נסיעה טובה… וטעימה! טיפים להתארגנות קולינרית בנסיעה ארוכה

אז החלטתם לארוז תיק, לא לשכוח כמה בקבוקי מים, ללבוש בגדים נוחים, ולצאת לטיול משפחתי. ימי טיולים כאלה, שכוללים לרוב נסיעות ארוכות למדי בין הבית שלכם ליעד שאליו אתם נוסעים, יכולים להיות אתגר לא פשוט מבחינת אוכל. איך נערכים מבחינה קולינרית בצורה הנכונה ביותר לנסיעה ארוכה שכזו, ועל מה חשוב להקפיד מבחינת אוכל שאורזים ואוכל שלא אורזים? ריכזנו עבורכם כאן כמה דברים שכדאי מאוד לדעת.

Credit: Pixabay

לפני שיוצאים לטיול, חושבים על מה לאכול

שנייה לפני שאתם אורזים את קרם ההגנה, כובע הטיולים והנעליים הנוחות ויוצאים לדרך, עצרו וחשבו על האוכל. אכן, לא מדובר באתגר קטן כל כך – אנחנו צריכים לחשוב על אוכל לנסיעה שיהיה מצד אחד מספיק ומשביע לאורך יום שלם של טיול, ומצד שני לא ייצור בלגן גדול מדי, לכלוך ואי נוחות. יש להקדיש מחשבה מעמיקה ותכנון נכון גם באשר למה שאוכלים לפני שיוצאים לדרך. מהלך כזה עשוי  לחסוך בעיות שונות שעלולות לצוץ במהלך הנסיעה כמו בחילות, רעב, צורך לעצור לארוחה בחוץ וכל דבר אחר שעלול לקטוע את סדר היום המהנה והמשפחתי שלנו. אז קודם כל, לפני שיוצאים לדרך, אנחנו ממליצים על אכילת ארוחת בוקר מגוונת ומשביעה.

בנסיעה ארוכה חשוב מאוד לארוז אוכל שלא גורם לבעיות בנסיעה

האוכל שאתם אורזים צריך להיות אוכל שמתאים לנסיעות, ובעיקר כדאי להימנע מאוכל שיוצר בעיות תוך כדי נסיעה. אחת המלכודות הנפוצות ביותר אך גם זו שכדאי להימנע ממנה במידה הרבה ביותר היא חטיפים מלוחים. הם זמינים, הם זולים והילדים אוהבים אותם. למרות זאת, הם גם מאוד מצמיאים ויוצרים צורך מוגבר ב"אמא, אבא, פיפי", מה שיכול להוביל להרבה עצירות בדרך. רוב החטיפים גם נוטים להתפורר וללכלך – עוד תוצאה לא רצויה ברכב שבו תצטרכו גם לנסוע לעבודה למחרת. עוד דברים שכדאי להימנע מהם בנסיעה עצמה הם מאכלי חלב שמנים – אלה יכולים לגרום לבחילות בנסיעות ארוכות, במיוחד כשמדובר בילדים צעירים יחסית.

מה מומלץ ברמת החטיפים והאוכל לנסיעה?

מאכלים שכן מומלץ לארוז לנסיעה הם פירות חתוכים, כריכים מוכנים מראש (כדאי להימנע מקטשופ, עגבניות ושאר מאכלים חומציים), ולשתייה תמיד הכי טוב להישאר עם מים. אם אתם חייבים קפה בשביל להתרענן תוך כדי הנסיעה, תמיד כדאי להכין קפה מראש בתרמוס או כוס תרמית ולהמעיט בעצירות בתחנות דלק – מדובר בקפה שהוא גם יקר וגם בדרך כלל לא מאוד מספק. אם אתם צריכים משהו מתוק לנסיעה, הפירות אמורים להיות פתרון טוב – ואם בכל זאת נחוץ לכם שוקולד, תמיד עדיף להישאר עם שוקולד מריר.

היערכות היא חשובה – וחשוב גם לדעת איפה לעצור

עוד דבר שחשוב מאוד להיערך אליו הוא איפה עוצרים לאכול ארוחה מרכזית, מעבר לארוחת הבוקר של לפני הנסיעות ולחטיפים והנשנושים של הנסיעה עצמה. אם אתם נוסעים דרומה, תמיד כדאי לבדוק איפה יש אפשרות איכותית של פיצה בבאר שבע שבה תוכלו לאכול גם אתם וגם הילדים שלכם. אם אתם נוסעים צפונה, תמיד כדאי לברר על מסעדה נחמדה שאפשר לשבת בה עם אופציות טובות לילדים באזור צומת גולני. במילים אחרות – בדקו איפה אתם עוצרים עוד לפני שאתם יוצאים לנסיעה, כי לנסות למצוא ולהחליט על מקום מתאים תוך כדי נסיעה זה אתגר מעצבן גם בעידן הסמארטפונים. בהחלט כדאי גם לשתף את הילדים בכך ולערב אותם, שהרי הם חלק חשוב מהנושא.

נסיעה ארוכה עם הילדים לטיול לא חייבת להיות אתגר גדול כל כך מבחינת אוכל – כשיודעים איך להיערך ויודעים מה נכון לארוז, כל החוויה הופכת להרבה יותר פשוטה ומהנה.

לייק לפטריה בפייסבוק