מדהים: מערכת סולארית שעובדת גם בלילה
במשך מאות שנים ידועה השמש כמקור עצום של אנרגיה, אך יחד עם זאת, בני האדם לא השיגו התקדמות משמעותית בניצולו, כפי שהיה מצופה. הפאנלים הסולאריים, שהם כיום האמצעי הנפוץ ביותר לאיסוף והמרה של האנרגיה הסולארית, הם לא רק מכוערים, אלא גם לא מספיק יעילים. הם לרוב סטטיים (ולכן לא מצליחים לספוג את מירב קרני השמש במשך שעות היום), הם מושבתים לפחות חצי מהיום (לילה), הם תופסים שטח גדול יחסית ודורשים תחזוקה שוטפת כדי להפיק את המיטב מהם.
האם כל זה עומד להשתנות בקרוב?
תגידו שלום ל-Rawlemon, הבועה הסולארית שהולכת כנראה לעשות מהפכה בתחום.
על מה אנחנו מדברים? Rawlemon היא כדור מושלם (Sphere) עשוי זכוכית ומלא במים, פרי יצירתו של אדריכל גרמני בשם André Broessel, עליה שקד במשך שלוש שנים במטרה להפוך את השימוש באנרגיה הסולארית ליעיל יותר וזול יותר.
איך הוא עושה את זה? הוא משתמש בטכנולוגיה שקיימת כבר מאות שנים הנשענת על יסודות מתמטיים ופיזיקליים – בועת המים מרכזת את קרני השמש לנקודה אחת ומגדילה את עוצמתם פי 10,000, מה שמאפשר לצבור אנרגיה מהשמש גם ביום סגרירי ואפילו, כן כן, מאורו של הירח. את קרני האור הבועה מרכזת לתוך פאנל סולארי אחד קטן שנמצא בתחתיתו של הכדור.
אבל כמובן, השמש והירח נמצאים בתנועה מתמדת, ולכן, על מנת לנצל כל קרן אור קטנה, לכל המערכת הזו מצורף שבב קטן שיודע לעקוב אחר תנועת מקור האור, ולהסיט את הפאנל הסולארי בהתאם לתנועה זו, כך שבכל רגע הוא נשאר אפקטיבי במידה מקסימאלית. התוצאה לפי Broessel היא מערכת שיעילה ב-70% יותר מהפאנלים הקיימים היום בשוק.
אז למה אנחנו לא רואים את המערכת הזו על כל גג בעולם? מכיוון שלא פשוט לשכנע את האדם הממוצע לשים על גג ביתו כדור מוזר מלא במים, ועוד לגרום לו להאמין ביעילותו המוגברת. וזו בדיוק הסיבה לכך שהחברה יוצאת בימים אלו בקמפיין מימון המונים באינדיגוגו, בתקווה שהמסר יעבור לכמה שיותר אנשים, ויעזור להם במימון השיווק וההפצה של המערכת. (אם תמהרו, תוכלו לזכות במערכת מוקטנת שתאפשר לכם טעינה של מכשירים כמו הטלפון הסלולארי ועוד).
לתכנים נוספים >> הצטרפו לעמוד הפייסבוק של התמנון
אבל למה לחשוב בקטן? Broessel כבר לקח את הרעיון כמה צעדים קדימה, והתוכניות שלו כוללות התקנה של המערכת כחלק אינטגרלי בחזיתות מבנים גדולים, כך שיאפשרו למגדלי ענק להפיק בעצמם את האנרגיה לתפעולם, ואף לייצר חשמל עודף. לשם המחשה, התקנת המערכת על רבע מחזיתו הדרומית של ה-Burj Khalifa בדובאי תייצר מספיק חשמל כדי להפעיל את הבניין, ועוד יישאר עודף של 60%. אם העודף הזה יחובר למערכת החשמל של דובאי, מדובר ב-1.2 מיליון דולר רווח בשנה. ואם עוד לא נפל לכם האסימון – זו כמות אנרגיה שיכולה להחזיק את העיר ניו-יורק למשך כמה שעות!
אבל האמת שכל מה שמעניין אותי, זו האפשרות שיהיו לי מים חמים בבוקר, גם בלי להדליק את הדוד.
לייק לפטריה בפייסבוק