נדודי שינה בתקופות שונות בחיים – מתי קשה יותר לישון ומה עושים
בשיתוף פרמה גורי
יש תקופות בחיים בהן קשה יותר לישון, במיוחד כשהלחץ גואה או ההורמונים משתוללים. נדודי שינה היא תופעה שכיחה בגיל המעבר, תקופת ההיריון וככל שמזדקנים. חשוב מאוד להיערך בהתאם כדי לאפשר שינת לילה טובה החיונית לתפקוד ולאיכות החיים.
נדודי שינה אצל מבוגרים
ככל שמתבגרים, כך עולה הסיכוי לנדודי שינה ולמעשה, על פי נתונים, יותר מ-50% מאנשים מעל גיל 65 מדווחים על בעיות שינה. הסיבות לכך משתנות מאחד לאחד, אבל לרוב הקושי נובע בשל בעיות במצב הבריאותי כמו אי ספיקת לב, לחץ דם גבוה, כאבי מפרקים וקשיי שתן.
כמו כן, חלק מהתרופות הנלקחות בגילאים מתקדמים עשויות לגרום לנדודי שינה ובגיל העמידה גם עולה הסיכוי לתופעה של דום נשימה בשינה.
יש לקחת בחשבון שאלכוהול וצריכה גבוהה של קפאין עלולים לפגוע בשינה, והסיכוי עולה ככל שסובלים מעודף משקל. התזונה משחקת תפקיד חשוב וגם התמדה בפעילות גופנית, לא סמוך לזמן השינה. ישנה חשיבות גם לרגיעה טוטאלית, משום שמצבי לחץ, מתח וחרדה, שעולים בתקופת גיל זו, עלולים להטריד ולמנוע שינה.
נדודי שינה בהריון
כל אישה חווה בדרך שונה את תקופת ההיריון ושלביו השונים, כאשר בשליש הראשון והאחרון רבות סובלות מתופעה של נדודי שינה בהריון, בין אם היא קשורה לתחושה של לחץ וחרדה, ובין אם לשינויים ההורמונליים והשינויים הפיזיולוגיים, כמו גודל הבטן, תזוזת העובר וכאבי גב.
חשוב לייצר תנאי שינה אופטימליים, בין אם בשימוש במזרן נוח, מצעים נושמים ואווריריים או מציאת מנח השינה הטוב ביותר, כמו למשל על הצד או על הגב בתוספת של כרית תמיכה בין הירכיים. ניתן לנסות באמצעות שינויים בהרגלי התזונה לבסס שינה טובה, שמושפעת למשל מעצירות, בחילות בוקר או צרבות. כדאי לאמץ טכניקות רגיעה והרפיה על מנת להפחית את רמות הלחץ.
נדודי שינה בגיל המעבר
תקופת גיל המעבר, המסמנת את הפסקת הוסת בחייה של האישה, מלווה בתופעות מטרידות כמו הזעה מוגברת וגלי חום, יובש בנרתיק, שינויים במצב הרוח בתדירות גבוהה וכן נדודי שינה. אלה מחריפים באופן טבעי בעקבות תופעה של הזעה לילית עמה ניתן להתמודד על ידי וויסות הטמפרטורה, הרחקת גלי החום באמצעות תרסיס מקרר ומצנן ייעודי, תוספי תזונה כמו של תלתן אדום, אמבטיות קרות ולבישת בגדים אווריריים מבד נושם ומרענן. כמו כן, כדי להפחית את השפעת הלחץ על השינה, כדאי להוריד ככל שניתן את המתח על ידי טכניקות של דמיון מודרך, מיינדפולנס, מדיטציה, יוגה, מחשבות חיוביות ונשימות עמוקות. שיטות מהרפואה המשלימה כמו דיקור סיני, רפלקסולוגיה ושיאצו יכולות לסייע בהשגת השלווה וכך בהעלאת איכות ומשך השינה לאורך זמן.
תמציות פרחי באך יכולות לסייע בכל שלב בחיים היות והן מבוססות על רכיבים טבעיים, ועל כן הן יכולות להתאים הן לנשים בהריון, הן לנשים בגיל המעבר והן לתקופת ההתבגרות.
למידע נוסף אודות נדודי שינה, היכנסו לאתר פרמה גורי. רסקיו מבית פרמה גורי היא סדרה הכוללת טיפות וספריי ליום וללילה, סוכריות בטעמים וקרם לעור פגוע ומגורה.
לייק לפטריה בפייסבוק