אכזרי או לגיטימי? הקוריאנים מצאו דרך מקורית להילחם במתקפת המדוזות
הקיץ אוטוטו נפרד מאיתנו (לשמחתי הרבה) ואיתו הבילוי החביב על רבים מהישראלים – רביצה בים. ואם יש משהו שיכול להעיק על התענוג הקטן הזה, הרי הן המדוזות. אבל אם אתם חושבים שהם מטרד לא קטן אצלנו, חכו שתשמעו מה קורה בדרום קוריאה.
בשנים האחרונות הגידול באוכלוסיית המדוזות לאורך חופה של המדינה פוגע קשות באוכלוסיית הדגים, והנזקים לתעשייה הימית נאמדים בכמעט 3 מיליון דולר בשנה (רק בשבוע שעבר תחנת כוח גרעינית בשבדיה נאלצה להפסיק לעבוד לאחר שכמות גדולה של מדוזות נכנסה למאגר מי הקירור של התחנה ואיימה לפגוע במערכות חיוניות). יותר מכך, הסכנה לחיי אדם גם היא מוחשית – יותר מ-2,000 בני אדם נפצעו ממדוזות בשנה האחרונה בדרום קוריאה, וילד אחד אף מת מפציעות אלה.
עוד בפטריה: קליק לסיפורים נוספים של אורי אשכנזי
במשך השנים ניסו להתמודד עם הבעיה במספר דרכים כמו פריסת רשתות ושחרור בעלי חיים שמדוזות הן הטרף הטבעי שלהם. אך כל אלו נמצאו כשיטות יקרות מידי או לא יעילות.אולם לאחרונה הדרום-קוריאנים הציגו פתרון חדש ויצירתי לבעיה: הקמת יחידת רובוטים מחסלי מדוזות. (תכל'ס אתם לא באמת מופתעים נכון..?).
היחידה, ששמה JEROS (Jellyfish Elimination RObotic Swarm), מורכבת מרובוטים אוטומטיים כמעט לחלוטין שמטרתם לסרוק את השטח הימי, לאתר מדוזות ו.. ובכן.. לטחון אותן לעיסה…
המערכת עדיין לא פעילה ונמצאת עוד בשלב הניסויים, אך כבר עכשיו בוחנים אפשרויות להשתמש בה למשימות ימיות נוספות כמו ניקוי האוקיינוס ומניעת התפשטות כתמי נפט.
אז נכון, המדוזות הן לא היצורים הכי אהובים על רוב האנשים, וכן הן יכולות להוות גם מטרד לא קטן, אבל אני עדיין חושב שהשיטה שנבחרה לטפל בבעיה היא קצת אכזרית מידי. מה אתם חושבים?
לייק לפטריה בפייסבוק