הכירו את מכשירי השמיעה הזעירים ביותר מאודיו סאונד

בשנים האחרונות אנו עדים לשינויים מרחיקי לכת ופיתוחים פורצי דרך בעולם מכשירי השמיעה. בין היתר, תוכלו למצוא מכשירי שמיעה חכמים עם חיבור בלוטוס' המאפשרים להתחבר למקורות שמע שונים, מכשירי שמיעה נטענים המייתרים את הצורך בסוללות חד פעמיות ומכשירי שמיעה עם טכנולוגית שמע ייחודיות שלא נראו עד לשנים האחרונות.

מכשיר שמיעה
קרדיט: אודיו סאונד

משווקים של מכשירי שמיעה זעירים

אודיו סאונד מכשירי שמיעה www.audiosound.co.il

מיני סאונד מכשירי שמיעה www.minisound.co.il

לצד כל אלה, אין ספק כי אחד השינויים היותר משמעותיים שעברו על מכשירי השמיעה בשנים האחרונות הוא בתחום העיצוב עם מכשירי השמיעה הזעירים ששינו את כל מה שמתשמשים ברחבי העולם הכירו עד לנקודה הזאת. בואו נכיר אותם ונבין בדיוק איך הם השפיעו על שוק מכשירי השמיעה.

דיסקרטיות מושלמת

עד היום משתמשים רבים מתקשים להאמין כי ניתן לייצר מכשיר שמיעה כל כך איכותי בגודל כל כך קטן, אבל זה בהחלט דבר אמיתי. המכשירים הללו כל כך קטנים, שאם תניחו אותם ליד פול קפה ותסתכלו עליהם מרחוק תתקשו לומר מהו פול הקפה ומהו מכשיר השמיעה. המכשירים כוללים מעבדים עוצמתיים, מיקרופון, רמקול וכמובן את החלק הטכני שנכנס אל תעלת האוזן של המשתמש.

האם הגודל בא על חשבון הביצועים?

חד משמעית לא. למעשה,המכשירים הזעירים של החברות המובילות נחשבים היום למכשירי השמיעה הטובים ביותר בשוק והתכונות שלהם לא שונות כלל מאלו של מכשירים אחרים בתצורות אחרות, כך שמי שמחפש את הדיסקרטיות והשימוש המוצנע וחושש כי הוא לא יפיק את המקסימום ממכשירים כאלה, צריך לדעת שזה ממש לא הסיפור.

התאמה אישית

עוד יתרון משמעותי של מכשירי השמיעה הזעירים הוא שמדובר במכשירים שנוצרים בהתאמה אישית למבנה תעלת האוזן של כל משתמש. בשלב ההתאמה, קלינאי התקשורת או האודיולוג יוצק מעין חומר פלסטי שמתקשה בתוך תעלת האוזן (אל דאגה, לא מדובר במשהו כואב, מזיק או מסוכן) וכך נוצר דגם מדויק של משנה תעלת האוזן. מכאן ניתן לעצב את מכשיר השמיעה בדיוק לפי היציקה, וכך למעשה המכשיר יושב בצורה מושלמת באוזן של כל משתמש והוא אינו מרבה לזוז או ליפול. יותר מזה, משתמשים רבים הדגמים הללו מדווחים כי בשלב מסוים לאחר שהם מתרגלים לשמע, הם בכלל שוכחים כי הם מרכיבים מכשיר שמיעה והשימוש היומי מרגיש מאד טבעי ושגרתי.

האם ישנם חסרונות למכשירים הללו?

ובכן, על אף שמדובר במכשירים מצוינים, יש שני דברים בולטים שאולי יהוו חיסרון בשביל חלק מהמשתמשים. הדבר הראשון הוא שהמכשירים הזעירים לא מגיעים עם האפשרות לחיבור בלוטוס' מפאת גודלם והעניין השני הוא שבגלל שמדובר במכשירים קטנים, אנשים מבוגרים או מי שלא רואה טוב/מתקשה בתפעול מכשירים זעירים, לא יצליח לתפעל אותם ולהשתמש בהם בקלות.

אם אתם יודעים שאילו דברים שלא מפריעים לכם, מדובר במכשירי שמיעה מצוינים שככל הנראה יוכלו לעזור לכם באופן משמעותי.

מבט אל העבר

אם תלכו עשרים שנה, או אפילו עשר שנים בלבד אחורה, תראו כי אחד מתוך שלושה כבדי שמיעה נמנע משימוש במכשירי שמיעה. לא מדובר באנשים שמתכחשים ליתרונות הרבים של מכשירי שמיעה, אלא בכאלה שפשוט מתביישים בירידת השמיעה שלהם והמכשירים הישנים מאותם הזמנים פשוט הסגירו את העובדה הזו. מדובר במכשירים גדולים מאד, מסורבלים במיוחד להרכבה ולא נוחים לשימוש ארוך (שבנוסף גם לא עשו עבודה טובה מדי מבחינת שמע, אבל זה סיפור אחר). כבדי שמיעה רבים ייחלו לרגע בו הדבר הזה ישתנה ולמרבה המזל לקראת שנת 2020, חברות מכשירי שמיעה מובילות החלו לפתח ולשווק מכשירים כאלה בדיוק.

לייק לפטריה בפייסבוק