זו הסיבה בגללה אתם חייבים להוסיף כורכום לתפריט היומי שלכם
תבלין הכורכום המוכר לכולנו נמצא בשימוש כבר מעל 5000 שנה. אולם, מסתבר שחוץ מלהוסיף טעם וצבע דומיננטיים ולשדרג את המאכלים האהובים עלינו, התבלין הכתום חיוני וחשוב גם לבריאות שלנו ויכול לסייע במניעה של מחלות קשות, החל מדלקות שונות ועד סרטן ואלצהיימר, כך עולה ממחקרים שבדקו את יעילות התבלין ההודי המפורסם מול מגוון רב של בעיות בריאותיות.
החומר הפעיל בצמח הכורכום אשר נותן לכורכום את צבעו הצהוב-כתום נקרא כורכומין (Curcumin). מחקרים קליניים מצאו כי לחומר זה תכונות אנטי-דלקתיות, נוגדות-חמצון ונוגדות-סרטן, וכי הוא יכול לגרום לאפופטוזה (מוות תאי מתוכנת) של תאים סרטניים אנושיים.
כמות הכורכומין בתוך שורש הכורכום הוא כ- 3-5% בלבד. ההבנה היא כי בכדי שיהיה לפעילותו של הכורכומין אפקט חיובי על גופנו, יש לצרוך כמויות גדולות יותר ממה שאנו יכולים לתבל במאכל, ולכן, עם השנים, הופיעו תוספי תזונה של הכורכומין בתצורות נוספות.
ריכזנו בפוסט 8 יתרונות בריאותיים של התבלין הנהדר הזה. מוזמנים להעביר את המידע החשוב הזה הלאה לבני משפחה וחברים ולהתחיל להוסיף לתפריט היומי שלכם כורכום.
טיפול בדלקות
השימוש בכורכומין פועל באופן מובהק לעיכוב חומרים מתווכי דלקת, ובעל ערך רב בטיפול ובמניעה של מחלות דלקתיות, החל מדלקות גרון ועד דלקות מפרקים ודלקות במערכת העיכול. אנשים הסובלים מדלקת מפרקים וצורכים כורכום על בסיס קבוע חווים הקלה בכאבים ובדלקת.
בעל פעילות אנטי סרטנית
הכורכום נמצא יעיל גם במניעת מחלת הסרטן והוכח שהוא מגן על הריאות מפני נזקי עישון. פעילותו של הכורכומין, לעיכוב מנגנונים סרטניים שונים, תועדה במאות מחקרים ופרסומים מדעיים. הכורכומין התגלה כבעל פעילות אנטי סרטנית משמעותית, ועשרות מחקרים הוכיחו כי הוא גורם לעיכוב ומניעת הפעילות של תאי סרטן כמו תאי T לוקמיה, קרצינומה של מעי גס וקרצינומה של השד וכמו כן להפחתה בייצורם של חומרים מתווכי דלקת ומחוללי סרטן.
מסייע במניעת אלצהיימר
בהודו, בה צריכת הכורכום היא מהגבוהות בעולם, שכיחות האלצהיימר היא נמוכה ביותר. כיוון שקשר סטיסטי כזה יכול להיות מושפע מגורמים רבים, חוקרים ביקשו לבדוק את השפעת הכורכום באופן ישיר. צוות של חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה ערך מחקר עם עכברי מעבדה בנושא. החוקרים גרמו להופעת מחלת האלצהיימר אצל העכברים, ואז נתנו לקבוצה אחת מתוכם כורכום ובדקו את תופעות המחלה ישירות במוח. העכברים שטופלו בכורכום הראו נסיגה משמעותית בסימני מחלת האלצהיימר. העובדה הזאת מחזקת את הקשר שנצפה בין צריכת כורכום מוגברת לשכיחות נמוכה במיוחד של אלצהיימר אצל ההודים.
החומרים שיש בתבלין הכורכום מסייעים לבריאות הכללית של המוח באמצעות הסרת הצטברות פלאק ושיפור זרימת החמצן. הדבר גם יכול לסייע בעיכוב והאטה של התפתחות האלצהיימר.
מסייע במניעת מחלות לב
מחקר שבדק את הקשר בין הכורכום למחלת לב ולהתקפי לב הראה כי התבלין מונע תהליך של טרשת העורקים. גם כאן הרעיון הבסיסי למחקר נבע מהעובדה ששיעור מחלות הלב בהודו הוא נמוך, וזאת על אף ששיעור המעשנים בה גבוה יחסית.
כורכום מסייע במניעת מחלות לב וכלי דם בכמה מנגנונים: הוא מעכב חמצון של כולסטרול "רע" ובכך מונע היווצרות של רובד טרשתי; הוא מעכב יצירת הומוציסטאין, המהווה גורם סיכון למחלות לב וכלי דם; ותכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה שבו מתאימה גם היא להפחתת הכולסטרול והסיכון למחלות לב וכלי דם.
מחזק את המערכת החיסונית
הכורכום יעיל לחיזוק מערכת החיסון. הוא עשיר בוויטמינים חשובים כגון B6, כולין, ניאצין (B3) וריבופלאבין (B2). שורש כורכום טרי מכיל כמויות יפות של ויטמין C, נוגד חמצון בעל חשיבות רבה לתפקוד מערכת החיסון ולשמירה על שלמות הרקמות בגוף.
מסייע בהורדת הכולסטרול בדם
מחקרים רבים הראו קשר מובהק בין צריכת כורכום להפחתת רמות כולסטרול בדם. הכורכום עשיר בנוגדי חמצון ובסיבים תזונתיים, ובכך מסייע להורדת רמות כולסטרול בדם. הכורכום מכיל גם פוליסכרידים, מולקולות גדולות המורכבות מהרבה שרשאות סוכריות של חד סוכר (גלוקוז), אשר יש להם תפקיד חשוב באיזון רמות הסוכר והכולסטרול. רמה גבוהה של כולסטרול עלולה להוביל לבעיות בריאותיות שונות. שמירה על רמה תקינה של כולסטרול יכולה למנוע מחלות רבות.
מסייע לתפקודי כבד
הכבד מנקה את הדם באמצעות ייצור אנזימים והכורכום מגביר את הייצור של אנזימים חשובים אלו. הכורכום מעודד את הכבד שלנו לפנות רעלים באמצעות השפעה על שני אנזימי כבד חשובים שנקראים גלוקורוניל טרנפראז וגלוטטיון-S-טרנספראז. צריכת כורכום מעלה את ריכוזם של אנזימים אלו, ובכך משפרת את יכולת נטרול הרעלים של הכבד.
משפר את פעילות מערכת העיכול
החומר הפעיל בצמח הכורכום (הכורכומין) משפיע על מערכת העיכול והוא אחד הרכיבים הטבעיים, היעילים ביותר לשיפור העבודה של מערכת העיכול שלנו. הכורכום יעיל לטיפול במגוון רחב של בעיות עיכול נפוצות ובדלקות של מערכת העיכול, כמו גם לטיפול בהפרעות מטאבוליות המשויכות לכבד ולכיס המרה.
הכורכומין נמצא יעיל בשיפור תהליכי עיכול וספיגה, בהגברת הפרשות מיצי עיכול ומרה, בהמרצת חילוף חומרים בכבד, בחיטוי של מזהמים במערכת העיכול ועוד.
וחוץ מכל היתרונות המצוינים למעלה, כורכום הוא פשוט טעים, כך שאנחנו ממליצים להוסיף אותו כדרך קבע לארוחה שלכם. מקווים שהאינפורמציה בפוסט עזרה לכם, מוזמנים לשתף את המשפחה והחברים שלכם.
לייק לפטריה בפייסבוק