יש לכם סמסונג גלקסי? כך תדעו אם הבטריה שלכם עשויה להתפוצץ
לאחר שבחודשים האחרונים התלוננו לפחות 20 בעלי סמארטפונים מסוג סאמסונג גלקסי S4 על כך שהסוללה שלהם התפוצצה במפתיע, חשף היום ידיעות אחרונות את הסוד הגדול שבסמסונג וביבואן הרשמי שלה בארץ "סקיילקס" ניסו להסתיר מציבור המשתמשים של אחד המכשירים הכי פופולארים בישראל.
הפיצוצים המסתוריים הללו בטלפונים החכמים של סמסונג גלקסי 4, הצטרפו למאות דיווחים של גולשים על בעיות קשות בתפקוד הסוללה של המכשיר שלהם, הכוללות בעיות טעינה, התנפחות והתחממות של הבטריות.
כאמור, התקלות החמורות הללו הוסתרו תחילה על ידי החברה שדאגה לאתר משתמשים שנפגעו, לפצות אותם ולנסות לקנות את שתיקתם ובכך למנוע מהם לפרסם את הסיפור שלהם ברשתות החברתיות. כעת, חושף התחקיר של ידיעות אחרונות מסמך פנימי של היבואן סקיילקס, על פיו קיימות בארץ שתי סדרות ספציפיות של סוללות שעשויות להיות פגומות, ואם הסוללה שלכם שייכת לאחת הסדרות הללו, בהחלט מומלץ לדאוג להחליף אותה וכמה שיותר מהר.
על פי פרטי התחקיר המלא שפורסמו היום במגזין ממון של ידיעות אחרונות, היבואנית הרשמית של סמסונג העבירה בהוראת סמסונג העולמית הנחיות ברורות לעובדים הקובעות כיצד יש לטפל בלקוחות החברה המגיעים למרכזי השירות גם אם אינם מתלוננים על תקלות הקשורות לסוללה. תסריטי השיחה הערמומיים משהו מדריכים את העובדים כיצד להציע ללקוחות בדיקה של הסוללה מבלי לעורר את חשדם וכיצד עליהם לנהוג במידה והסוללה שלהם שייכת לאחת הסדרות התקולות.
איך תדעו אם גם הסוללה שלכם נמצאת בקבוצת הסיכון?
אם גם אתם אוחזים בסמסונג גלקסי 4, תוכלו לבדוק את המספר הסיריאלי של הסוללה שלכם וכך לדעת האם הוא שייך לרשימה השחורה. המספר הסיריאלי נמצא על חלקה הפנימי של הסוללה, זה שלא רואים כאשר הסוללה מחוברת למכשיר. הוציאו את הסוללה, הפכו אותה ובדקו מהן צירופי האותיות והמספרים בתחילת המספר. אם המספר על הבטריה שלכם מתחיל ברצף BD1D או LC1D, גם היא שייכת לסדרה בעלת פוטנציאל הסיכון.
המספר על הסוללה שלי תואם למספרים הבעיתיים. מה עלי לעשות?
במידה וגם הסוללה שלכם שייכת לסדרת הסוללות הבעייתיות, עליכם לגשת לאחד ממרכזי השירות של סמסונג או של מפעילות הסלולאר הגדולות מהן רכשתם את המכשיר ולדרוש להחליף את הסוללה ללא תשלום.
לא קניתי את המכשיר שלי מיבואן רשמי. האם אוכל להחליף את הסולל?
שלחנו את נציג הפטריה, אשר סובל מהתחממות כרונית של מכשיר הגלקסי S4 שלו אשר לא נרכש מאחד היבואנים הרשמיים למרכז השירות של סמסונג בסמוך לקניון הזהב בראשון לציון. תחילה, נאמר לו כי היות ולא רכש את המכשיר מיבואן רשמי, החברה לא לוקחת עליו אחריות. אולם, לאחר דין ודברים מול מנהלת המרכז ולאחר שהבהיר לה שכך או כך המכשיר הינו של סמסונג והאחריות היא שלהם בהתאם, זכה לקבל סוללה חדשה ללא תשלום.
המסקנה: אם הטלפון שלכם שייך לסמסונג, ולא משנה אם רכשתם אותו מיבואן רשמי או מאחת החנויות הפרטיות, בעזרת קצת אסרטיביות ועקשנות תוכלו גם אתם לקבל סוללה חדשה במקום הסוללה הבעייתית.
לייק לפטריה בפייסבוק