זו הסיבה בגללה עדיף לכם ללכת לישון עם שמיכה כמה שיותר כבדה
גם אם אתם לא סובלים את החורף ומתים להריץ את הזמן קדימה לתחילתה של העונה החמה, עם עובדה אחת אי אפשר להתווכח: אחד הרגעים הכי כיפיים שיש לחיים האלה להציע הוא הרגע בו אתם נכנסים למיטה אחרי עוד יום ארוך, נשכבים על מצעי הפלנל המלטפים ומתעטפים בשמיכת הפוך המפנקת שלכם, בדרך לשינה טובה, חמימה ומתוקה.
בעוד חלקנו עוברים לעולם החלומות בתוך זמן קצר, יש כאלה שמתקשים להתנער מהמתח והלחצים, מוצאים את עצמם מתהפכים מצד לצד, ופשוט לא מצליחים להירדם, בדרך לעוד בוקר של עייפות ותשישות. ובכן, מסתבר שחוץ מכדורי שינה, מדיטציות ותרגילי נשימה, יש עוד גורם חשוב שיכול לסייע לכם להפוך את השינה שלכם לטובה ובריאותית יותר – המשקל של השמיכה.
מספר מחקרים שבוצעו בשנים האחרונות מצאו קשר ישיר בין משקל השמיכה לאיכות השינה, כשהתוצאות הן די מפתיעות ואפילו מנוגדות לאינטואיציה הראשונית. על פי המחקרים, ככל שמשקלה של השמיכה עולה, כך ההירדמות תהיה מהירה והשינה עמוקה וטובה יותר. למה? כי הכובד של השמיכה יוצר לחץ עדין על הגוף, מגע שגורם למערכת העצבים להירגע ומאפשר לגוף לשחרר לחצים להגיע מהר יותר למצב מנוחה, ממש כמו אותו חיבוק אוהב ומרגיע של אמא ואבא שזכור לכולנו מהילדות.
ברמה הביולוגית, הלחץ הזה שמפעילה השמיכה, המכונה בעגה המדעית DPTS, גורם למוח שלנו לשחרר כמות גדולה יותר של סרוטונין המכונה גם "הורמון השמחה" ובשעות החשיכה הופך למלטונין, ההורמון שמווסת את פעילות השינה בגוף שלנו ומסייע לנו להירדם. כלומר, הלחץ העדין של השמיכה הכבדה על הגוף מסמן למוח שלנו שאנחנו נינוחים ומוכנים לשינה.
חוץ מהיכולת להירדם בקלות ולישון טוב יותר, מצאו החוקרים כי שמיכה כבדה מסייעת להורדת מפלס החרדה, ולהפרעות נוספות שנגרמו בעקבות מחסור בהורמון הסרוטונין: דיכאון, אגרסיביות, הפרעות קשב וריכוז והתנהגות כפייתית. שימוש בשמיכות כבדות מומלץ בנוסף גם לילדים היפראקטיביים או כאלה שסובלים מאוטיזם.
אז מה המשקל הנכון? השמיכות הכבדות ביותר בהן אנחנו משתמשים בדרך כלל מגיעות למשקל של 2-3 קילוגרמים. המשקל המומלץ, שמשתנה בין אדם לאדם בהתאם להעדפה האישית ולמסת הגוף שלו, נע בין 4-14 קילוגרם. ישנן אפילו שמיכות מיוחדות בהן ישנם תאים המכילים חלקי פלסטיק שמפוזרים בצורה אחידה בתוך השמיכה, כאשר ניתן לשנות "ולשחק" עם המשקל בהתאם לצורך.
לייק לפטריה בפייסבוק