מתיחת בטן – משלב ההחלטה ועד לחשיבות השמירה על התוצאות
בגיל מסוים, ואצל כל אחת ואחד זה אחרת, נוצר מצב של עור רפוי או עודפי עור באזור הבטן, שאינם מגיבים לתזונה נכונה או פעילות גופנית, כולל כפיפות בטן.
התופעה אופיינית גם לנשים לאחר לידה או במקרים של ירידה דרסטית במשקל, גם אצל גברים. במידה והדבר מפריע לכם, תוכלו לשקול ניתוח מתיחת בטן שיכול להסיר שומן ועודפי עור, כמו גם לסייע בהידוק השרירים בדופן הבטן.
מכיוון שמדובר בהליך כירורגי מורכב, כדאי שתבינו בדיוק על מה מדובר, החל מהתהליך עצמו, ועד הסיכונים וחשיבות ההחלמה האידיאלית, לשמירה על התוצאות ועל בריאותכם.
מה כולל תהליך מתיחת בטן, משלב ההכנות ועד לניתוח עצמו?
בשלב הראשון, ובמטרה לבדוק את מצב בריאותכם ולתאם ציפיות (כולל קבלת ההחלטה האם לטפל בבטן התחתונה או בכל אזור הבטן), נערוך פגישת היכרות בה אציג את ההליך הכירורגי ובמה הוא כרוך, ואענה לכל שאלותיכם בנושא, כולל הסבר מקיף על ההחלמה הנדרשת ועל התוצאות הריאליות עבורכם.
הניתוח עצמו עשוי להימשך בין שעה ועד 5 שעות, וכולל הרדמה כללית הדורשת התאוששות מעט ארוכה יותר בסיומו. ישנם כמה סוגים של ניתוחי מתיחת בטן: מלא, חלקי, בשילוב עם אזור הגב או בנוסף לשאיבת שומן.
במהלך מתיחת בטן מלאה, מבצעים חתך באזור הבטן התחתונה וסביב הטבור. ניתוח בטן חלקי כולל חתכים קצרים יותר ומיועד בדרך כלל למטופלים בעלי פחות עודפי עור, ולכן הוא גם אמור להיות קצר יותר.
ניתוח בטן היקפי כולל את אזור הגב, ומתיחת בטן הכוללת גם שאיבת שומן, יכולה לתת מענה לכמה אזורים ולאפשר הסרת עור ושומן עודף גם מאזור הגב והירכיים, דבר שמאפשר עיצוב כמה חלקים בגופכם. בסיום מתיחת הבטן נתפור ונחבוש את אזור החתך, בנוסף לשימוש בתחבושת אלסטית במשך כמה שבועות לאחר הניתוח.
הערכות מראש במטרה לאפשר החלמה אידיאלית
כמומחה לכירורגיה פלסטית חשוב לי שתבינו את כל שלבי ההחלמה, ומה נדרש מכם בכל רגע, כדי לשמור על עצמכם ועל התוצאות שהשגנו באמצעות ניתוח מתיחת הבטן. ראשית, מנוחה כללית היא לא המלצה אלא חלק בלתי נפרד מתהליך ההחלמה, וחשוב להיערך לכך מראש.
הרשו לעצמכם להימנע ממאמץ כלשהו כשבועיים, גם אם זה אומר היעדרות מהעבודה והפסקת כל פעילות גופנית. בנוסף, חשוב שתגיעו לביקורות, תסתייעו בחגורת בטן תומכת, תימנעו משכיבה או שינה על הבטן במהלך החודש הראשון, וכך גם לגבי הרמת משאות כבדים.
בתקופה זו ייתכן שיהיה לכם קשה להתיישב או לקום, ותחושו כאבים או גירוי באזור הניתוח, במיוחד כשאתם צוחקים או מתעטשים.
באילו מקרים עדיף להימנע ממתיחת בטן?
ישנם מצבים בהם עדיף לדחות או להימנע כלל מהניתוח, כדי לשמור על בריאותכם ולהשיג תוצאות טובות. במהלך ניתוח מתיחת בטן השרירים האנכיים מתהדקים, וכל הריון עתידי עלול להפריד בין שרירים אלה.
לכן, במידה מתוכננים הריונות נוספים, עדיף להמתין עד שיעברו כל הלידות. בנוסף, מתיחת בטן אינה משמשת כחלופה לירידה במשקל ומתאימה רק לאחר שסיימתם את התהליך ואתם מרוצים לגמרי מהמשקל הנוכחי.
למרות שיפור הנראות יש חשיבות לאורח חיים נכון ובריא
לקראת קבלת ההחלטה, חשוב שתדעו גם אם אתם מרוצים מהבטן 'החדשה שלכם', מומלץ להקפיד על אורח חיים בריא הכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית. כך תוכלו לשמור על הבריאות הכללית וגם על תוצאות מתיחת הבטן.
למידע נוסף על ההליך ועל שלבי ההחלמה היכנסו לאתר של ד"ר שיין > https://drschein.com/
לייק לפטריה בפייסבוק