משחקי חברה למבוגרים | 8 משחקים למבוגרים שיעבירו לכם את הזמן בכיף
אם מתחשק לכם לרענן את המפגשים החברתיים שלכם עם קצת משחקים חברתיים למבוגרים יש לנו המון אופציות מעולות עבורכם.
משחקי חברה למבוגרים מספקים הזדמנויות לאנשים ליצור אינטראקציה זה עם זה בצורה מהנה ומשעשעת. על ידי השתתפות במשחקים אלה, אנשים יכולים לשפר את כישוריהם החברתיים, ליצור קשרים חדשים ולחזק מערכות יחסים קיימות.
המשחקים יכולים לעזור להקל על מתח תוך שהם מספקים סוג של סטימולציה נפשית. זה יכול לעזור לשפר יכולות קוגניטיביות, כגון חשיבה אסטרטגית ופתרון בעיות.
בנוסף, משחקים חברתיים יכולים לעודד עבודת צוות ושיתוף פעולה, שכן שחקנים עובדים יחד כדי להשיג מטרה משותפת. הם גם מספקים סוג של בידור והנאה, ומציעים דרך מהנה ומרתקת לבלות עם חברים, משפחה או אנשים אחרים.
חלק מהמשחקים החברתיים, כגון ספורט או משחקי וידאו, מציעים גם יתרונות פיזיים, ומספקים סוג של פעילות גופנית ונפשית. בסך הכל, משחקים חברתיים למבוגרים יכולים לשפר את הבריאות הנפשית והרווחה על ידי יצירת אינטראקציה חברתית, הפחתת מתח והזדמנויות לפעילות פיזית ונפשי.
ריכזנו לכם בכתבה רשימה מקיפה של משחקים חברתיים למבוגרים שבטוח יעבירו לכם ערב חברים בהנאה. מוזמנים לעבור על הרשימה המלאה ואם במקרה יש לכם גם משחקים חברתיים למבוגרים שלא הופיעו ברשימה מוזמנים לכתוב לנו עליהם בשרשור התגובות בסוף הכתבה.
משחקי חברה למבוגרים
קאטאן (Catan)
קאטאן, הידוע גם בשם המתיישבים של קטאן, הוא משחק לוח פופולרי שפורסם לראשונה בשנת 1995. המשחק מתרחש באי הבדיוני קטאן ושחקנים לוקחים על עצמם את תפקיד המתיישבים, מתחרים על בנייה, פיתוח והרחבת יישוביהם, הדרכים שלהם ועוד.
שחקנים אוספים משאבים כמו עץ, לבנים, כבשים, חיטה וכו' שבהם הם משתמשים כדי לבנות ולשדרג את היישובים שלהם. נקודות מתקבלות על ידי בניית מבנים, רכישת כרטיסי פיתוח מסוימים, ובעלי הדרך הארוכה ביותר או הצבא הגדול ביותר.
המשחק מיועד ל-3-4 שחקנים ולוקח בדרך כלל כ-60-90 דקות לשחק. קאטאן ידוע במשחק הדינמי שלו, שכן שחקנים מקיימים אינטראקציה זה עם זה ומנהלים משא ומתן על עסקאות ובריתות. המשחק מעודד חשיבה אסטרטגית וניהול משאבים, מה שהופך אותו לבחירה פופולרית עבור משחקים חברתיים למבוגרים.
טאקי
אחד המשחקים הפופולריים אצל ילדים ומבוגרים כאחד, שמעבירים את הזמן בטיולים, שיעורים חופשיים או סתם מפגש חברתי מהנה.
למי שאיכשהו לא מכיר את המשחק, טאקי הוא משחק קלפים מהיר המשוחק עם חפיסת קלפים מיוחדת המכילה מספרים, סמלים וקלפי פעולה מיוחדים. מטרת המשחק היא להיפטר מכל הקלפים שלך על ידי הנחתם בערימה משותפת קלפים מאותו צבע או מספר.
כאשר שחקן מניח קלף פעולה מיוחד, כמו קלף "טאקי", זה משנה את כללי המשחק ומוסיף אלמנט של אסטרטגיה. המשחק מיועד ל-2-8 שחקנים והוא משוחק בדרך כלל בסיבובים, כאשר המנצח בכל סיבוב הוא השחקן הראשון שנפטר מכל הקלפים שלו.
טאקי ידוע בקצב המהיר וההתרגשות שלו, שכן שחקנים מנסים להיפטר מהקלפים שלהם במהירות ולתמרן את יריביהם. קל ללמוד את המשחק וניתן לשחק בו אנשים מכל הגילאים, מה שהופך אותו לבחירה פופולרית למשחקים חברתיים.
יניב
יניב הוא משחק קלפים פופולרי שמשחקים בחפיסה סטנדרטית של 52 קלפים. מטרת המשחק היא להיות השחקן הראשון שייפטר מכל הקלפים על ידי הנחתם בערימה משותפת, השחקנים מתחלפים לשחק קלפים מאותה צורה או דרגה.
המשחק מיועד ל-2-6 שחקנים והוא משוחק בדרך כלל בסיבובים, כאשר המנצח בכל סיבוב הוא השחקן הראשון שנפטר מכל הקלפים שלו.
ב"יניב" ישנם כללים ואסטרטגיות מסוימות שיש לפעול לפיהם, כמו משחק קלף ששווה או גבוה מהקלף הקודם ששיחק. אם שחקן אינו מסוגל לשחק קלף, עליו לאסוף קלפים מהערימה עד שיוכל לשחק.
יניב ידוע בפשטות ובמהירות שלו, שכן שחקנים מנסים להיפטר מהקלפים שלהם כמה שיותר מהר. קל ללמוד את המשחק וניתן לשחק בו אנשים מכל הגילאים, דבר שגם שהופך אותו לבחירה פופולרית למשחקים חברתיים.
טריוויה
עוד משחק חברה נהדר למבוגרים זה חידון טריוויה בנושא מסוים שכולם אוהבים. כמו לדוגמה ערב טריוויה שיקבע מי מבין החברים מכיר הכי טוב את הסדרה חברים / משחקי הכס / איך פגשתי את אמא / שנות ה-70 / המפץ הגדול וכו'.
אפשר כמובן ללכת על כיוון אחר מאשר טריוויה של סדרות טלוויזיה וליצור שאלון טריוויה שיקבע עד כמה אתם מכירים מישהו מבין חברי הקבוצה, זה ייתן אפשרות להכיר יותר טוב את אחד החברים ועל הדרך לשמוע ממנו סיפורים קטנים ומעניינים מהחיים שלו.
אפשר להתחיל משאלות בסיסיות כמו כמה אחיות/אחים יש למשה, במה הוא עובד, איך קוראים לכלב שלו, מה השם האמצעי שלו, מה הוא למד באוניברסיטה, אם היינו צריכים לשאול אותו אם רוס ורייצ'ל היו בהפסקה, מה הוא אומר? וכו'.
טוויסטר
אחד המשחקים הותיקים ברשימה שלנו, Twister הוא משחק מסיבות ששווק לראשונה בשנת 1966. המשחק משוחק על מחצלת פלסטיק גדולה או משטח עם עיגולים בצבעים שונים והשחקנים זזים עליה לפי גלגל שקובע היכן עליהם להניח את הידיים והרגליים על המשטח.
מטרת המשחק היא להישאר על המשטח מבלי ליפול, תוך ביצוע הוראות הגלגל המסתובב. ככל שיותר שחקנים מעורבים, כך זה נהיה קשה יותר כאשר השחקנים מסתבכים זה בזה. המשחק משוחק לעתים קרובות עם מספר שחקנים ונועד להיות מהנה וקליל, לעודד שחקנים למתוח ולעוות את גופם בדרכים יוצאות דופן. Twister הוא דוגמה קלאסית למשחק חברתי המקדם פעילות גופנית, צחוק ואינטראקציה חברתית.
העיירה (הרוצח)
למשחק הזה יש גרסאות ושמות רבים (הרוצח, העיירה, מאפייה ועוד), מדובר במשחק חברה, בו השחקנים המשתתפים צריכים להכריע על פי הצבעת רוב, מי הוא הרוצח שמסתובב בעיירה. המשחק פותח לראשונה בברית המועצות על ידי דמיטרי דוידוב בשנת 1986, ובמהלך השנים נוצרו לו גרסאות מרובות.
היופי של המשחק הזה שהוא דורש מהמשתתפים כישורי משחק וכריזמה לצד חשיבה ואסטרטגית בלשית. החוקים על פי רוב אומרים שהמשתתפים מקבלים פתקים לפני תחילת המשחק ובו כתוב אם הם אזרחים תמימים או שהם הרוצחים. הם אמורים לשמור לעצמם את העובדה שהם הרוצחים על מנת שלא יגלו אותם.
לרוב יש בקבוצת משתתפים שני פושעים והם צריכים לעבוד בתיאום על מנת להצביע ולחסל משתתפים מהקבוצה. מהצד השני המשתתפים צריכים לגלות את זהות הרוצחים ולהכריע האם הם העבריינים או לא.
המשחק מורכב מסיבוב "לילה" ומסיבוב "יום". בלילה כל המשתתפים מרכינים ראשם ועוצמים עיניהם בזמן שהמנחה מוביל ומקדם את המשחק. ביום כל המשתתפים "ערים" ומנהלים דיונים על מי הרוצח או לא הרוצח על פי הבעות הפנים וההתנהגות הכללית של המשתתפים.
בלילה הראשון מנחה המשחק קובע את התפקידים במשחק – מי יהיו האזרחים, הרוצחים והבלש/שוטר (לדוגמה בלש אחד, 2 רוצחים, והשאר אזרחים) – הבחירה תעשה על ידי טפיחה על ראשי השחקנים: פעם אחת לאזרח, פעמיים לרוצח, ושלוש פעמים לבלש. ניתן גם שהבחירה תהיה אקראית ולא על ידי המנחה, וכך משתמשים בחלוקת קלפים או פתקים, כאשר נקבע מראש איזה תפקיד מסמל כל קלף. במקרה זה נשמר הקלף אצל בעליו במהלך כל המשחק, ומשמש כראיה לתפקידו של השחקן. התפקידים חסויים וידועים לבעל התפקיד ולמנחה בלבד.
חדרי בריחה
מבין כל האופציות שכללנו עבורכם ברשימת משחקי חברה למבוגרים בכתבה, זו האופציה היחידה שאתם ממש צריכים לצאת מהבית על מנת לעשות אותה אבל לרוב מדובר בחוויה מגניבה שזה שווה את ה"מאמץ" והעלות.
חדרי בריחה הם כמו משחק פאזל חי ואינטראקטיבי שבו שחקנים נעולים בחדר עם קטע ונושא מסוים והם צריכים לפתור חידות שונות על מנת לברוח, תוך מגבלת זמן מוגדרת (בדרך כלל סביבות ה-60 דקות). על מנת להצליח במשימה שלהם הם נדרשים לשתף פעולה ולעבוד בצוות, להוכיח כישורי פתרון בעיות וחשיבה כדי להשלים את החידות/משימות שניצבות בפניהם.
מונופול
מונופול הוא משחק לוח קלאסי שהוצג לראשונה בשנת 1935. משחקים את המשחק על לוח שמדמה עיר, עם משבצות שמייצגות נכסים שונים, שירותים ומערכות תחבורה ששחקנים יכולים לרכוש ולפתח.
מטרת המשחק היא להפוך לשחקן העשיר ביותר מבין המשתתפים, וזאת על ידי ביצוע רכישות, גביית שכר דירה משחקנים אחרים ופיתוח אימפריית נדל"ן.
שחקנים מתקדמים במעגל על גבי הלוח באמצעות הטלת קוביות, ותוך כדי הם מקבלים הזדמנויות לרכוש נכסים ולעשות עסקאות עם שחקנים אחרים כדי לקנות ולמכור נכסים.
המשחק מיועד לקבוצה של 2-6 שחקנים ובדרך כלל לוקח בסביבות שעה וחצי לשחק. הוא הפך לאחד המשחקים הפופולריים כי יחסית קל ללמוד אותו והוא מעודד תחרותיות וחשיבה אסטרטגית.
—
הגענו לסוף הרשימה וכעת אתם מוזמנים להוסיף לנו עוד משחקי חברה למבוגרים שמעבירים לכם את הזמן בכיף כשאתם נפגשים עם החברים שלכם. אנחנו תמיד שמחים להכיר עוד משחקים.
עוד בפטריה
סדרות מומלצות שאסור לכם לפספס השנה
15 סרטים חדשים שאסור לכם לפספס השנה
55 בדיחות מצחיקות וטיפשיות להעביר את הזמן בכיף
10 הצגות מומלצות שפשוט אסור לכם לפספס בשנת 2023
אוזניות אלחוטיות מומלצות | רשימת המלצות מעודכנת
לייק לפטריה בפייסבוק