללו מאפשרות לכם להתחבר לשני מכשירים בו זמנית, דבר שלא ניתן לעשות במרבית אוזניות ה-Earbuds בטווח המחירים הזה.

שימו לב כשאתם נכנסים לעמוד הרכישה באליאקספרס, שימו לב להזמין את הגרסה של האוזניות שהיא "Global Version" ולא "CN Version" מכיוון שהגרסה הגלובלית תומכת באפליקציה המותאמת לאוזניות שנקראת 'hey melody' בעוד שהגרסה הסינית לא עובדת איתה כמו שצריך נכון לזמן זה.

לינק לרכישה מאליאקספרס


 

Soundcore Liberty 4 NC // טווח מחירים 300-320 ש"ח

אם אתם מוכנים להשקיע טיפה יותר באוזניות שלכם האופציה המועדפת עלינו זה Soundcore Liberty 4 NC של חברת Anker. מדובר באוזניות עם טכנולוגיית ביטול רעשים אקטיבי שתבודד אתכם מרעשי הסביבה, עם דרייבר של 11 מ”מ שזה נתון מצוין עבור אוזניות במחיר כזה.

גם לאוזניות הללו יש אפליקציה מותאמת שתעזור לכם לקסטם אותן בצורה האופטימלית עבורכם (האפליקציה נקראת Soundcore) ותתן לכם אינפורמציה על מצב הסוללה וכו'.

ניתן להוסיף בו זמנית לאוזניות מכשיר מקושר נוסף ככה שאם אתם רוצים לחבר בו זמנית את האוזניות לסמארטפון ולמחשב אתם תוכלו לעשות את זה בלי בעיה (באמצעות האפליקציה).

לאוזניות הללו קיים מצב של 'טעינה מהירה' שייתן לכם זמן שימוש של 3 שעות על זמן טעינה של 15 דקות. לאחר טעינה מלאה תקבלו עבודה רציפה של 9 שעות וסה"כ של 28 שעות ביחד עם נרתיק הטעינה.

לינק לרכישה מאליאקספרס


 

אוזניות אלחוטיות מעולות שכדאי לכם להכיר מבית Baseus עם סוללה חזקה במיוחד שתתן לכם עבודה רציפה של 140 שעות (יחד עם נרתיק הטעינה), תקן עמידות במים גבוה של IPX6 תמיכה בבלוטוס 5.3 מה שיאפשר לכם לחבר את האוזניות לשני מכשירים במקביל באמצעות האפליקציה של Baseus שבנוסף תעזור לכם להגדיר את האוזניות בצורה האופטימלית עבורכם. מוזמנים לצפות כאן בסרטון הסבר על האוזניות הנהדרות הללו.

לינק לרכישה מאליאקספרס


 

UGREEN X6 HiTune // טווח מחירים 180-200 ש"ח

נתחיל מהשורה התחתונה, אם אתם מחפשים אוזניות אלחוטיות מומלצות בתצורת כפתור x6 של UGREEN הן אוזניות אלחוטיות מעולות עם סאונד מצוין וסוללה נהדרת במחיר נמוך והגיוני לחלוטין.

חווית השימוש באוזניות הללו נפלאה וכזאת שמתעלה על הרבה אוזניות אחרות מהשורה הראשונה של השוק. אם אתם מחפשים אוזניות אלחוטיות זולות עם סאונד טוב מאוד יש לכם כאן אופציה נהדרת.

האוזניות של UGREEN מתומחרות נכון לזמן זה באליאקספרס באזור ה-180 ש"ח, יש להן סינון רעשים היברידי, קייס יחסית קטן, דרייבר של 10 מ”מ עם דגש על עוצמת הבס שנותן איכות סאונד טובה וחיי סוללה ארוכים של 6 שעות עבודה רציפה וסה"כ 26 שעות עבודה עם הנרתיק הטענה הנייד.

שימו לב במידה ואתם רוכשים שאתם הולכים על הדגם של 6X ולא הדגם הקודם 5X מכיוון שיש בין שני הדגמים הבדל באיכות הסאונד ובטכנולוגיית סינון הרעשים.

בקיצור אם אתם מחפשים value for money על אוזניות אלחוטיות טובות זאת אחת האופציות הכי טובות שיש לנו בשבילכם.

לינק לרכישה מאליאקספרס


 

אנחנו מאוד אוהבים את המוצרים של טרונסמארט וסביר להניח שתראו עוד המלצות של אוזניות נהדרות של החברה הזו בהמשך הרשימה. האוזניות האלחוטיות החדשות שלהן עומדות בסטנדרט שהם הציבו לעצמם בכל הנוגע לאיכות סאונד, זמן עבודה רציף של 7 שעות + 25 שעות עם נרתיק הטעינה ומחיר סופר אטרקטיבי.


 

UGREEN HiTune T3 // טווח מחירים 150-200 ש"ח

אוזניות אלחוטיות טובות וזולות מבית UGREEN שכבר סיקרנו בתחילת הפוסט את האוזניות האלחוטיות המעולות שלהם (X6 HiTune).

כאן אתם מקבלים אוזניות טובות עם איכות סאונד טובה, טכנולוגיית ביטול רעשים שעושה עבודה טובה, במיוחד ביחס למחיר הנמוך שאתם משלמים עבור האוזניות הללו, חיי הסוללה נותנים לכם עבודה רציפה של 7 שעות לאחר טעינה מלאה וסה"כ 24 שעות של עבודה ביחד עם הקייס (מה צריך יותר).

לינק לרכישה מאליאקספרס


 

Lenovo LP5 ThinkPlus // טווח מחירים 100-50 ש"ח

אוזניות אלחוטיות מפתיעות במחיר אטרקטיבי של לנובו,  תומכות בתקן בלוטוס 5 ונותנות איכות חיבור ושמע טובים. זמן הסוללה שלהם יאפשר לכם שימוש רציף של 3.5 שעות עבודה ועוד 8.5 שעות של שימוש באמצעות טעינה מהקייס של האוזניות (סה"כ 12 שעות). זמן הטעינה של האוזניות הוא שעה וחצי עד לטעינה מלאה.

מדובר באוזניות תוך-אוזן עם איכות סאונד טובה, דרייבר של 13 מ”מ עם דגש על הבס ככה שאם אתם אוהבים לשמוע מוזיקה או רוצים לשחק עם האוזניות האלה במשחקים שיש בהם הרבה סאונד הם יעשו עבודה נהדרת.

חסינות להגנה מפני התזת מים ככה שאם הן נרטבות קלות לא אמורה להיות איתן בעיה. ניתן להשתמש בהן רק באוזניה אחת, אם אתם רוצים לנהל שיחה אבל לא להיות מנותקים מהסביבה שלכם אתם תוכלו לעשות את זה.

בשורה התחתונה אם אתם לא רוצים להוציא הרבה כסף ואתם מחפשים אוזניות אלחוטיות מומלצות וזולות זאת אופציה נהדרת עבורכם.

לינק לרכישה באליאקספרס


 

1More Bolorbuds 2 // טווח מחירים 240-280 ש"ח

אוזניות מבית 1More שאנחנו אוהבים מאוד וכבר סיקרנו בפוסט הזה את האוזניות הנהדרות שלהם (Comfobuds Pro) שהיו קצת יותר יקרות מהגרסה הזאת.

שלא תתבלבלו, גם האוזניות האלחוטיות האלה טובות ונותנות לכם תמורה טובה לכסף שתשלמו עבורן, יש להן 3 צבעים אופציונליים (זהב, לבן ושחור), הן נותנות איכות סאונד טובה, ביטול רעש פעיל, זמן עבודה רציף של 6 שעות בטעינה אחת וסה"כ 18 שעות יחד עם הקייס.

לינק לרכישה מאליאקספרס


 

אוזניות Tronsmart Spunky Beat // טווח מחירים 100-130 ש"ח

אוזניות אלחוטיות זולות ומעולות עם סאונד נהדר (דרייבר של 6 מ"מ) חיי סוללה מצוינים במחיר נמוך והגיוני לחלוטין של אזור ה-120 ש"ח. חווית השימוש באוזניות האלחוטיות הללו היא כזאת שמתחרה בכבוד עם הרבה אוזניות אלחוטיות אחרות בשוק.

בניגוד להרבה אוזניות אחרות ברגע שנכניס אותן לאוזן נגלה שיש להן עוזרת תמיכה באנגלית שמעדכנת אותנו על הסטטוס של האוזניות, אם הן מחוברות אחת לשניה ו/או אם הן מחוברות לסמארטפון.

דבר נוסף שהוא יתרון משמעותי בנוגע לאוזניות הללו זה הסוללה שלהן, שמספיקה ל-7 שעות עבודה רציפה, בנוסף הקייס יוסיף לכם עד 24 שעות של שימוש רציף. האוזניות הללו הן ללא ספק התמורה הכי טובה שאתם יכולים לקבל על הכסף שלכם.

לא זמין לרכישה נכון לזמן זה


 

אוזניות Xiaomi Redmi AirDots // טווח מחירים 50-100 ש"ח

אוזניות אלחוטיות אלגנטיות וזולות מבית שיאומי, מדובר באוזניות כפתור עם סאונד טוב שמתחרה עם אוזניות אלחוטיות מומלצות אחרות יקרות יותר.

חשוב לציין שהגרסה המקורית של שיאומי שאנחנו בדקנו זאת אלה האוזניות הלבנות שהסאונד שלהם נהדר אך יש להם חיסרון קטן שלא ניתן לבצע העברת שירים בזמן השמיעה מהאוזניות עצמן על ידי לחיצה על האוזניות, דבר שניתן לעשות באוזניות אלחוטיות אחרות שיש בשוק.

האוזניות תומכות בתקן בלוטוס 5.0, יש להן משטח מגע שמאפשר כמה פעולות, יש להן סטריאו בזמן שיחה ככה ששומעים בשתי האוזניות (דבר שלא קיים באוזניות TWS בטווח המחירים הזה) והמשקל שלהן נמוך יחסית ככה שהן לא מציקות באוזן.

הסוללה של האוזניות גם מקבלת ציון טוב כאשר היא מצליחה להחזיק עד 4 שעות של עבודה רציפה וניתן לטעון את האוזניות באמצעות הקייס שלהן עד 3 טעינות רצופות לפני שנצטרך לטעון אותן בחשמל.

לא זמין לרכישה נכון לזמן זה


 

אוזניות OnePlus Buds // טווח מחירים 255-300 ש"ח

חברת one plus הכריזה לפני כמה חודשים על אוזניות OnePlus Buds, מדובר באוזניות ה-TWS הראשונות של החברה אשר מגיעות עם עמידות במים בתקן IPX4, זמן הסוללה הכולל של האוזניות הללו מרשים, 30 שעות, ויש להן עיצוב שמזכיר את האייר-פודס של אפל.

הסוללה מאפשרת זמן עבודה רציף של 7 שעות שימוש אחרי טעינה מלאה בודדת או עד 30 שעות כשמשתמשים בקייס הטעינה שלהן.

גם באוזניות הללו יש אופציה לטעינה מהירה של 10 דקות. המפרט של האוזניות והאיכות של הסאונד בסך מרשימים מאוד וכמו שתראו בסרטון הסקירה שצירפנו כאן למטה, הן גורמות לאיירפודס להיראות יקרות מדי בצורה מוגזמת, מכיוון OnePlus Buds נותנים חווית שמע ונוחות מעולה במחיר שפוי של 250-300 ש"ח.

לסיכום האוזניות הללו מגיעות בשלושה צבעים אופציונליים, העיצוב שלהן אלגנטי ויפה מאוד, חיי הסוללה מרשימים, יש להן טכנולוגיית סינון רעשים ולא תצליחו למצוא עליהן ביקורות שלילית אחת ברחבי הרשת. ותאמינו לנו שניסינו.

בהחלט אופציה נהדרת לכל מי שמחפש אוזניות אלחוטיות מומלצות ולא רוצה להוציא סתם מחיר מוגזם על איירפודס.

לא זמין לרכישה נכון לזמן זה


 

אוזניות Xiaomi Mi Earbuds Basic 2 // טווח מחירים 80-120 ש"ח

מדובר באוזניות מבית שיאומי עם חיי סוללה חביבים של 4 שעות שימוש רציף + 3 מחזורי שימוש באמצעות טעינה מהמארז. האוזניות הללו נותנות תמורה טובה מאוד עבור המחיר הנמוך שלהן.

הכפתורים של האוזניות מאפשרים לענות ולנתק שיחות, להשהות את המוזיקה או להמשיכה בלחיצה בודדת. חסרון קטן שלהן הוא שאי אפשר להעביר שירים באמצעות הלחצן של האוזניות. בנוסף אין לאוזניות הללו טכנולוגיית סינון רעשים ככה שאתם לא ממש יכולים לנהל שיחה עם האוזניות הללו במקום עמוס מלא רעשי רקע. חסרון נוסף הוא חיבור ה-microUSB שהוא נחשב קצת מיושן.

בשורה התחתונה מדובר במוצר לא רע בכלל בשביל אוזניות אלחוטיות בטווח מחירים של 80-120 ש"ח, הגימור בסיסי וכמו שאמרנו אין סינון רעשים אבל אם הצורך שלכם באוזניות זה רק כדי לשבת באוטובוס או במשרד מול המחשב ולשמוע מוזיקה או פודקאסט האוזניות הללו לגמרי יעשו עבורכם את העבודה ויתנו איכות שמע מספקת.

לא זמין לרכישה נכון לזמן זה


 

1More Comfobuds Pro // טווח מחירים 250-300 ש"ח

בכל הנוגע לסאונד של אוזניות אלחוטיות 1More Comfobuds Pro הן האוזניות הכי טובות ומפתיעות שיצא לנו לבדוק בתקופה האחרונה, יש להן דרייבר יפה מאוד (13.4 מ"מ) שנותן להן סאונד סופר איכותי.

כמו שתוכלו לראות באליאקספרס המחיר של האוזניות האלה הוא באזור ה- 260 ש"ח שזה מחיר נהדר עבור אוזניות אלחוטיות עם סאונד כזה.

חשוב מאוד לשים לב במידה ואתם רוכשים את האוזניות האלה שאתם קונים Comfobuds Pro מכיוון שהגרסה של Comfobuds (לא Pro) היא עם דרייבר של 7 מ"מ וגרסת הפרו היא 13.4 מ"מ ויש פה הבדל באיכות הסאונד.

בנוסף לפרטים שציינתי חיי הסוללה של האוזניות האלה טובים מאוד, הסוללה תתן לכם זמן שימוש של 8 שעות רצופות בכל טעינה וסה"כ 28 שעות עבודה עם הנרתיק הטענה הנייד.

כמו כן יש גם יכולת טעינה מהירה שמעניקה לכם שעתיים נוספות של עבודה בזמן טעינה של 15 דקות בלבד.

לא זמין לרכישה נכון לזמן זה


 

I7s TWS // טווח מחיר 20-25 ש"ח

האופציה הבאה ברשימה שלנו הן אוזניות אלחוטיות I7s TWS, חשוב לנו להדגיש שהן האוזניות האלחוטיות הכי זולות שתמצאו, הן עולות קצת פחות מ-25 ש"ח שזה מחיר מצחיק לחלוטין שגורם לאנשים תמיד לתהות האם מדובר באוזניות אלחוטיות טובות או סתם זבל.

אז השורה התחתונה היא שמדובר באוזניות אלחוטיות סבירות ביחס למחיר שמשלמים עבורן. הסאונד שלהן שטוח ואין ממש באסים אבל אם אתם לא מחפשים איכות סאונד ואתם לא שומעים מוזיקה עם הרבה באסים אתם לגמרי יכולים להיות מרוצים מהן.

המראה שלהן מזכיר מאוד את האיירפודס של אפל במבט ראשון אך המוצר שמקבלים רחוק מהאייר פודס מבחינת רמת הגימור, הנוחות והאריזה. יחד עם זאת במידה ולא בא לכם להוציא עכשיו הרבה כסף על אוזניות ואתם רק צריכים אוזניות שישמשו אתכם לשמוע קצת פודקאסטים או מוזיקה רגועה בדרך לעבודה, זה לגמרי יכול לעשות את העבודה.

בכל הנוגע לניהול שיחות באמצעות האוזניות הללו אפשר לומר שהן גם עוברות את מבחן חווית המשתמש, חיסרון שלהן זה שאת השיחות שומעים רק מאוזניה אחת (לא ניתן לנהל שיחה בסטריאו) שזאת האוזניה הראשית שאיתה עשינו את הצימוד הראשוני כשהפעלנו את האוזניות, אך שומעים ממנה טוב את השיחה והרמקול שלה בסדר גמור.

הסוללה של האוזניות מחזיקה מעמד למשך שעתיים של שימוש רציף שזה לא מי יודע מה ביחס לאוזניות אחרות בשוק אבל כמובן עבור מוצר במחיר כזה זה לגמרי מקובל. אם אתם מחפשים אוזניות זולות זה המוצר בשבילכם.

(קליק לצפייה בסקירה)

לא זמין לרכישה נכון לזמן זה

אוזניות קשת

Tronsmart Apollo Q10 // טווח מחירים 175 – 200 ש"ח

מדובר באוזניות קשת עם טכנולוגיית ביטול רעשים במחיר אטרקטיבי מאוד. העיצוב של האוזניות הללו נקי ויפה, הן קלות יחסית עם משקל של 220 גרם, הקשת גמישה, חזקה ומרופדת בכריות נעימות למגע באזור האוזניים והראש. ניתן לכוונן את גודל הקשת ולהתאים אותה לראש שלכם.

מדובר באוזניות עם איכות סאונד גבוהה, דרייבר דינמי של 40 מ"מ ועומדת בסטנדרט הגבוה שטרונסמארט הציבו בדגמים אחרים של האוזניות שלהם.

זמן הסוללה של האוזניות האלה הוא אחד המרשימים שראינו בשביל אוזניות קשת עם טכנולוגיית ANC (ביטול רעשים), במיוחד בטווח המחירים הזה, האוזניות הללו ייתנו לכם זמן שימוש של 100 שעות עבודה רציפה כשאתם משתמשים בהם עם ווליום של 50% אם תשתמשו בווליום גבוה יותר זה יהיה קצת פחות אבל עדיין נתון מרשים.

יתרון נוסף של האוזניות הללו הוא שיש להם טכנולוגיה של טעינה מהירה, 10 דקות של טעינה ייתנו לכם זמן שימוש של 3 שעות ולטעון אותן באופן מלא ייקח לכם 3 שעות.

ניתן לבצע שיחות באמצעות האוזניות הללו, וטכנולוגיית ביטול הרעשים עושה עבודה נהדרת בכל הנוגע לביטול קולות הרקע סביבכם בזמן שאתם מנהלים שיחה, גם אם זה במקום רועש.

חסרונות

למרות היתרונות הרבים של האוזניות האלה יש להם גם כמה חסרונות קטנים. הדבר הראשון שקצת הציק לנו זה שהן לא מגיעות עם קייס.

בנוסף אין להן פונקציה של חיבור במקביל לכמה מכשירים בו זמנית (דבר שיש באוזניות פרימיום כמו סוני ו-bose)

לא כתוב על האריזה שלהם תקן ספציפי של אטימות למים ככה שעדיף לא להשתמש בהן במקומות רטובים.

לינק רכישה דרך אליאקספרס

Sennheiser HD 458BT // מחיר 600 ש"ח

אוזניות קשת מבית סנהייזר שנותנות אחלה ביצועים ביחס למחיר שלהן. נתחיל בדברים החיוביים – איכות הסאונד של האוזניות מעולה, האוזניות עובדות על גרסת BT 5.0 וניתן לחבר אותן במקביל לשני מכשירים שונים. חיי הסוללה של האוזניות הללו הן 30 שעות עבודה רציפה. המשקל שלהן יחסית קליל (238 גרם) וניתן לקפל את האוזניות הללו והן מגיעות עם נרתיק נשיאה קומפקטי.

הדברים הפחות חיוביים – האוזניות כוללות טכנולוגיית ANC של ביטול רעשי רקע אקטיבי, הביטול רעשים באוזניות הללו עובד בצורה סבירה אך לא מספקת וקשה להשוות אותו לזה שיש באוזניות פרימיום כמו של סוני או בוס.

אם אתם מחפשים אוזניות קשת זולות יחסית לשמוע איתן מוזיקה/פודקאסט אבל לא להיות מנותקים לגמרי מהסביבה הן יעשו את העבודה.

לינק רכישה דרך KSP


 

Sennheiser HD 450BT // מחיר 679 ש"ח

אוזניות קשת מבית סנהייזר עם מפרט זהה לחלוטין לגרסה של 458BT (האוזניות הקודמות שכתבנו עליהם), יש לאוזניות הללו סאונד נהדר, טכנולוגיית ביטול רעשים, עובדות על גרסת BT של 5.0, נרתיק נשיאה קומפקטי, זמן עבודה רציף של 30 שעות, בקיצור אחד לאחר כמו הדגם הקודם.

אחרי בדיקה והשוואה של שני הדגמים הגענו למסקנה שיש כאן שני הבדלים בין שני הדגמים והם העיצוב, המראה של Sennheiser HD 450BT הוא נקי יותר וניתן להזמין אותן בצבע שחור או לבן והגרסה של Sennheiser HD 458BT מגיעה בעיצוב אחד של שחור ואדום. ההבדל השני הוא המחיר, כאשר ה- Sennheiser HD 458BT הן קצת יותר זולות. מעבר לזה הדגמים זהים.

לינק רכישה דרך KSP


 

אוזניות ספורט

JLab Fit Sport Fitness // טווח מחירים 110-130 ש"ח

אם אתם מחפשים אוזניות ספורט אלחוטיות שמתאימות לכל סוג של פעילות החל מריצה, הליכה, מכון, רכיבה על אופניים וכו' זאת אופציה נהדרת. יש לאוזניות האלה סאונד נהדר וסוללה טובה, עד 10 שעות שימוש, וכל זה במחיר נמוך והגיוני לחלוטין עבור אוזניות ספורט.

יש לאוזניות הללו חיבור אלחוטי מתקדם בגרסה 5.0 שייתן לכם ליהנות מהמוזיקה שלכם בזמן האימון ללא ניתוקים והפרעות, בנוסף אם אתם נוטים להזיע הרבה במהלך האימון שלכם תשמחו לדעת שהאוזניות האלה עמידות בזיעה וגשם (תקן IP-55) .

חשוב לציין שהאוזניות הללו ישמשו אתכם להאזנה למוזיקה / פודקאסט בבלוטוס בזמן פעילות גופנית ולא לניהול שיחות. אם אתם מחפשים אוזניות אלחוטיות מומלצות לניהול שיחות אנחנו ממליצים לכם ללכת על אחת האופציות שמופיעות בתחילת הכתבה.

לינק לרכישה מ-KSP


 

Philips RunFree Sport // טווח מחירים 148-168 ש”ח

אוזניות ספורט מבית Philips עם עיצוב מיוחד שאמור לאבטח את האוזניות בתוך האוזן שלכם בצורה נוחה ולמנוע מהן ליפול מהאוזן במהלך ריצה ופעילויות שונות. האוזניות עמידות מפני זיעה ורטיבות כך שניתן לרוץ איתן גם כשיורד גשם (תקן IPX2).

שימו לב שחיי הסוללה של האוזניות האלה קצת פחות מרשימים בהשוואה לשאר האוזניות ברשימה שלנו, הן מאפשרות 4.5 שעות שימוש רציף. בנוסף שווה לציין שהרמקול שלהן יחסית גדול 13.6 מ”מ, מה שייתן לכם סאונד יפה מאוד.


 

Sennheiser CX150BT // טווח מחירים 280-320 ש”ח

אוזניות ספורט של סנהייזר שהפתיעו אותנו בסאונד ונוחות טובים במחיר סביר עבור אוזניות ספורט ברמה כזאת. האוזניות האלה הן אוזניות אלחוטיות שמחוברות אחת אל השנייה עם חוט.

הסוללה שלהן טובה מאוד ונותנת זמן שימוש רציף של 10 שעות, הן קלות והחוט שלהן יחסית קצר שזה נהדר.

יתרון נוסף זה שסנהייזר כללו 4 גדלים של אוזניות סיליקון באריזה של האוזניות האלה, וזה יאפשר לכם למצוא את הגודל האופטימלי עבור האוזן שלכם.

לינק לרכישה מ-KSP


 

אוזניות פרימיום – אוזניות קשת אלחוטיות מומלצות

עד עכשיו התמקדנו בכתבה בדגמים שונים של אוזניות אלחוטיות מומלצות בעיצוב כפתור או עיצובים סטייל איירפודס, אבל אם אתם מחפשים אוזניות איכותיות ברמה הגבוהה ביותר שיש בשוק האוזניות האלחוטיות, אתם צריכים לתת הצצה על הדגמים הבאים שמובילים את השוק בכל הנוגע לאיכות השמע וטכנולוגיית סינון הרעשים שלהם. אנחנו נאמר מראש שלא מדובר באוזניות בלוטוס זולות, אבל אם אתם לא מתפשרים על איכות ובא לכם להתפנק קצת אז זה כנראה מה שאתם מחפשים.

Sony WH-1000XM4

בכל הנוגע לאוזניות אלחוטיות זה מוצר הדגל הכי טוב של סוני. יש לאוזניות האלה סינון רעשים יוצא מהכלל ואיכות שמע מצוינת, כל זה בעיצוב קליל ונוח (254 גרם). האוזניות האלה נראות זהות לדגם הקודם 3 XMשל סוני שיצא אי שם בשנת 2018, וזה מעולה כי הדגם הקודם של סוני היה מצוין והם לקחו אותו לשלב הבא עם מספר שיפורים מגניבים. השידרוג הראשון והחשוב מאוד זה תמיכה במספר מכשירים במקביל.

כדי להסביר לכם מה הכוונה תדמיינו שאתם שומעים באוזניות מוזיקה דרך המחשב ולפתע יש לכם שיחת טלפון ואתם רוצים לענות לה באמצעות האוזניות. מה שהייתם צריכים לעשות עד היום זה להיכנס להגדרות הבלוטוס שלכם במחשב, לנתק את החיבור ואז להתחבר לבלוטוס של הסמארטפון שלכם. כעת השידרוג החדש של האוזניות הללו מאפשר לכם להיות מחוברים במקביל לכמה מכשירים וככה אתם לא צריכים לנתק חיבור בלוטוס של מכשיר אחד ולהתחבר לאחר.

השדרוג השני של האוזניות הללו זה טכנולוגיית סינון הרעשים המתקדמת שלהם, שכעת עובדת אפילו יותר טוב מהגרסא הקודמת של XM3 שגם היתה טובה בפני עצמה וכעת היא פשוט מצליחה לבטל עוד יותר תדרים וגלי קול שהגרסא הקודמת לא היתה מסוגלת לבטל ונותנת את התחושה שאנחנו במימד אחר מנותקים מהסביבה. סינון הרעש באוזניות האלה הוא פשוט קרוב למושלם.

אם אתם רוצים לבטל את סינון הרעשים כדי להקשיב למה שאנשים מדברים איתכם אתם אפילו לא צריכים להסיר את האוזניות מכיוון שסוני הכניסו פונקציה שמבטלת את סינון הרעש החיצוני על ידי הצמדת היד לאוזניה הימנית.

בנוסף יש לאוזניות הללו 5 מיקרופונים חיצוניים שקולטים בצורה מעולה את הקול שלכם ומבטלים רעשי סביבה ככה שאם אתם נמצאים בסביבה מלאה ברעשי רקע האוזניות הללו יתמקדו בקול שלכם ויסננו את הרעשים האחרים בשיחה שלכם.

לסיכום: אם אתם מחפשים אוזניות אלחוטיות מומלצות עם איכות שמע מצויינת וסינון רעשים מתקדם אני ממליץ לכם בחום על הגרסה החדשה של Sony WH-1000XM4 ואם תמיכה במספר מכשירים במקביל לא מעניינת אתכם אז אתם גם יכולים לגמרי ללכת על הדגם הקודם XM3, לקבל מוצר מדהים ולחסוך כסף. המחיר של הדגם החדש הוא בטווח המחירים של 1100-1390 ש"ח והדגם הקודם נמכר כיום בסביבות 850 ש"ח.

קליק לבדיקת המחיר באתר KSP


Bose Headphones 700

בוש היו חלוצי התעשייה עם טכנולוגיית ביטול הרעשים שהם הכניסו לאוזניות שלהם שקבעה סוג של סטנדרט חדש בכל הנוגע לאוזניות קשת אלחוטיות ומיצבה את בוש כמותג המוביל בשוק הזה, אך בשנתיים האחרונות חברות נוספות נכנסו חזק לשוק הזה (לדוגמה סוני עם הדגם של WH-1000XM4) והשיקו אוזניות שלא נופלות מאלה של בוש.

כדי להישאר רלוונטיים ולא לאבד את המומנטום שלהם, בוש הוציאו דגם חדש של אוזניות אלחוטיות שנקרא פשוט '700' והכניסו לו מספר עדכונים ופיצ'רים חדשים שמשדרגים לגמרי את חוויית השימוש שלהם.

המראה מינימליסטי ונקי, הדגם הזה הוא "על האוזן", משמע מכסה ואוטם את האוזן. הקשת שמחזיקה את האוזניות גמישה וניתן לכוונן אותה בקלות. הטעינה היא באמצעות כניסת כבל USB-C. האוזניות נותנות תמיכה לעוזרת אלקטרונית לבחירתכם (תמיכה ב Siri, Google Assistant, Alexa). ניתן להתחבר איתן לשני מכשירים בו זמנית באמצעות בלוטוס. יש שליטה במגע שמאפשר לנו לעצור/להפעיל שירים וכמו כן להנמיך/להגביר את הווליום באמצעות החלקת האצבע על האוזניה הימנית.

כמובן שהדבר הכי חשוב באוזניות הללו זה טכנולוגיית ביטול הרעשים שניתן לכוונן אותה באמצעות כפתור מובנה באוזניות לרמה של 1-10. הכוונה שאם אתם לא רוצים להיות מנותקים לגמרי ולבטל את כל רעשי הרקע אתם יכולים לכוונן את האוזניות ככה שתשמעו קצת רעשי רקע חיצוניים.

אפליקציית המוזיקה של Bose מאפשר לכם לנהל אתם המוזיקה שלכם, היא מציגה כמה זמן נותר לכם לסוללה בהתאם גם לרמת הכיוונון של סינון הרעשים וניתן לבחור דרכה את העוזרת האלקטרונית המועדפת עליכם.

קליק לבדיקת המחיר באתר KSP


אז מה עדיף? Bose Headphones 700 או Sony WH-1000XM4

ללא ספק מדובר בשני הדגמים הכי טובים שקיימים כיום בשוק האוזניות האלחוטיות בתצורת קשת "על האוזן". שניהם מובילים את התעשייה בכל הנוגע לביטול הרעשים ונותנים איכות שמע נהדרת. אבל מי יותר טוב? מה עדיף לרכוש מבין השניים? שאלה טובה!

ניתן לכם עכשיו קצת חומר למחשבה על שני הדגמים הללו – אם אתם אוהבים בסים במוזיקה האוזניות של סוני נותנות איכות שמע עם דגש גדול יותר לבסים, בכל הנוגע לביטול רעשים שתי החברות עשו עבודה מדהימה אבל נראה שהדגם של בוס טיפה יותר טוב. הקייס של סוני יותר קומפקטי, הדגם החדש של סוני זול יותר מזה של בוס 700.

בסופו של דבר מדובר בשני דגמים מעולים שהיינו שמחים לקבל במתנה, אבל אם היינו צריכים לבחור רק אחד מהם כנראה שהיינו בוחרים בדגם של סוני.

הגענו לסוף רשימת ההמלצות שלנו, כללנו בכתבה 12 אוזניות אלחוטיות מומלצות בטווחי מחירים שונים ותצורות שונות. בהמשך הכתבה צירפנו לכם מדריך שיעזור לכם להבין איזה סוג של אוזניות אתם רוצים, מה צריך להיות חשוב לכם כשאתם  בוחרים אוזניות ויסביר הרבה מונחים שלעיתים יכולים להיות קצת מבלבלים כשבוחרים אוזניות אלחוטיות.

מדריך: איך תבחרו את אוזניות אלחוטיות מושלמות עבורכם?

נתחיל מזה שמדובר במשימה לא פשוטה בכלל ואני אנסה לפשט לכם אותה כמה שיותר על ידי דגשים שאתם תצטרכו לשים לב אליהם כשאתם מתחילים לחפש אוזניות אלחוטיות טובות, ויש המון כאלה בשוק.

הדגשים שאני רוצה לדבר עליהם הם – התצורה והסגנון של האוזניות, הטווח של האוזניות, טכנולוגיית סינון רעשים, איכות השמע, חיי הסוללה של האוזניות והמחיר. בנוסף יש גם אלמנט של הנוחות וההתאמה שלהם שאני שם את זה בכוכבית קטנה מכיוון שזה עניין סובייקטיבי מאוד. האוזניים שלנו לא בנויות בדיוק באותה צורה ודגם מסוים יכול להיות עבורי סופר נוח וכיפי בזמן שלמישהו אחר הוא יציק ולא יישב טוב באוזן.

עכשיו קצת נרחיב על כל אחד מהדגשים שציינתי למעלה:

אוזניות אלחוטיות מומלצות 2
Credit: Pixabay

התצורה והסגנון של אוזניות אלחוטיות

לפני שנכנסים לכל הפרטים הקטנים שקשורים לכל דגם של אוזניות חשוב להכיר את סוגי האוזניות האלחוטיות הקיימות בשוק כיום. ברגע שתדעו מה הסגנון והעיצוב הכללי של האוזניות שאתם מחפשים תוכלו להתמקד באוזניות הכי טובות שמתאימות לכם.

אוזניות בתוך האוזן // In-Ear

האוזניות הפופולריות ביותר בשוק כיום אלה אוזניות In-Ear הכוונה לאוזניות earbuds  שמוכרות בשני עיצובים שכיחים – מקלות איירפודס ועיצוב שני בצורת כפתור. יש כיום המון דגמים בשוק בסגנון של איירפודס ולא צריך לקרוע את הכיס שלכם על מנת לקבל תמורה טובה לאוזניות. תוכלו למצוא אוזניות אלחוטיות בחצי מחיר מאיירפודס שיתנו לכם חוויה שימוש לא פחות טובה.

מבין שני העיצובים אין אחד שהוא יותר טוב מהשני. זה לגמרי על פי העדפה האישית שלכם ויש אוזניות אלחוטיות מומלצות משני הסוגים.

אוזניות על האוזן // On-Ear

אוזניות על האוזן אלה אוזניות שתלויות על האוזן, הן מכסות אותה אך לא אוטמות אותה. סוג האוזניות הללו הן לרוב מגיעות בדגמים של קשת קלאסית, הם קלים יחסית ואינם מכבידים ולוחצים על האוזניים והראש. אני אישית פחות אוהב את הדגמים הללו מכיוון שסינון הרעשים אינו אופטימלי והסביבה שלכם גם שומעת לרוב את מה שאתם שומעים.

אם אתם מתכוונים להשתמש באוזניות שלכם ברחוב, במשרד, בתחבורה ציבורית או באופן כללי במקום ציבורי אתם צריכים לקחת בחשבון שאנשים סביבכם ישמעו רעש מהאוזניות שלכם כי הן לא אטומות. זה לגמרי משהו שאתם צריכים לקחת בחשבון.

אם עיקר השימוש שלכם באוזניות הוא בבית ו/או אתם נמצאים בעבודה שעניין הסאונד מאוד חשוב לכם שווה לכם לשקול לרכוש את האוזניות הללו.

אוזניות מעל האוזן // Over-Ear

אוזניות אלחוטיות "מעל האוזן" הן אוזניות קשת שמכסות לחלוטין את כל האוזן מכל הצדדים. חשוב לשים לב האם מדובר בגרסה פתוחה או סגורה של אוזניות Over-Ear. הגרסה הסגורה כשמה כן היא, לא נותנת לקולות מהסביבה להיכנס לאוזן שלכם ובכך מנטרלת את רעשי הסביבה וגם לא מאפשרת לסביבה לשמוע את מה שאתם שומעים. הגרסה הפתוחה משאירה אתכם מחוברים לסביבה שלכם ומאפשרת לקולות להיכנס ולצאת.

כמו שאתם יכולים לתאר לעצמכם האוזניות שנותנות את סינון הרעשים הכי טוב הן אוזניות מסוג Over-Ear אך חשוב לציין שכיום יש טכנולוגיות חדשיות של ניטרול וסינון רעשי רקע גם באוזניות בתוך האוזן ועל האוזן שעושים עבודה נהדרת ונדבר עליהם בהמשך.

לפני שנעבור לסעיף הבא חשוב לי לסכם את אלמנט התצורה של האוזניות שפירטנו עליו כעת. הכל מתחיל ונגמר בצורך, בשימוש השוטף ובנוחות שאתם מחפשים באוזניות. מבחינת סינון רעשים אופטימלית שתכניס אתכם לעולם משלכם התצורה הכי טובה שנותנת את איכות השמע הגבוהה ביותר זה אוזניות אלחוטיות מעל האוזן Over-Ear משמע קשת סגורה שאוטמת לכם את האוזן.

יחד עם זאת הרבה אנשים סולדים מאוזניות קשת כי הן יכולות ללחוץ על האוזניים/הראש/הלסת העליונה וזה מציק לאורך זמן. כמו כן שימוש באוזניות קשת מחייב אתכם תמיד להשתמש בשתי האוזניות, דבר שאפשר להימנע ממנו כשמשתמשים באוזניות אלחוטיות בתוך האוזן (מסוג כפתור).

בנוסף אוזניות קשת, איכותיות כלל שיהיו לעיתים נראות מוגזמות על הראש והרבה אנשים סולדים מהמראה שהן נותנות ומעדיפים מראה מינימליסטי ואלגנטי כשהם הולכים ברחוב או נוסעים בתחבורה ציבורית ורוצים משהו באוזניים סטייל איירפודס (או כל סוג אחר של אוזניות אלחוטיות שנכנסות לתוך האוזן).

אין פה נכון או לא נכון, העניין המרכזי זה מה אתם אוהבים ומעדיפים ומה הצורך והשימוש שלכם בסופו של דבר. מוצר איכותי ניתן למצוא בכל אחד מהתצורות השונות של האוזניות והיה חשוב לנו לתת לכם כמה שיותר אינפורמציה על הדגמים השונים הקיימים כיום בשוק.

אוזניות אלחוטיות מומלצות 4
אוזניות אלחוטיות מומלצות | Credit: Pixabay

הטווח של האוזניות

מרבית האוזניות הקיימות כיום בשוק מעבירות את השמע באמצעות טכנולוגיית בלוטוס (Bluetooth). למי שלא מכיר או מודע למה זה בלוטוס, מדובר בתקן תקשורת רדיו שמשמש בעיקר לתקשורת אלחוטית במרחב האישי שלנו.

לטכנולוגיה הזאת יש עדכונים פעם בתקופה שמציבים סטנדרט חדש בתקשורת האלחוטית. כיום התקן הכי חדיש של הבלוטוס זה גרסא 5. בשנת 2015 הוכרזה גרסה 5.0 של בלוטוס, כאשר חברת סמסונג התחילה להשתמש בטלפונים סלולריים גלאקסי 8s ואייפון 8 גם יצא עם אותה טכנולוגיה.

ככל שגרסת הבלוטוס של האוזניות תהיה יותר מתקדמת כך גם הקישוריות של האוזניות תהיה יותר טובה ואיכותית. הסטנדרט היום לאוזניות טובות זה תמיכה בגרסא 4.1 ומעלה.

בנוסף לגרסת הבלוטוס, אלמנט מעניין נוסף שיכול לשדרג לכם את חוויית השימוש באוזניות הוא טכנולוגיית / תקן NFC. מבלי להיכנס יותר מדי לפרטים טכניים, טכנולוגיית NFC זה מה שנקרא "טכנולוגיית טווח אפס", מדובר בפרוטוקול תקשורת שמאפשר לבצע פעולות מסוימות כאשר יש שני מכשירים מאוד קרובים אחד לשני. אחד השימושים הפופולריים של הטכנולוגיה הזאת היום היא כשאתם מקרבים את כרטיס האשראי שלכם בסופרמרקט אל הקורא הכרטיס והוא מזהה את הכרטיס שלכם כשאתם מקרבים אותו אל המכשיר.

היתרון של טכנולוגיית NFC באוזניות אלחוטיות לדוגמה – יאפשר לכם לבצע צימוד לאוזניות שלכם וקישור למכשיר ממנו אתם שומעים את המוזיקה רק על ידי קירוב ו/או נגיעה של האוזניות למכשיר. לא מדובר בתקן שהוא חובה בכל אוזניות אלחוטיות אבל זה עוד פונקציה שמשפיעה על הקישוריות של האוזניות שכדאי להכיר ואתם רוצים בסופו של דבר גם להבין על מה אתם משלמים סכום כסף לא מבוטל.

תקן  Aptx – עוד אלמנט סופר חשוב בנוגע לאיכות השמע שעוברת באמצעות טכנולוגיית הבלוטוס לאוזניות שלכם היא טכנולוגיית Aptx. כדי להסביר את הטכנולוגיה הזאת נתאר לכם מצב סטנדרטי למדי בו אתם שומעים מוזיקה קצבית שמתנגנת בסמארטפון שלכם והוא מעביר את המוזיקה לאוזניות באמצעות גלי רדיו של בלוטוס.

המכשיר צריך להעביר המון אינפורמציה בזמן קצר אל האוזניות והאוזניות שלכם צריכות לדעת לעבד את האינפורמציה שהמכשיר שלכם שולח ולתרגם לכם את זה לשיר שאתם רוצים לשמוע. התקן של Aptx מונע פגיעה באיכות השמע שמועבר אליכם לאוזניות. זה תקן חשוב מאוד אם אתם רוצים לקבל מוצר איכותי.

טכנולוגיית סינון רעשים

אם חשוב לכם נושא סינון רעשי רקע / סביבה וסביר להניח שזה חשוב לכם במידה ואתם רוצים לשמוע באוזניות שלכם בסביבה שלעיתים יכולה להיות רועשת (לדוגמה כאשר אתם הולכים ברחוב מלא רעשים או שומעים מוזיקה באוטובוס צפוף) העניין של סינון הרעשים הוא מאוד חשוב וזה משהו שאתם צריכים לבדוק בכל אוזניות שאתם שוקלים לרכוש.

טכנולוגיית סינון רעשים נקראת ANC או בשמה המלא –  Active Noise Cancellation, למערכת הזאת יש מיקרופון קטן ש"מאזין" שרעשי הסביבה שנמצאים מחוץ לאוזניות שלכם ולשמע שנמצא בתוך האוזניות שלכם.

בגדול טכנולוגיית סינון רעשים עובדת באופן כזה שהיא משדרת גלי קול מנוגדים לרעשי הסביבה שלכם לפני שהם נכנסים לכם לאוזן ואתם קולטים אותם. איכות הטכנולוגיה הזאת משתנה מדגם לדגם של אוזניות. כמו שציינתי מקודם, תצורת האוזניות שלרוב נותנת סינון רעשים יותר טוב זה אוזניות Over-Ear סגורות שעוטפות את האוזן שלכם ואוטמות אותה מרעשי סביבה. כמובן הטכנולוגיה של סינון הרעשים לא קיימת בכל אוזניות על האוזן ואתם צריכים לבדוק ולוודא שיש את הפונקציה הזאת במפרט של האוזניות.

אחת החברות שפיתחו את הטכנולוגיה הזאת והטמיעו אותה באוזניות שלהם בצורה נהדרת זו Bose שהכניסה את עניין סינון הרעשים לדגמים שלה ומנטרלת את רעשי הסביבה ברמה גבוה ביותר. אך מעבר ל-Bose יש כיום עוד המון דגמים שנותנים את היכולת הזאת.

בנוסף חשוב לציין שגם דגמים חדשים של אוזניות אלחוטיות כפתור (EarBuds) גם כן כוללות טכנולוגיית סינון רעשים ברמה גבוהה ואתם לא חייבים לקנות אוזניות Over-Ear ענקיות שעוטפות את האוזן על מנת לקבל את סינון הרעשים ברמה טובה ומספקת.

חיי הסוללה

חיי סוללה זה אחד האלמנטים הכי חשובים שאתם צריכים לקחת בחשבון לפני שאתם בוחרים אוזניות אלחוטיות. צריך לחלק את חיי הסוללה לשניים. קודם כל להסתכל על טווח הזמן של עבודה רציפה של הסוללה כשהיא טעונה לגמרי. הכוונה כמה זמן אתם יכולים להשתמש באוזניות באופן רצוף מהרגע שהסוללה נטענה לגמרי עד שהן ייכבו ולא יעבדו.

העניין השני והמאוד חשוב זה הזמן שהמארז של האוזניות יאפשר לכם להמשיך לשמוע. הכוונה היא שגם הקייס (הנרתיק של האוזניות) מטעין את האוזניות שלכם כשאתם מכניסים אותן אליו והוא יכול לאפשר לכם לטעון אותן. תתארו לכם שאתם נמצאים בנסיעה ארוכה באוטובוס ולפתע האוזניות שלכם שובקות חיים, אתם יכולים לשלוף את הקייס ולהכניס אותן לשם ואחרי זמן מה להוציא אותן ותוכלו להמשיך להשתמש בהן.

זמני העבודה הרציפה והתוספת שניתן להפיק מהקייס שונים מאוד מדגם לדגם של אוזניות אלחוטיות ולכן זה נתון חשוב מאוד שאתם צריכים לשים לב אליו לפני שאתם מחליטים איזה אוזניות אתם רוצים לקנות. קחו דוגמה קטנה על אנשים שלא חשוב להם איכות הסאונד שתהיה הכי אופטימלית שיש (לדוגמה אם אתם בעיקר שומעים פודקאסטים באוזניות) והכי חשוב לכם זה זמן העבודה הרציפה, ככה שתוכלו ליהנות כמה שיותר עם האוזניות מבלי לטעון אותן כל הזמן.

מחיר

כמו שאתם תגלו בקרוב טווח המחירים של אוזניות אלחוטיות הוא מטורף. המחיר הכי זול שאנחנו מצאנו לאוזניות אלחוטיות מתחיל ב- 20 ש"ח והכי גבוה יכול להגיע לאלפי שקלים. יש המון חברות ודגמים שנותנים אפשרויות שמע מתקדמות מאוד כמו ביטול רעשים, חיי סוללה ארוכים במיוחד, טווח קליטה חזק ועוד אלמנטים נוספים שדיברנו עליהם בחלק הקודם.

בנוסף צריך לקחת בחשבון שהרבה מהחברות הגדולות מרשות לעצמן לקחת מחיר גבוה יותר מהמתחרים שלהם בעיקר בגלל שיש להן מוניטין ושם המותג שלהן פשוט יותר מוכר, דבר שגורם להמון אנשים לחשוב שהמוצר שלהם יותר טוב, או שזה של סוג של סמל סטטוס להסתובב עם המותג שלהם.

קחו לדוגמה את האיירפודס של אפל, אין ספק שמדובר במוצר טוב מאוד ואיכותי עם רמת גימור טובה כמו שרק אפל יודעים לעשות, אך האם האוזניות האלחוטיות שלהם הם הכי טובות בשוק האוזניות? והאם אוזניות שעולות 200 ש"ח פחות מהאוזניות שלהם לא ייתנו לכם את אותה חווית שימוש שאיירפודס ייתנו? הדעה שלנו בכל מקרה היא ששם המותג מוסיף המון פעמים למחיר עשרות אחוזים ותמיד אפשר למצוא מוצר זהה ביכולות במחיר יותר שפוי. זה לפחות מה שאנחנו מנסים לתת לכם בכתבה הזאת.

שאלות נפוצות על אוזניות אלחוטיות

מה עדיף - אוזניות בתוך האוזן או מעל האוזן?

קודם כל חשוב לציין שיש אוזניות מעולות שהן בתוך האוזן (Earbuds) ויש אוזניות מדהימות שהן על האוזן. צריך להתחשב בצרכים, העדפות וכמובן בתקציב שאתם מעוניינים להשקיע באוזניות.
לאוזניות מעל האוזן לרוב יהיה סאונד יותר טוב ואפשרות לטכנולוגיית סינון רעשים טובה יותר, יחד עם זאת הן גדולות יותר ויש אנשים שלא אוהבים שהכריות שלהן מחממות את האוזן לאחר שימוש ממושך.

אוזניות בתוך האוזן הן יותר מינימליסטיות וקומפקטיות, הן לרוב עולות פחות מאוזניות על האוזן ומבחינת חווית השימוש שלהן הן קלות יותר ופחות יציקו לכם לאורך זמן כשאתם עובדים איתן. לעוד פרטים על ההבדלים השונים בין סוגי האוזניות מוזמנים להיכנס לכתבה.

מה זה תקן Aptx ?

תקן Aptx זו טכנולוגיה שהתפקיד שלה זה לשמור על איכות השמע שמועבר אל האוזניות האלחוטיות באמצעות בלוטוס. זה תקן חשוב מאוד שנותן אינדיקציה חשובה לכך שמדובר באוזניות אלחוטיות איכותיות.

מה זה NFC ?

טכנולוגיית NFC זה "טכנולוגיית טווח אפס" מדובר בפרוטוקול תקשורת שמאפשר לבצע פעולות מסוימות כאשר יש שני מכשירים מאוד קרובים אחד לשני.
היתרון של טכנולוגיית NFC באוזניות אלחוטיות לדוגמה - יאפשר לכם לבצע צימוד לאוזניות שלכם וקישור למכשיר ממנו אתם שומעים את המוזיקה רק על ידי קירוב ו/או נגיעה של האוזניות למכשיר. חשוב לציין שלא מדובר בתקן שהוא חובה בכל אוזניות אלחוטיות אבל זה עוד פונקציה שמשפיעה על הקישוריות של האוזניות שכדאי להכיר ואתם רוצים בסופו של דבר גם להבין על מה אתם משלמים סכום כסף לא מבוטל.

מה זה ANC ?

טכנולוגיית סינון רעשים נקראת ANC או בשמה המלא - Active Noise Cancellation למערכת הזאת יש מיקרופון קטן ש"מאזין" שרעשי הסביבה שנמצאים מחוץ לאוזניות שלכם ולשמע שנמצא בתוך האוזניות שלכם.
בגדול טכנולוגיית סינון רעשים עובדת באופן כזה שהיא משדרת גלי קול מנוגדים לרעשי הסביבה שלכם לפני שהם נכנסים לכם לאוזן ואתם קולטים אותם. איכות הטכנולוגיה הזאת משתנה מדגם לדגם של אוזניות.

מה זה סינון רעשים אקטיבי?

ביטול רעשים אקטיבי משתמש במיקרופונים ורמקולים כדי להפחית את רעשי הרקע והסביבה. זהו הסוג המוכר ביותר ונעשה בו שימוש בעיקר באוזניות על-אוזן. הטכנולוגיה הפכה כל כך קטנה וחסכונית בסוללה שניתן להשתמש בה באוזניות אלחוטיות אמיתיות בתוך האוזן.

מה זה סינון רעשים פסיבי?

סינון רעשים פסיבי מתקבל מעצם הכיסוי של האוזן על ידי כריות האוזניים שבמידה מסוימת אוטמות אותה מרעשים לא רצויים. זה משמש גם לאוזניות מעל האוזן וגם לאוזניות בתוך האוזן, כאשר האוזניה עצמה תשמור על רעשי הסביבה.

אם יש לכם שאלות נוספות על אוזניות אלחוטיות מכל סוג או תצורה מוזמנים לכתוב לנו אותן בשרשור התגובות בסוף הכתבה.

עכשיו הבמה שלכם, אם יש לכם אוזניות אלחוטיות מומלצות נוספות שלפי דעתכם היינו צריכים לסקר ולכלול אותן ברשימת ההמלצות שלנו מוזמנים לכתוב לנו עליהן בשרשור התגובות של הכתבה.

עוד בפטריה

10 הצגות מומלצות שפשוט אסור לכם לפספס השנה
15 אטרקציות לילדים במרכז שכדאי לכם לבדוק בהקדם
20 סדרות מומלצות בנטפליקס שצריך להוסיף לרשימת הצפייה

רגע לפני סיום אנחנו מזמנים אתכם לבחון את הידע הכללי שלכם בחידון הטריוויה שלנו!!!

לייק לפטריה בפייסבוק