איך בוחרים מכינה?
המכינות הקדם אקדמיות פועלות במוסדות השונים להשכלה גבוהה הפזורים ברחבי הארץ. מטרת הלימודים במכינה היא להכין את התלמידים ללימודים האקדמיים במכללות ובאוניברסיטאות השונות. יש שני סוגים עיקריים של מכינה קדם אקדמית – מכינה להשלמת בגרויות ומכינה ייעודית למסלול לימודים ספציפי. במכינה מלמדים מורים מקצועיים, הלימודים מתקיימים במוסדות האקדמיים השונים, ובוגרי המכינה יכולים להשלים את זכאותם לתעודת בגרות, לשפר ציונים ולהתקבל לחוג המועדף עליהם.
אם אתם מעוניינים להירשם ללימודים לתואר ראשון באקדמיה ואינכם עומדים בתנאי הקבלה – הלימודים במכינה הקדם אקדמית יעזרו לכם להשתלב במוסדות להשכלה גבוהה. כדי לסייע לכם לבחור מכינה קדם אקדמית הכנו עבורכם מדריך בנושא.
בדיקת זכאות
כאמור, המכינה הקדם אקדמית נועדה לשפר את ציוני הבגרות או להשלים את התעודה, ולשפר את הסיכוי להתקבל ללימודים לתואר ראשון. במסגרת הלימודים במכינה התלמידים רוכשים ידע וכלים, ומעבר לקורסים במקצועות כמו אנגלית ומתמטיקה, התלמידים משתתפים בקורסים המכינים אותם לקראת התואר הראשון, ובנוסף הם לומדים יישומי מחשב ואסטרטגיות למידה.
תנאי הקבלה ללימודים במכינה הקדם האקדמית הם:
- 12 שנות לימוד.
- 14 יחידות בגרות.
חיילים משוחררים זכאים להחזר ממשרד הביטחון, לכן כדאי להגיש בקשה לאגף ולקרן לחיילים משוחררים על מנת לקבל סיוע מיוחד לזכאים. ראוי לציין כי יש הבדלים משמעותיים בתנאי הזכאות והקבלה בין מוסדות הלימוד האקדמיים השונים.
בדיקת מחירים
כדי לבחור מכינה קדם אקדמית יש להתייחס לנושא ברצינות ולערוך סקר שוק מקיף הכולל השוואת מחירים. יש מכינות קדם אקדמיות ברוב המוסדות להשכלה גבוהה ברחבי הארץ, העלויות משתנות ממקום למקום.
חשוב לדעת כי יש אפשרות לממן את שכר הלימוד במכינה על חשבון הפיקדון האישי, במקרים מסוימים ניתן לקבל מלגת קיום שלא על חשבון הפיקדון. מועמד ללימודים במכינה בעל קשיים פיננסיים יכול במקרים מסוימים לקבל פטור מלא או חלקי משכר הלימוד במכינה הקדם אקדמית, מבלי להשתמש בכספי הפיקדון.
מכינה רגילה או ייעודית?
כפי שציינו, יש שני סוגים עיקריים של מכינה קדם אקדמית – מכינה להשלמת ולשיפור בגרויות ומכינה ייעודית. כך לדוגמה אפשר ללמוד במסלול ייעודי למדעי החברה והרוח, המסלול הייעודי מאפשר לבוגרים להשתלב במגוון מסלולי לימוד לתואר ראשון כגון: לימודי משפטים לתואר ראשון, חשבונאות, מנהל מערכות בריאות, לימודי מנהל ממשל ומשפט. המכינה הייעודית מתאימה למי שיודע מראש מהו תחום העיסוק המעניין אותו, לכן אדם המעוניין לעסוק בעריכת דין ולרכוש השכלה משפטית יכול ללמוד במכינה ייעודית למדעי החברה הרוח.
במכינה הקדם אקדמית במסלול הייעודי למדעי החברה והרוח לומדים את הקורסים הבאים: אנגלית, מתמטיקה, אוריינות אקדמית, יישומי מחשב, מבוא לתורת המשפט, אסטרטגיה ולמידה ופרזנטציה והעברת מסר אפקטיבי. בוגרי המכינה המתקבלים ללימודי משפטים מקבלים פטור מקורס מבוא לתורת המשפט, בהתאם לציון שלהם במכינה.
משך הלימודים
הלימודים במכינה הקדם אקדמית נמשכים בדרך כלל 4.5 חודשים. תוכנית הלימודים כוללת 32 שעות שבועיות, הלימודים מתפרשים על פני שלושה ימי לימוד, ובהתאם למוסד האקדמי הלימודים יכולים להיות בשעות הבוקר או הערב. יש להקפיד על חובת נוכחות בשיעורים הנלמדים, לרוב 80% השתתפות.
בדיקת קושי והתאמה
הלימודים במכינה הקדם אקדמית דורשים התמדה והשקעה מכל התלמידים, הלימודים מאפשרים לחוות את קשיי הלימוד במוסדות להשכלה גבוהה ולהבין האם הלימודים באקדמיה מתאימים למועמד. אם בוחרים ללמוד במכינה ייעודית לומדים קורסי מבוא מתוכנית הלימודים לתואר ראשון והתלמיד יכול להבין האם הבחירה שלו הייתה נכונה והאם הלימודים מתאימים לו מבחינת קושי, עניין והתאמה.
מכינה קדם אקדמית מסייעת לבוגרים להשתלב בלימודים לתואר ראשון, אך חשוב לעשות השוואות, לבדוק תנאי קבלה וזכאות למלגות ויש לבחור היטב היכן ללמוד.
לייק לפטריה בפייסבוק