המשחק באמצעותו אתם יכולים לעזור למצוא תרופה לסרטן
פורסם במקור בבלוג התמנון
בעשור האחרון, כמויות המידע שמיוצרות, נאספות ומשותפות ברחבי העולם הן עצומות בקנה מידה חסר תקדים. האתגר הגדול שהתעורר בעקבות כך, הוא היכולת לעבד את כמויות המידע האלו, לנתח ולהפוך אותן לידע מועיל. בשנים האחרונות התחום הזה, Big Data, עורר עניין והפך לעיסוק מרכזי בתחום טכנולוגיית המידע, והוא פותח דלת לטכניקות חדשות ויצירתיות לעבודה עם כמויות המידע הגדולות. דוגמא מרתקת לכך, צצה לפני מספר ימים בתחום חקר הסרטן, המאפשרת לשחקנים מכל העולם להצטרף ולתרום למחקר באמצעות הסמארטפון שלהם.
כן כן, אמרנו "שחקנים" מכיוון ששיתוף הפעולה הזה מגיע משימוש במשחק בשם Play to Cure: Genes in Space. המשחק שמיועד לסמארטפונים הוא פיתוח של העמותה הבריטית לחקר הסרטן (CRUK), ואמור להאיץ פיענוח מידע שיעזור בגילוי תבניות גנטיות פגומות שגורמות להתפתחות ולהתפשטות הסרטן בגוף.
המשחק מתרחש בעתיד הרחוק, ובו שחקנים מנווטים את ספינת החלל שלהם במסלול אינטרגלקטי עוין, תוך שהם אוספים חומר נדיר ביותר בשם Element Alpha. אבל לפני החלק הכיפי של המשחק, השחקן צריך לעבוד ולתכנן את מסלול הטיסה שלו. הוא עושה זאת על ידי בחירה של נקודות ציון על גבי מפה (שהיא למעשה סריקה של מידע גנטי מדגימות של גידולים) ולפי ההוראות עליו לכוון לאזורים הצפופים ביותר במפה מבחינה ויזואלית.
המידע הזה נאסף ולמעשה מכוון את המדענים לאזורים מסוימים בקוד הגנטי ומסייע בזיהוי תבניות. כדי לצמצם את הטעויות, כל סריקה כזו עוברת תחת העיניים של עשרות שחקנים וכך מדייקת את איכות הניתוח. "אנחנו רוצים שכל אחד, בכל מקום ובכל גיל יוריד את המשחק וישחק בו", אומרת Hannah Keartland, מובילת הפרויקט. "אם כל אחד בעולם היה משחק במשחק אפילו דקות בודדות, יהיה לזה אפקט אדיר מבחינת האצת המחקר".
המידע שינותח במשחק יעזור להבין אלו גנים פגומים נמצאים אצל החולים ובהמשך יאפשר לפתח תרופות שיהיו ממוקדות לטיפול בגנים אלו, ואולי אף למצוא פתרונות למניעת הסרטן מלכתחילה. כן, קיימות תוכנות מחשב שמסוגלות לעבור על כמויות המידע ולאתר תבניות ופגמים בגנים, אבל האמת היא שהעין האנושית מסוגלת לעשות זאת בצורה הרבה יותר מדויקת ע"י בדיקה ויזואלית של תוצאות הסריקה, כך אומר אחד האונקולוגים הבכירים בפרויקט. הבעיה היא כמובן, הזמן הארוך שפעולה כזו צורכת, בהתחשב בכמויות המידע העצומות.
למעשה זו אינה הפעם הראשונה שהעמותה עושה שימוש במשחק למטרה זו. לפני כשנה היא השיקה משחק בשם CellSlider שעזר להפחית את זמן הניתוח של דוגמאות סרטן שד משנה וחצי ל-3 חודשים בלבד.
אם גם אתם רוצים לקחת חלק במחקר, אתם מוזמנים להוריד את המשחק ולשחק. ואל תשכחו, אפילו אם תתרמו מספר דקות בודדות, האפקט המצטבר הוא אדיר.
הורדה לאייפון | הורדה לאנדרואיד
פורסם במקור בבלוג התמנון
לייק לפטריה בפייסבוק