האם כדאי להשקיע וללמוד לקראת תואר במשפטים?
כעורכי דין וכבוגרי לימודי משפטים, יהיה לכם הכוח לשנות את חייהם של רבים. בין אם תבחרו להיות תומכים בצדק חברתי, משרתים בבתי המשפט, במשרדים הממשלתיים, או כעורכי דין המייעצים לתאגידים ואנשים פרטיים, תשנו חיים אלה לטובה. מכיוון שקריירה משפטית יכולה להציע מגוון תפקידים והיא כה חשובה לניהול חיים חברתיים תקינים, כדאי לבחור בקפידה את מקום הלימודים. הבחירה הנכונה תהיה במכללה או מוסד אשר יוכל לספק לכם הכשרה מעשית, תכניות קליניות, קורסים עשירים וטובים כמו גם חיים סטודנטיאליים שמחים ומהנים.
תוכלו להתרשם מהתוכניות השונות של לימודי משפטים המתקיימים בישראל ולהחליט בעצמכם האם הם מתאימים עבורכם. כדאי לחשוב על רמת הלימודים אשר תהיו מעוניינים בה (תואר ראשון, שני וכו), רמת ההצלחה של המוסד בבחינות לשכת עורכי הדין, רמת המרצים ולא פחות חשוב מכך חיי החברה המוצעים.
למה לבחור דווקא בלימודי משפטים?
תואר במשפטים פותח דלתות להזדמנויות רבות ושונות. אתם יכולים לרכוש את הכישורים להפוך לעורכי דין מצליחים, כמו גם רכישת מיומנויות וידע יקרי ערך שתוכלו ליישם במגוון תעשיות שונות. כך למשל לימודי משפטים נותנים לכם יכולת להתמודד עם סוגיות חברתיות שונות ונושאים כמו אי שוויון ואפליה, זכויות האדם וכיצד להגן עליהם ועוד. לימודי משפטים רלוונטיים בכל כך הרבה מובנים לחיי היומיום שלנו, מכיוון שנרגיש את כוחו של החוק חל בכל מקום ופעילות יום יומית, החל מקניית הקפה של הבוקר ועד למשא ומתן על העלאת שכר עם המעסיק. גם ההרצאות על דיני מקרקעין יהפכו לפתע שימושיות ביותר בבואכם לקנות או לשכור את הנכס הראשון שלכם.
עם תואר במשפטים, תוכלו לפתח מספר מיומנויות שהן מפתח להעסקה עתידית, בכל תחום קריירה שלא תבחרו. מיומנויות אלו כוללות פיתוח יכולת לפרש מידע מורכב, מיומנויות מחקר, גיבוש טיעונים נכונים ומשכנעים, מיומנויות של משא ומתן, יכולת כתיבה תמציתית ומדויקת ומיומנויות תקשורת.
המיומנויות הנרכשות במהלך לימודי משפטים
רכישת מיומנויות חשיבה המאפיינת עורכי דין מגיעה לאחר תרגול ותרגול רב. לילדים לוקח שנים לרכוש מיומנויות תקשורת, ללמוד מהוריהם ומאחרים לא רק את אוצר המילים אלא גם את הדקדוק, האינטונציה, הדקויות ומבנה השפה. הדבר נכון גם לגבי לימוד משפטים. השפה המשפטית היא השפה שבה משתמשת החברה כדי להגדיר מערכות יחסים, להסביר זכויות וחובות ולהסדיר את האינטראקציה בין יחידים לבין החברה כולה.
סטודנטים למשפטים צריכים לפתח זיקה לנושא על ידי חשיפה לכותבים וטיעונים שונים, ועל ידי חקירת התופעות החברתיות ודיסציפלינות אינטלקטואליות אחרות המעורבות בבעיות משפטיות. במהלך לימודי משפטים אתם תלמדו לקרוא ולפרש את המקורות המשפטיים העיקריים, לשים אותם בהקשר, להעריך אותם ולהחליט בעצמכם האם הם רלבנטיים לנושא הנחקר או לא. פיתוח מיומנויות קריטיות אלה והבנת ההקשרים הכלליים עלולה לקחת זמן.
כמו כן לומדים הסטודנטים את השפה הייחודית למשפטים. כשם שחקיקת חוק, קריאתו ופרשנותו כרוכה בדרכי חשיבה ייחודיות, היא כרוכה גם באוצר מילים ייחודי – שפה חדשה. הסטודנטים לומדים שפה זו מהמורים, שלעתים קרובות משתמשים באוצר מילים פשוט כדי להסביר מושגים קשים, ומכינים אותם לייעץ ללקוחות שבדרך כלל לא יקבלו הכשרה משפטית. כך גם כתיבת חוות דעת מפורטת ומורכבת שלא לצורך או מסמכים אחרים עלולה לגרום לעורכי הדין להרגיש טוב עם עצמם, אך הם יועילו רק במעט ללקוחותיהם. חוקים וחוזים המנוסחים בשפה כזו עלולים ליצור בעיות עצומות. שוב, רכישת מיומנויות אלה דורשת זמן וחשיפה למגוון רחב של דוברים וכותבים.
לייק לפטריה בפייסבוק