איך לשפר את חוויית המשתמש באתר שלכם?
חוויית משתמש הוא מונח מוכר בתחום השיווק ולא רק בהקשר של הפרסום הדיגיטלי. אם נקשר אותו לקידום אתרים או בניית אתרים באינטרנט – הרי שחווית המשתמש היא למעשה החוויה אותה עובר הגולש מהרגע שהוא מגיע לאתר שלנו ועד שהוא עוזב אותו. דברים בסיסיים כמו התמצאות באתר, מהירות הגלישה באתר והמעבר בין העמודים בו, מידע רלוונטי עבור הגולש ועוד – יהיו חלק מהפרמטרים שתצטרכו לדאוג להם כדי לשפר את חוויית המשתמש באתר שלכם. שיפור של מדד זה יסייע לכם לא רק בהגדלת אחוזי ההמרה באתר אלא גם עבור פרמטרים רבים המשפיעים על הקידום האורגני של האתר.
עברו מלמעלה למטה:
הטיפ הראשון שנוכל לתת לכם הוא קודם כל לטפל בכמה פרמטרים מאוד חשובים, חלקם מובנים מאליהם וחלקם דורשים טיפול רציני יותר, אשר ישפיעו על רוב החוויה של הגולש באתר שלכם. אנו מדברים על פרמטרים כמו מהירות הגלישה, התאמת האתר לגלישה במובייל, תפריטי ניווט נוחים, גודל כתב מספיק גדול ובולט שהגולשים לא יצטרכו להתאמץ לקרוא ועוד. לאחר דאגה לכמה פרטים אלה אנו ממליצים לאט לאט לרדת לפרטים הקטנים ולראות בכל פרט כיצד ניתן לשפר את חוויית המשתמש עבור הגולש.
השתמשו בשפה פשוטה:
שפה פשוטה אינה אומרת שאתם צריכים לכתוב ברמה של ילדים בגן. שפה פשוטה היא שפה ממוצעת, ממש כמו זו שבה נכתב מאמר זה. שפה ממוצעת, שמדברת אל הגולש הממוצע בגובה העיניים, אינה מתנשאת עליו עם משפטים ולשון ברמה גבוהה וכוללת טקסטים שגם הגולש הממוצע יבין ולא יצטרך מילון עבורם. מלבד העובדה שרוב הגולשים יחפשו ביטויים ושאילתות בשפה פשוטה אתם רוצים שגם חוויית המשתמש באתר שלכם תהיה טובה ולשם כך צריך שהקהל יבין אתכם. עם זאת, שימו לב שבתחומים מסוימים השפה הגבוהה הינה בגדר חובה כמו בתחומים של עריכת דין, אתרים של בנקים, רשויות מיסים, אתרי רפואה ואתרי אקדמיה. באתרים שכאלה השפה צריכה להיות יותר רשמית וממלכתית ולכן נהוג להשתמש בלשון גבוהה יותר.
אל תבזבז לאנשים זמן מיותר:
אנשים לא אוהבים שמבזבזים את הזמן שלהם ולכן הם יחפשו להשיג מה שהם צריכים במינימום זמן והתעסקות. כך למשל באתר חנות וירטואלית בו הלקוח רוצה להזמין מוצר ובעל האתר מחייב את המשתמש להירשם לאתר כדי להזמין את המוצר – אם תהפכו את ההרשמה לאופציונאלית ותאפשרו לאנשים לבצע הזמנות גם מבלי להירשם לאתר תראו את הצמיחה בהכנסות בשבועות הבאים.
הניעו את הגולשים לפעולה:
אנו בני אדם ובדרך כלל צריך שיגידו לנו מה לעשות או לפחות ידריכו אותנו במילים פשוטות מה הלאה. מבחינה פסיכולוגית, כאשר אתם תניעו לפעולה את הגולשים שלכם רובם ימצאו את עצמם מבצעים את הפעולות שאתם מבקשים כל זמן שהם ממשיכים לגלוש באתר, לסמוך עליכם וללמוד מכם יותר. לדוגמה: הניעו אותם להירשם לתפוצה, להגיב למאמרים, לשתף את האתר ברשתות החברתיות ועוד.
אנו בחברת לאוס מדיה ואינטראקטיב שמים דגש גדול מאוד על חוויית המשתמש בכל אתר שלנו ושל לקוחותינו. מלבד העובדה שזה חשוב לקידום האורגני של האתר בגוגל הרי שזה משמעותי גם ליצירת אחוזי המרה גבוהים יותר באתר. זכרו כי העבודה על חווית המשתמש בדומה לדברים רבים אחרים בעולם הקידום האורגני הוא משהו שאינו נגמר ותמיד צריך לשקוד ולעבוד עליו.
לייק לפטריה בפייסבוק