לימודי פסיכולוגיה

מצאתם את עצמכם תוהים פעם מה נסגר עם אנשים? למה הם מבצעים פעולות שונות? מנין נובעות החרדות שלהם ואיך אפשר לשנות את המצב? אם כן, פסיכולוגיה היא המדע המתאים בדיוק עבורכם. בשנים האחרונות ישנה עלייה משמעותית במספר המתעניינים בלימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה.

מדובר בתחום מרתק שמאפשר להבין מה עומד מאחורי החלטות שונות שאנו מבצעים. איך מתגבשות תפיסות העולם ועוד. אז מה צריך לדעת על לימודי פסיכולוגיה ומי יכול להתקבל אליהם? כל זאת ועוד יופיע בשורות הבאות.

Credit: Freepik

מה גובה הציון הפסיכומטרי שדרוש כדי להתקבל ללימודים?

אחד הדברים החשובים שצריך לבדוק לגבי לימודי פסיכולוגיה תנאי הקבלה זהו הציון של הפסיכומטרי שמשתנה ממוסד אחד לאחר. הנה דוגמא לתנאי קבלה של לימודי פסיכולוגיה אוניברסיטת תל אביב:

  • ציון התאמה מעל 650
  • ציון פסיכומטרי של מעל 730
  • ציון באנגלית שעובר את ה – 100
  • ציון בעברית שעובר את ה – 105 בבחינת יע"ל עבור מועמדים שנדרשים לעמוד בבחינה מסוג זה

למה ללמוד פסיכולוגיה?

לא מעט אנשים פונים אל לימודי פסיכולוגיה קלינית מתוך רצון לפתח קריירה בתחום ולסייע לאנשים שזקוקים לאוזן קשבת והכוונה. בזמן שיש מי שפונים אל לימודים אלו במטרה להעשיר את היעד הכללי שלהם במטרה לעזור לעצמם להתמודד עם קשיים שהחיים מביאים איתם באופן טוב יותר.

ראוי לציין כי בחירה בלימודים אלו תאפשר לכם לקבל הבנה טובה יותר של מצבים שונים שיקרו בחיים שלכם בתחומים הבאים:

  • מוטיבציה
  • קוגניציה
  • אהבה
  • תקשורת
  • רגש ועוד

בנוסף לכך, גם תלמדו שיטות מחקר שישמשו אתכם בתחומים אחרים בחייכם.

מתחומי הלימודים הדינמיים, האטרקטיביים והרלבנטיים ביותר במאה העשרים ואחת

מבחינות רבות נחשבים כיום לימודי פסיכולוגיה לאחד מתחומי הלימוד הרלבנטיים ביותר לעולם של ימינו, ולכן גם אחד מתחומי הלימוד האטרקטיביים והמבטיחים ביותר מבחינה תעסוקתית. במהלך המאות האחרונות הצליחה האנושות לפתח תרופות, חיסונים וטיפולים כנגד רבות מהמחלות והבעיות הרפואיות שפגעו בחייהם של אינספור בני אדם בעבר.

המגפה הגדולה ביותר של המאה העשרים ואחת, גם באופן רשמי ומוכרז, היא דיכאון וחרדה. תפקידיהם של פסיכולוגים, מטפלים ואנשי בריאות הנפש למיניהם נמצא כיום במרכז הבמה, ורלבנטי לחייהם של מיליונים רבים של אנשים. ואכן, מטפלים מסוגים שונים ובוגרי/ות לימודי פסיכולוגיה נהנים כיום מהיצע תעסוקה נרחב ביותר ומגוון אפשרויות עצום.

מלבד לתעסוקה מיידית בתחום ניתן כמובן גם להמשיך לאחר סיום לימודי פסיכולוגיה ללימודי המשך, כאשר תואר שני בתחום מהווה רק את אחת מהאפשרויות. גם אינספור מסלולי לימודים והכשרה של טיפול מסוגים שונים, הופכים נגישים ואפשריים יותר לאחר סיום לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה.

לסיום

רגע לפני שתתלבטו אם לימודי פסיכולוגיה מתאימים לכם או לא, כדאי שפשוט תבדקו את אפשרות ההתאמה שלכם ללימודי פסיכולוגיה בשוקיסט  ואחר כך תחליטו.

לייק לפטריה בפייסבוק