אמני הגרפיקה המובילים בעולם
גרפיקה ממוחשבת משלבת בין מדעי המחשב ותוכן חזותי ולכן היא נחשבת לאמנות. מי שחושב להשתלב בתחום צריך קודם כל להכיר את שמות האמנים המובילים, שכבר עשו כמה דברים פורצי דרך בעזרת כישרון ומיומנות
היישום העיקרי של גרפיקה ממוחשבת הוא בתכנון בעזרת מחשב, אנימציה, מציאות מדומה, משחקי מחשב ובתעשיית הבידור, הקולנוע והטלוויזיה. יחד עם זאת, בשנים האחרונות משתרשת ההבנה שמדובר על תחום אמנות לגיטימי לחלוטין. זהו אחד התחומים היחידים שמצליחים לשלב בין מדעי המחשב ותוכן חזותי. התוצאה של כישרון ואמנות יכולה להיות יצירות פורצות דרך ולכן כדאי להכיר את שמות האמנים הבולטים בעולם ואת העבודות שלהם:
מילטון גלייזר
את רשימת האמנים כדאי להתחיל דווקא עם שם קלאסי וקאנוני כמו מילטון גלייזר. העבודה המוכרת ביותר שלו היא הלוגו I love NY שעוצב בשנת 1977 עבור ניו יורק, בו שילוב יוצא מגדר הרגיל בין פונטים גדולים וסמליל לב אדום. הלוגו שעוצב על ידי גלייזר הועתק לאחר מכן לערים בכל רחבי העולם ועד היום הוא נחשב לסמל של התרבות המערבית.
כדאי להזכיר גם את שאר העבודות שהפכו את גלייזר לשם דבר: עטיפת אלבומים של בוב דילן, קומיקסים של DC והלוגו של מבשלת ברוקלין. הוא נחשב אחד האמנים היציבים בהיסטוריה ובשנת 2009 קיבל את פרס המדליה הלאומית לאמנויות מידי נשיא ארצות הברית ברק אובמה.
סטפן סגמייסטר
סגמייסטר הוא אמן גרפיקה ממוחשבת אוסטרי שהתפרסם בעיקר בזכות עבודות עירום. עם זאת, פרויקט שעשה יחד עם הזמר לו ריד העניק לו תהילת עולם אמיתית. הוא עיצב את אחת מעטיפות האלבום של הסולן הכריזמטי וקנה לעצמו שם בכל ארצות הברית. עם הזמן המשיך סגמייסטר לעצב מותגים, פרסומות ופוסטרים מסחריים. עבודות אחרות שלו אפשר לראות בשיתופי פעולה עם רשת הכבלים האמריקאית HBO וגם במוזיאון גוגנהיים בניו יורק.
דיוויד קרסון
דיוויד קרסון הוא אמן גרפיקה ממוחשבת שהתחיל את הכשרתו המקצועית בתחום הסוציולוגיה. הקשר הראשון של קרסון עם עיצוב גרפי נאלץ לחכות עד 1980, אז נרשם לקורס של שבועיים ששינה את החיים שלו. בין השנים 1982-1987 הוא עבד כמורה ובמקביל עסק בתחביב הגלישה, עד שאפילו הגיע למקום 9 בעולם.
את העבודה הרצינית הראשונה בתחום של עיצוב גרפי קיבל בשוויץ ולאחר מכן התפרנס מעיצוב של מגזין סקייטבורד פופולארי. עם זאת, את שמו כמעצב גרפי בולט קיבל לאחר עיצוב של מגזין הבידור האלטרנטיבי Ray Gun.
נוויל ברודי
ברודי התפרסם בזכות עיצוב ועריכה של מגזין בריטי משפיע בשם The Face, במהלך שנות ה-80 של המאה הקודמת. נוויל ברודי הוא הוכחה מצוינת לכך שלא תמיד ההתפתחות הטכנולוגית היא זו שמשנה את התחום של גרפיקה ממוחשבת. למרות שכיום כל קורס לימודי גרפיקה ממוחשבת כולל לפחות 10-12 שעות של עבודה מול אתרי אינטרנט ותוכנות מקוונות, ברודי הצליח לשנות את עולם העיצוב בעיקר בעזרת מחשבה יצירתית. לאחרונה הוא גם זוהה עם עיצוב מחדש של לוגו "הטיימס" הבריטי ועם שיפוץ גרפי של אתר ה-BBC.
פאולה שר
שר נחשבת לאמנית הגרפיקה הממוחשבת המשפיעה ביותר בעולם. היא מייצגת בכבוד את המין הנשי ומנהלת בחברת הייעוץ פנטאגרם, שעובדת בלונדון, ניו יורק, סן פרנסיסקו, ברלין ואוסטין (טקסס).
שר עיצבה חלקים נרחבים ממוזיאון MOMA בניו יורק ולפני מספר שנים את הלוגו של מערכת ההפעלה ווינדוס 8. בנוסף, חשפה את תהליך העבודה והציבה סטנדרטים חדשים של מקצועיות.
לייק לפטריה בפייסבוק