כך תאבטחו כראוי את פרופיל/עמוד הפייסבוק שלכם ותמנעו פריצה

במהלך היממה האחרונה פרצו האקרים בשירות החמאס לכמה עמודי פייסבוק גדולים ופופולארים בישראל והשתלטו עליהם. תחילה היה זה "סטטוסים מצייצים" שנפרץ על ידיד פעילי חמאס שניצלו את הבמה בכדי לפרסם בו הודעות תעמולה נגד האויב הציוני, ובהמשך נפרצו גם העמוד "אנשים בינוניים וסבירים" ועמוד הפייסבוק הרשמי והפופולארי של דומינוס פיצה ישראל.

בעקבות שרשרת הפריצות הזאת, ואם גם אתם חרדים לפרופיל או לעמוד הפייסבוק האישי שלכם, חשוב להכיר היטב את אמצעי הביטחון הקיימים על מנת להגן על הפרופיל האישי והנכסים שלכם בפייסבוק.

בפייסבוק מציעים מגוון של אמצעיים יעילים בכדי לבטח את הפרופיל שלכם החל מסיסמה ועד לאפליקצייה שמייצרת סיסמאות שונות בכל פעם. המדריך הקצר הבא יסקור את כל האפשרויות העומדות בפניכם.

טיפ אחד לפני שמתחילים: השתמשו בסיסמאות מורכבות ותחליפו אותן מדי פעם. אני מאוד ממליץ, במיוחד בזמנים בהם לכל אחד מאיתנו יש יותר ויותר פרופילים שונים במקומות שונים, להחזיק קובץ אקסל במקום נסתר שבו יש לכם את כל הסיסמאות. וודאו שהסיסמאות החשובות ביותר (כמו המייל האישי ופרופיל הפייסבוק) הן שונות.

אפשרויות האבטחה

על מנת לגשת לאמצעי האבטחה של הפרופיל האישי שלכם, לחצו על החץ מצד ימין ועל Settings

מניעת פריצה לפייסבוק 1

 

במסך שנפתח בפניכם, לחצו על Security מצד שמאל

 

מניעת פריצה לפייסבוק 2

 

ואלה אפשרויות האבטחה שעומדות בפניכן:

1) התראה על התחברות

בכל פעם שיש כניסה לפרופיל האישי שלכם שלא ממקור רגיל (אותו מקור שבו אתם מרבים להתחבר לפרופיל האישי שלכם) אתם יכולים לקבל התראה למייל ולמכשיר הנייד שלכם (בתנאי שהתקנתם את אפליקציית פייסבוק כמובן)

 

מניעת פריצה לפייסבוק 3

 

2) אישור חיבור

באפשרות שלפניכם ישנן שתי אפשרויות אימות חיבור:

א) במידה ומתבצע חיבור דרך מקור זר, תוכלו להוסיף שכבת אבטחה מעבר לסיסמה בצורה של סיסמת אימות שתישלח בכל פעם מחדש לטלפון שהגדרתם למערכת. בפעם הראשונה שתבקשו להפעיל את האפשרות הזו תצטרכו להזין את מספר הטלפון שלכם ולאשר את הפעולה באמצעות סיסמה שתקבלו.

ב) הסעיף השני מבטיח שבמידה ואין לכם טלפון נגיש, תוכלו לקבל סיסמאות מראש שאיתן תוכלו להשתמש על מנת להיכנס מדפדפן זר

 

מניעת פריצה לפייסבוק 4

 

3) יצירת קוד

סעיף זה בעצם מאפשר הפעלה הפעלה של מחולל הקודים הנ"ל או להשתמש בקוד סריקה (QR) שייתן לכם בכל פעם קוד כניסה אחר

 

מניעת פריצה לפייסבוק 5

 

4) סיסמאות לאפליקציות חיצוניות

ישנן אפליקציות צד ג' שאנשים מתחברים אליהן עם פרופיל הפייסבוק שלהם (כמו סקייפ לדוגמה) ואפליקציות אלה אינן מקבלות את קודי האבטחה של פייסבוק שמשמשים לכניסה לפרופיל שלכם.  על כן ניתן ליצור סיסמאות מראש לאותן אפליקציות

 

מניעת פריצה לפייסבוק 6

 

5) אנשי מפתח

אנשי מפתח הינם חברים מהפייסבוק אשר יכולים לעזור לכם להתחבר לפרופיל במידה והפרופיל שלכם נחסם. אותם אנשי מפתח יספקו לכם קוד התחברות אבל אך ורק לאחר שיזהו אתכם בפייסבוק. שימו לב שחייבים לבחור לפחות שלושה אנשי מפתח לשם ביצוע הפעולה

 

מניעת פריצה לפייסבוק 7

 

6) דפדפנים בטוחים

כאשר פייסבוק מזהים דפדפן שדרכו אתם מתחברים כמה פעמים, הדפדפן נהפך לדפדפן בטוח ולא יבקש סיסמה/קוד אבטחה. תוכלו לבחור למחוק דפדפן שאתם לא משתמשים בו. אם תתחברו דרך דפדפן זה בעתיד, שוב תתבקשו להזין סיסמה/קוד אבטחה

 

מניעת פריצה לפייסבוק 8

 

7) היכן אתם מחוברים

שימו לב שכאשר אתם יוצאים מהאפליקציה של פייסבוק ו/או סוגרים דפדפן, אין זה אומר שהחיבור לפייסבוק פסק. בסעיף הזה תוכלו לראות היכן עדיין יש חיבור פעיל ולהפסיק אותו במידה ואינכם מזהים את החיבור (End ectivity)

 

מניעת פריצה לפייסבוק 9

 

 תוספת:

לאלה מכם שמנהלים עמודי פייסבוק עם עוד מנהלים, אני ממליץ לוודא שלא לכל המנהלים יש את אותה הגדרת התפקיד. שימו לב שכל מי שמוגדר כ Admin בעצם יכול להוריד ו/או להוסיף מנהלים אחרים לעמוד. על כן תוודאו שרק אתם ואנשים שאתם בוטחים בהם מוגדרים ככאלה. לכל אחד אחר אתם יכולים לתת הרשאה אחרת:

 

מניעת פריצה לפייסבוק 10

 

*עדכון

בימים האחרונים פרו-פלשתיניים מחפשים כל דרך אפשרית להשתלט על עמודים עסקיים בישראל. אחת מהדרכים האלה זו האפשרות לבקש לנהל עמוד דרך הביזנס מנג'ר שפייסבוק השיקו לא מזמן. דרך הכלי הזה, כל משתמש יכול לבקש גישה להיות מנהל בכל עמוד שיחפוץ. כמובן שהוא לא יקבל את האישור להיות אדמין אם לא יתנו לו אותו. לכן, בכל פעם שאתם מקבלים בקשה מפרופיל כלשהו להיות אדמין בעמוד שלכם, שימו לב טוב-טוב לפרופיל המבקש. ייתכן וזה מגיע ממשרד הפרסום/דיגיטל שאתם עובדים איתו אבל ייתכן גם שלא. אתם יכולים להקליק על השם של הפרופיל ולראות מאיפה הוא מגיע.

הנה דוגמה לבקשה של פרופיל לא אמיתי (יש גם שגיאת כתיב בשם שלו). כמובן שלא מאשרים פרופיל כזה:

 

מניעת פריצה לפייסבוק 11

 

פורסם במקור בבלוג של יאן יאנקו | Yan Yanko.

קליק לפרופיל ה-LinkedIn של יאן.

 

 

לייק לפטריה בפייסבוק