לא על הקמט לבדו: מיתוסים על טיפוח העור שהגיע הזמן לנפץ

"קרם הגנה מורחים רק בקיץ", "אפשר ללכת לישון עם איפור" או "שימוש במוצרי אנטי-אייג׳ינג מיועד רק עבור בני הגיל השלישי" – הרשו לנו לנפץ לכם כמה מיתוסים נפוצים על טיפוח העור

שולי פוסק

חושבים שאתם יודעים הכל על טיפוח העור? יתכן ואתם צודקים, אבל גם יכול להיות שלא. בדומה לאגדות עממיות שנפוצו בימי טרום-הדפוס על מעיינות נעורים נצחיים, בעידן העכשווי נפוצים מיתוסים על טיפוח העור ברחבי המרשתת. כדי שלא יצוצו לכם קמטוטים בחיפוש אחר התשובות, עשינו עבורכם סדר בכמה מהם, הישארו איתנו.

Credit: Shutterstock

מיתוס מס' 1: מהרגע שמופיעים הקמטים הראשונים – לא ניתן לעשות דבר

את התהליכים הטבעיים של הזדקנות העור והופעת הקמטים הראשונים אי אפשר למנוע בדיוק כפי שלא ניתן לעצור את הזמן, אבל להכריז ש״הכל אבוד״ ואין מה לעשות, זהו המיתוס הראשון שנבקש להפריך. בדומה לאופן שבו שתיית מים, שמירה על תזונה מאוזנת ומריחת קרם הגנה מספקים לעור הגנה, כך גם מוצרי טיפוח מתאימים יכולים לסייע במלאכה. שימוש בתכשירים יעילים דוגמת סרום וקרמים בכלל וכן במוצרי אנטי אייג׳ינג ייעודיים לעור בוגר בפרט, יכול לרכך את העור ולהעניק לקמטים מראה מעודן יותר.

מיתוס מס' 2: מוצרי אנטי אייג׳ינג מיועדים למבוגרים בלבד

אי שם בשנות ה-20 המאוחרות או ה-30 לחייך (תלוי בגנטיקה, מיד על זה) מומלץ להתחיל להקדיש מחשבה ופעולה כדי לשמור על העור. אמנם מוצרי אנטי-אייג׳ינג אינם מעלימים או מרפאים את הקמטים ונזקי העור אך בהחלט עושים כמיטב יכולתם למילוי תפקידם: להאט את היווצרות הנזקים. בדיוק כפי שהתזונה, הפעילות הגופנית ושאר אורחות החיים משפיעים על בריאות הגוף והנפש בהווה ובעתיד, כך גם שגרת הניקיון והטיפוח. אז מאיזה גיל מומלץ להשתמש בהם? הקוסמטיקאיות ממליצות להתחיל בגיל 30-35.

מיתוס מס' 3: הכל שאלה של גנטיקה

בעוד שכמעט ואין ביכולתינו להשפיע על הגנים שברשותינו, על אורח חיינו דווקא כן. כלומר, אם במשפחה שלך כולם מזקנים לאט אבל אורח החיים שלך כולל עישון, שתיית אלכוהול מרובה, שינה מועטה, אוכל מהיר ובדיקת הטלפון כל 2 דקות כי יש לך FOMO – הגנטיקה תסייע במידה, אבל זה הכי ״לירוק לבאר הגנים ממנה נוצרת״.

מיתוס מס' 4: זה בסדר לישון עם איפור על הפנים

אם שמך ג'ק נאפייר ותפקידך הוא נבל מורכב בשם ג׳וקר, זה לגמרי בסדר ללכת לישון עם האיפור ואפילו עם הבגדים שלבשת היום, בכל מקרה אחר התשובה היא לא. האיפור מכיל חומרים הסותמים את נקבוביות העור ובמהלך שעות השינה – במקום שהתאים המתים יוסרו מהעור – הוא נשאר עם כל הלכלוך שהצטבר עליו במהלך היום.

מיתוס מס' 5: אין צורך למרוח קרם הגנה אם אין שמש חזקה

גם אם תחזיות המדענים בנוגע לעידן קרח ב-2030 מדויקות, אפילו אז נמשיך להמליץ למרוח קרם הגנה מפני השמש. קודם כל, אנחנו נמצאים בישראל שבה גם בשיא החורף יש ימי שמש. שנית, העובדה כי העור לא נשרף מהשמש הקופחת לא אומרת שאינו נפגע אלא להיפך – הוא כן והוא מזדקן. שלישית, כיוון שכ-80% מקרני האולטרה-סגולה (UV) מסוגלות לעבור דרך העננים, הבגדים ואפילו החלונות, נקודת ההנחה היא שבשעות החשכה אין סיבה למרוח קרם הגנה אך אכן מומלץ לעשות זאת בכל שעה ביום.

מיתוס מס' 6: כל הקרמים נוצרו שווים

תעשיית הטיפוח הענפה מציעה לנו אינספור קרמים ותכשירים לכל סוגי העור ובכל רמות המחיר, כמו גם קרמים ייעודיים לשעות היום והלילה. לפני היציאה מהבית, מומלץ למרוח על עור הפנים קרמים המכילים גם מקדם הגנה וטרם השינה, לנקות היטב את העור ולהשתמש במוצרים המיועדים לשעות הלילה. תכשירים המציעים טיפול אנטי אייג׳ינג ביתי כוללים חומרים שמסייעים נגד נפילת העור, כמו גם כאלו המטפלים בכתמי פיגמנטציה.

מיתוס מס' 7: אם זה שורף זה טוב

לא, פשוט לא. נכון שבכל מוצר קוסמטי יש כיתוב קטן שאומר ״מומלץ לבדוק את התכשיר על שטח קטן של העור לפחות 24 שעות לפני השימוש הראשוני״? הסיבה לכך היא שבשביל להיות יפה לא צריך לסבול ואם העור מעקצץ ומגורה, כנראה שהמוצר לא מתאים עבורך. אם לחילופין השימוש במוצר חדש מעלה פצעונים על העור (אבל שום דבר לא מעקצץ), עורך נפטר מתאי עור מתים ושאר לכלוכים בנקבוביות ותגובה זו תחלוף בתוך פרק זמן קצר.

אנחנו מקווים שהצלחנו להאיר את עינייך ולנפץ לך כמה מיתוסים על טיפוח העור אבל לפני סיום, תזכורת חשובה. על אף שהשימוש במוצרי טיפוח, חומרי ניקוי ייעודים לעור וקרמי לחות או אנטי אייג׳ינג מסייע לשמירה על עור חיוני ובריא, כדי לשמור עליו במאה אחוז יש לשמור על אורח חיים בריא באופן כללי. הקפדה על שעות השינה, שתיית מים, צריכת מזונות העשירים בויטמינים ומינרלים, הימנעות מהרגלים שעושים רע לגופך ומעט הקפדה על שגרת טיפוח בהתאם לסוג עורך, גילך והשעה של היום – יעניקו לעורך מראה חיוני ורענן.

לייק לפטריה בפייסבוק