כך תעברו ראיון עבודה בהצלחה
המטרה של ראיון עבודה היא לאפשר למעסיק הפוטנציאלי להתרשם מכם. בעידן שבו אין הזדמנות שנייה לעשות רושם ראשוני, יש כמה המלצות שאתם חייבים לאמץ בשביל להגדיל את סיכויי ההצלחה
ראיון עבודה הוא כלי הערכה שבו מעסיקים משתמשים על מנת לגייס עובדים. את הריאיון מתאמים בדרך כלל אחרי כמה שלבים מוקדמים יותר, כמו למשל פרסום מודעות דרושים, איסוף קורות חיים או סדנאות הערכה. מבחינת העובד, הריאיון הוא שלב קריטי ויש לו השפעה מהותית על סיכויי ההצלחה לקבל את התפקיד.
אז איך עוברים את הריאיון בהצלחה וכיצד משאירים רושם ראשוני חיובי? הנה כמה המלצות:
מתלבשים בהתאם
לדורשי עבודה אין הזדמנות שנייה לעשות רושם ראשוני. האמת היא שהמעסיק הפוטנציאלי מגבש דעה על המועמד כבר בשניות הראשונות שבהן הוא רואה אותו, לכן חייבים להתלבש בהתאם לכל ראיון עבודה.
הבעיה היא שבכל מקום עבודה נהוג סגנון לבוש קצת אחר, בגלל זה צריך להכין את שיעורי הבית ולאסוף מידע מקדים. הדרך לאסוף את המידע לגבי סגנון הלבוש המקובל היא להתייעץ עם חברים, קרובים ובני משפחה ולקרוא המלצות באתרי אינטרנט.
בנוסף, אפשר להגיע למקום העבודה המיועד כמה ימים לפני הריאיון ולהתרשם מקרוב מסגנון הלבוש של העובדים. צפייה מרחוק בעובדים תעזור לכם לדעת למה לצפות ותסייע מבחינה פרקטית בבחירת פרטי הלבוש – החל מהחולצה ועד הנעליים.
שומרים על שפת גוף
שפת גוף אומרת הרבה יותר ממה שאתם חושבים. אם אתם רוצים להשאיר רושם ראשוני חיובי ולהיזכר גם כאשר יש תחרות עם המון מועמדים אחרים, כדאי לכם לשמור על שפת גוף תקינה ורגועה.
ערכו סימולציות של ראיון עבודה מול המראה ונסו להבין כיצד כל תנועה שלכם עשויה להתפרש. הימנעו כמובן מתנועות רובוטיות, אך היצמדו למה שגורם לכם להרגיש הכי בנוח ואמרו כל הזמן רק את האמת.
התנסחו בנימוס גם על רקע שאלות קשות, נשמו עמוק לפני שאתם עונים והתמקדו בעיקר ולא בתפל. אם גם תקראו קצת על החברה שבה אתם רוצים לעבוד, תוכלו לשמור על שפת גוף נקייה אפילו בראיון עבודה עם מנהלים בכירים.
לא מפחדים לשאול שאלות
האמת היא שלראיון עבודה יש עוד תפקיד שדווקא אותו רוב המועמדים מפספסים: בדיקה של המקום עצמו. במילים אחרות, ראיון העבודה מעניק לכם הזדמנות פז להתרשם מהמעסיק ולהחליט האם אתם בכלל רוצים לעבוד אצלו. יתרה על כך, מעסיקים מעדיפים עובדים עם ביטחון עצמי ולכן הם מצפים לשמוע מכם שאלות.
אל תפחדו לשאול את המעסיק על תנאי השכר, ההטבות והזכויות הסוציאליות. עשו זאת בצורה אסרטיבית אך רגועה, המשיכו להתנסח בנימוס ונצלו מידע קודם שיש לכם על מנת לבסס את הטענות המרכזיות בצורה כמה שיותר משכנעת וכנה.
לייק לפטריה בפייסבוק