נכון או לא נכון: המיתוסים הגדולים על הלוואות
הלוואות לוקחים רק בבנק בתהליך ארוך ומורכב ואף פעם לא שתיים במקביל? פשוט תמשיכו לקרוא ואנחנו נפריך - או נאמת - את המיתוסים הנפוצים בנוגע להלוואות
שולי הלוי
מיתוסים הקשורים להלוואות קיימים משחר היווסדן, כשדימויים של ערימת ניירות ומספרים שנבחנים על יד פקידים קפדניים מעלים תחושת חוסר נוחות בקרב כמה. במציאות, התהליך עצמו פשוט למדי ומי שזקוק להלוואה לצורך מימון לימודים, קניית ריהוט לדירה ובכלל לכל מטרה שהיא, יגלה עד מהרה שהוא אפילו לא צריך לצאת מהבית כדי למצוא אחת. וזה עוד לפני שהזכרנו שבשנים האחרונות הוענקו רשיונות למתן הלוואות לגופים פיננסים חוץ בנקאיים, המעמידים בפנינו אפשרויות נוספות חוץ מהבנק בו מתנהל חשבוננו.
לא משנה איפה תבחרו לקחת הלוואה, חשוב שתדעו להבדיל בין עובדות ל-5 המיתוסים הגדולים על הלוואות.
נטילת הלוואה היא הליך מורכב וארוך
אוקיי אנחנו ב-2020, אז התשובה היא לא. אם תגלו הלוואות חוץ בנקאיות למשל, תגלו שתהליך הגשת הבקשה בגופים חוץ בנקאיים יכול לקחת דקות ספורות. גם תקופת האישור וקבלת הכסף קצרים ועומדים על ימים ספורים; ההלוואות אמנם מיידיות – אבל לפני שאתם משלימים את הבקשה – כדאי שתמשיכו לקרוא.
מיתוס או אמת: הלוואות לוקחים רק בבנק
לא נכון, עם פתיחת שערי שוק ההלוואות החוץ בנקאיות, ניצבו בפני המחפשים הלוואות* גם הצעות מחברות אשראי, ביטוח וגופים פיננסים אחרים, שכניסתם לשוק ההלוואות משחק לטובת הצרכנים.
מיתוס או אמת: הכי חשוב לבחון את שיעור הריבית
זה נכון שבחינת עלויות שיעורי הריבית הן חשובות, אבל הן בוודאי שלא היחידות. בעת ביצוע השוואת הצעות להלוואה – חשוב לדעת להעריך את העלות הכוללת של גיוס ההון. כלומר, לצד בחינת הריביות המינימליות חשוב לבדוק את העלויות הנוספות שמצויינות בתנאים, ולהבין את משמעותן. בנוסף, יש לסקור את ציר הזמן לפירעון ההלוואה ולוודא שלוח הסילוקין – פירוט סדר התשלומים והמועדים של הלוואה עולה בקנה אחד עם היכולת האישית של הלווה לפרוע אותה.
מיתוס או אמת: אי אפשר לבקש הלוואה נוספת על הלוואה קיימת
לא נכון. לפני שגוף פיננסי מאשר את ההלוואה הוא בוחן בין היתר את יכולות ההחזר בשקלול נתונים כמו: הכנסות, הוצאות, חיובי אשראי והחזרי הלוואות קיימות. גם על הלווים מוטלת אחריות לבחון את יכולת ההחזר לפני הגשת הבקשה, ולוודא שהם יעמדו בסדרי התשלומים והמועדים של שתי ההלוואות.
מיתוס או אמת: דירוג אשראי נמוך פירושו דחיית בקשת הלוואה
התשובה מורכבת ותלויה גם בהיסטוריית האשראי של המבקש, אבל לא רק בה. הגופים הפיננסים שמציעים הלוואות לכולם, מעדיפים התנהלות פיננסית יציבה, אבל בוחנים כל מקרה פרטנית, למשל דירוג אשראי נמוך יחסית ייבחן לגופו וביחס להכנסות ויכולות העמידה בתנאי החזר ההלוואה. מי שבכל זאת נדחה על רקע דירוג אשראי לא צריך להרים ידיים, אבל כנראה כן מוטב לבחון מחדש את ההתנהלות הכלכלית: שינוי ההתנהלות האשראית ועמידה בהתחייבויות פיננסיות צפוי לשפר את דירוג האשראי ובלי שום קשר אליו – גם את החיים עצמם.
*בכפוף לאישור החברה ותנאיה. המלווה ישראכרט מימון בע"מ. אי עמידה בפירעון ההלוואה עלול לגרור חיוב בריבית פיגורים והליכי הוצאה לפועל.
*הפרסום איננו מהווה הצעה ו/או התחייבות למתן הלוואה/אשראי.
לייק לפטריה בפייסבוק