טרנדים חמים לשיווק באינטרנט 2020
במהלך השנים האחרונות השיווק באינטרנט ובפרט ערוץ השיווק קידום אתרים אורגני הוכיחו ששיטות חדשות וטכניקות נוהרות אלינו מהעתיד בקצב מהיר, לצד שיטות ותיקות שמשנות את פניהן בהתאם לרוח העת הנוכחית. ריכזתי עבורכם את הטרנדים החמים ביותר בעולם השיווק.
בינה מלאכותית בשילוב Chatbot
נתחיל עם בינה מלאכותית, מי לא שמע עליה? ובכן, היא רלוונטית גם בשיווק. באמצעות Chatbot נוכל להישאר זמינים ולא לפספס לקוחות אפילו בשעות לילה מאוחרות. הרי כל אדם שיוזם שיחה עם עסק מצפה לקבל תשובה מיידית, ומכאן ברור הצורך במערכת שתמיד עובדת. יתרה מכך, שילוב הבינה המלאכותית יעצים את חווית הקניה, ויגדיל את אחוזי ההמרה הנוכחיים.
נכון, בינה מלאכותית ידועה בעיקר כמנתחת דפוסי התנהגות במנועי החיפוש, אולם יש לה שימוש נוסף בה הפקת נתונים המציגים לבעלי עסקים את הדרכים בהן ניתן למצוא אותם ברשת. בעזרתה נקבל תמונה קצת יותר ברורה ונוכל להתמקד באזורים עם שיעורי ההמרות הגבוהים ביותר. בחינתנו, כך תושג יעילות בניהול התקציב ובשיווק.
דוגמה לשימוש נבון ב־Chatbot מגיעה מחברת מאסטרקארד. החברה יצרה בוט בפייסבוק, שהיה מסוגל לעבד שפות בטבעיות ולגלות מה כוונת הגולש. כלומר, מה הוא מחפש. באמצעות הבינה המלאכותית (AI) המערכת דימתה שיחה עם אדם אמיתי, בשר ודם. מדובר בהזדמנות להקפצת שיעורי ההמרה ולחיסכון בכוח העבודה.
היתרון: בניגוד לשנת 2018, בה היה מקובל להזין תשובות מראש, כיום ה־AI עושה זאת עבורנו. המערכת לומדת את דפוסי השפה ו"מזהה" הזדמנויות. לאחר עיבוד הנתונים, היא "ממציאה" / מתאימה את עצמה להודעות ושיחות חדשות.
לרוב, ה־AI מצליחה להתמודד יפה עם הגולשים. להצלחה הזו שני עקרונות חשובים:
- באמצעות מדידת אחוזי ההצלחה של תסריטי השיחה, ניתן יהיה ליצור סביבת תוכן מותאמת. בו-זמנית, היא תלמד דפוסים ומונחים חדשים.
- תפקידה העיקרי של המערכת הוא מתן מענה מדויק במינימום זמן. מן הסתם, כל זה דורש לימוד ראשוני מסוים. המערכת צריכה ללמוד על הלקוח, וכמובן על קהלי היעד. רק לאחר האימונים הללו, היא תוכל לזהות תשובה טובה ללקוח. וכך, למשל, במצב שבו גולש לא מצליח לבצע קניה, המערכת תדריך / תפנה אותו למדריך הקניה. לחלופין, במקרה והקונה יתלבט בין מוצרים, יוצגו בפניו המלצות. בין לבין, המערכת תשפר את עצמה. איך בדיוק? היא תנתח אילו תשובות זכו להערכה ואילו לא, ובהמשך תפעל בהתאם.
מנתונים שנלקחו משנת 2017 ועד להיום, כ־30% מכלל האתרים כבר משתמשים בבוטים חכמים. מה שבטוח הוא שטכנולוגיית ה־AI בצורת Chatbot לא תיעלם בעתיד הקרוב. למעשה, נראה כי היא רק משתפרת ומתרחבת.
קידום במובייל
בשנת 2020 אמנם רוב העסקים ובעלי האתרים כבר מבינים את חשיבות הקידום במובייל, אבל מכאן ועד לעשות את זה נכון מדובר לעיתים במרחק גדול למדי.
כך למשל כיום בניגוד לעבר לא צריך להסביר לבעלי עסקים מדוע קריטי עבורם לבנות אתר אינטרנט ולבצע עבורו אופטימיזציה כך שניתן יהיה לצפות בו כראוי בסמארטפונים, טאבלטים וכן הלאה – אולם עדיין רוב בניית האתרים מתבצעת קודם כל כאתר רגיל, לדסקטופ, ולאחר מכן ביצוע התאמות למובייל. ההיגיון, לעומת זאת, יחד עם הגאות האדירה בשימוש במכשירים ניידים, מחייבים ביצוע שינוי מחשבתי: קודם לבנות אתר למובייל, ואחר כך לבצע התאמות לדסקטופ.
ניתן ללמוד מכך, אגב, שיעור חשוב: קידום במובייל נשמע כמו דבר מובן מאליו בימינו, ובכל זאת חל בו שינוי. הנה לנו חומר למחשבה: האם קיימות שיטות אחרות שנשמעות לנו מובנות מאליהן משום שהן קיימות כבר שנים, אבל עלינו לבחון דרכים עדכניות ליישם אותן?
בניית קישורים בזכות התוכן
הנה טרנד נוסף שנחשב בעיני חלק מכם ותיק ומובן מאליו, ובכל זאת השתנה עם הזמן: בניית קישורים. מי בכלל זוכר את הימים ההם של "החלפת קישורים"? כאשר התוכן נעשה חשוב יותר מאי פעם, חשוב להתמקד בכתיבה איכותית ששמה את הצרכן במרכז.
- יש לתכנן מראש כתיבה על נושאים שהרלוונטיות שלהם עולה מחדש במועדים קבועים וידועים מראש מדי שנה, כגון "טיפים לניקיונות לקראת פסח" או "מה לעשות עם הילדים בחופש הגדול".
- כדאי להתייחס לאירועים אקטואליים ומעניינים שקוראים כאן ועכשיו, שלא נחזו מראש. כך למשל אם קרה אסון טבע כלשהו או נחשף פרט מסעיר אודות אדם מפורסם שאף אחד לא ידע קודם.
- כדאי גם לתכנן מראש כתיבה על נושאים שידוע מראש שיהיו "חמים" אבל לא ברור בדיוק מתי. כלומר, להכין מראש תוכן איכותי במקום לחכות לרגע האחרון ולהסתכן בפספוס המומנטום.
בניית קישורים הופכת למעשה לבנייה של מותג, ליצירה של אמון והישענות על ערך אמיתי עבור הצרכנים (דהיינו קהל העוקבים או קהל הלקוחות). הקהל הופך מתוחכם יותר, וככל שיפתח אמון במותג כך הוא יטה לרצות לשתף את התוכן המדובר באמצעות קישורים, לדון בערך שהוא מביא וכמובן לרכוש את המוצרים.
שיווק באמצעות מיילים
שיווק באמצעות מיילים היה מאז ומעולם אחת השיטות הפופולריות בקרב משווקים ברשת. בפברואר 2019, למשל, יחס העלות מול תועלת של שיווק באמצעות מיילים עמד על לא פחות מ-3200%(!). עם זאת, גם השיטה הזו זוכה לאחרונה לריענון.
זוכרים את הימים בהם היינו מקבלים מיילים שהיו מורכבים רובם מטקסט, משום שאלמנטים גרפיים התקשו להיכנס לאינבוקס ובמקומם צצו שלל איקסים אדומים או קישורים שבורים? יתכן שאתם לא זוכרים, וזה בסדר. כי כבר זמן מה שזה לא כך.
היום יותר ויותר מיילים נראים כמו עמודי אינטרנט לכל דבר, וככל שחולף הזמן כך הם נעשה יפים יותר, מושקעים יותר, עם תמונות גדולות וחדות יותר – וכמובן, כפתורי הנעה לפעולה שמטרתם, כתמיד, למכור. מתברר שכשעושים את זה היטב, זה עדיין עובד, וימשיך לעבוד.
שיווק בווידאו
זו אחת המגמות החזקות ביותר בשנים האחרונות אם לא האהודה מכולן בקרב הצרכנים, בין היתר בזכות "התעוררות" שחלה לאחרונה בקרב משווקים ובעלי עסקים.
הסטטיסטיקות מדברות בעד עצמן:
- 60% מהצרכנים משתפים ומבצעים אינטראקציות עם סרטוני וידאו.
- 70% מהעסקים מודים כי סרטוני הוידאו משפרים את יחסי ההמרה ומושכים לקוחות.
- 50% מהצרכנים טוענים כי צפייה בווידאו של המוצר, לעומת קריאת טקסט אודותיו, מגבירה את תחושת הביטחון בו.
הנתון הבולט מכולם: יוטיוב, נטפליקס וכו' תופסים את מרבית התעבורה האינטרנטית, ולא סתם. הכסף ללא ספק נמצא בערוצי השיווק הוויזואליים (וידאו).
אל תתקבעו רק על ערוץ וידאו אחד. יוטיוב איננה העיקר. ניתן לשווק את המוצר בווידאו דרך הרשתות החברתיות, בפייסבוק למשל. מעבר להעלאת סרטונים פשוטים, קיימת האפשרות לשידורים חיים (שתופסים יותר תשומת לב מאשר פוסטים!). בנוסף, תוכלו להשתמש באפשרות ה־360 מעלות, לשם הגדלת העניין והתעבורה.
כדאי גם לזכור שבעת שיווק בווידאו חשוב לשים דגש על הנעה לפעולה, ובעיקר על עמודי אתר מהירים. מרבית הקהל בווידאו מבוסס על מכשירים ניידים – המהירות קריטית.
מפה לאוזן
הטרנד "מפה לאוזן" ככל הנראה לא ייכחד לעולם, ולנצח יישאר בעל סיכויי ההמרה הגבוהים מכולם. למעשה, באמצעות המלצות מחברים ולקוחות נחסכת לנו מרבית העבודה. לא מדובר בסתם טכניקה, אלא בערוץ שיווקי לכל דבר ועניין. המלצה על העסק שלנו בפייסבוק, למשל, או תיוג כתגובה לסטטוס שמחפש בעל עסק כמונו, משדרת אמינות ומקצועיות שמותירה בידינו רק את קצירת הפירות.
במילים אחרות, נחסכה לנו עבודה: תהליך המכירה והשכנוע כבר עבר, ורק נצטרך לספק את הצעת המחיר.
דוגמה נוספת: נוכל להיעזר גם ביוטיוברים. לרוב, העניין נעשה דרך סקירות. במידה ומוצר מסוים איכותי, היוטיובר ימליץ עליו. כאשר זה יקרה, כמות הקניות והפניות תגדל פי 5, ואולי יותר. בהחלט מדובר בערוץ בעל פוטנציאל אדיר. עם זאת, הוא בהחלט דורש זמן וטיפוח.
ככה זה עובד היום, בדיוק כפי שזה עבד בעבר: צרכנים מסתמכים על המשפיעים / הממליצים, אשר משתפים את דעותיהם על המוצר.
התראות בדפדפן – Push Notifications
ההתראות ש"נדחפות" אלינו נמצאות במגמת עלייה מתמדת. לפי נתונים שונים, כ־80% מהאתרים והחנויות המקוונות השתמשו בהן בציפייה שזה ישתלם, ובגדול. לטענתם, כמות הנרשמים להתראות גדולה פי 5, ביחס לניוזלטרים, וכאשר מתפרסמת ידיעה חדשה, אחוזי ההקלקה גבוהים במיוחד לעומת ערוצים אחרים.
שימוש בהתראות הללו, ובפרט כאשר הן מותאמות אישית, יגדיל את שיעור ההמרות. זאת משום שלפי הנתונים כ-40% אמנם לא עושים דבר בעקבות התראות ה-PUSH, אולם 60% מהצרכנים אכן מבצעים המרות בעקבותיה.
חדשות טובות: כבר היום, תוכלו להוסיף התראות Push. בעזרת “One Signal”, הדבר אפשרי ומונגש.
שיווק תוכן – דגש על SEO
שיווק התוכן חשוב מאוד. עד כמה חשוב? ובכן, כ־75% מחברות הקידום משקיעות בתוכן יותר מאשר במגמות ה־SEO. בקיצור, די חשוב. זאת במיוחד בזירת ה־B2B (ביזנס To ביזנס).
מהנתונים שנמדדו בשנה האחרונה עולה כי:
- מוערך כי שיווק תוכן נכון מקפיץ את כמות הפניות פי 3.
- לתוכן עלויות נמוכות יחסית, בהשוואה לתמורה בטווח הארוך.
- עסקים רבים מספרים כי שיווק תוכן מגדיל מאוד את כמות העבודה.
בשנת 2020 אנו צופים עלייה חדה של התוכן הוויזואלי. נצטרך לרתק את הגולש. כמו כן, אנו צופים שסוגי התכנים הבאים יתחזקו גם הם:
- תכנים קצרים, קולעים אינפורמטיביים.
- סקרים וחידונים.
- מודעות \ סרטוני ריאליטי (אמיתי מול פרסומת).
- סרטוני VR 360.
בהחלט מדובר בטרנד שלא קל ליישם. אולם אם נעבוד כמו שצריך, התוצאות יהיו מצוינות.
סיכום
הטרנדים שתוארו לעיל לא צפויים להיעלם גם בשנת 2020. בעזרתם, נוכל לזכות ביתרון בלתי מבוטל על מתחרינו. המשיכו ללמוד על הטרנדים הללו, חקרו אותם, וספקו למשתמשים מענה ישיר. כולנו תקווה שתצליחו.
המאמר נכתב בשיתוף אייל רחמים מייסד חברת דיגיטאץ' ובעל ניסיון של מעל 10 שנים בשיווק הדיגטלי.
לייק לפטריה בפייסבוק