4 דרכים מבאסות לאבד את כל המידע בסמארטפון שלכם ופתרון יעיל אחד
[xyz-ips snippet="K-pixel-smartphone"]
לאור הראיות בשטח בשנים האחרונות, היום זו כבר עובדה ידועה: האדם מורכב מרמ"ח איבריו פלוס מכשיר הסמארטפון שלו, המכשיר הזה שיודע עלינו הכל ומחזיק במידע כמעט הכי חשוב לנו בחיים: אנשי קשר, תמונות, מוזיקה, מסרונים נוסטלגיים, קבצים חשובים ועוד. אנחנו קמים איתו בבוקר, סופרים איתו כבשים לפני השינה ורק באמצעותו אנחנו מוכנים לתקשר עם העולם.
עכשיו תתארו לכם איך ברגע אחד כל הטוב הזה עלול להיעלם. החל מגניבה או תקלה ועד נפילה קטלנית ולא מתוכננת – בשנייה אחת בדיוק כל המידע החשוב הזה ביחד עם הזיכרונות שטיפחנו וצברנו – ייעלם כלא היה.
אם כבר חוויתם זוועה שכזו בעבר, אתם ודאי יודעים שיש שלל דרכים לאבד את כל המידע בסמארטפון שלכם. הנה 4 דוגמאות מבאסות במיוחד ואחריהן כמה דרכים מוצלחות להגן על עצמכם ולדאוג שגם אם המכשיר שלכם אבד לנצח, הנפש שלו תישאר זמינה עבורכם בכל רגע.
להיכנס עם לצאת בלי
הסיטואציה: בעוד המציל צווח ברקע "היזהרו מגנבים", חזרת מטבילה בים רק כדי לגלות שהסלולרי שלך נעלם. המגבת ששמת מעליו כי חשבת שזה חכם כמובן נשארה על החוף, אבל הלך הטלפון, הלכו התמונות, הלכו החיים. עתידות: בקרוב תכתבו סטטוס פייסבוק שמבקש את מספרי הטלפון של כל החברים.
להבא: להקשיב להוראות המציל או להשאיר מישהו שישמור ויפקח עין. או לא ללכת לים. מלא בחול שם.
דברים מגניבים מביאים גנבים. ראו הוזהרתם!
לחצו כאן כדי לגבות את הסמארטפון שלכם בחינם
בחום של תל אביב
הסיטואציה: איך אתם הייתם מרגישים אם היינו שוכחים אתכם ברכב סגור בלי חלונות? אז גם הסמארטפון פחות בקטע של חום, ושמש ישראלית יכולה לחסל את המכשיר תוך שעות ספורות.
להבא: לשים התראה בטלפון רגע לפני שאתם מתחילים לנהוג ביום קיץ לוהט, או בדרך הישנה והאהובה – ממש כמו עם האורות באוטו – פתק על ההגה.
לחמם קולה זה טיפשי, להכניס פנימה את הסמארטפון – טיפשי כפליים.
אפליקציה מפוקפקת – בוירוס מדבקת
הסיטואציה: שמעת מחבר על אפליקציה בחינם, להורדת סרטים בחינם. כל החינם הזה מגרה אותך. האפליקציה הזו מבטיחה להפוך את הסמארטפון לשרת הורדות רב עוצמה והיא אכן עשתה זאת והפכה את הטלפון לשרת של וירוסים וכל הרוע שקיים ברשת. רק איפוס ושחזור נתוני יצרן יעזור – מה שלמעשה ימחק את כל המידע שקיים על המכשיר.
להבא: להצטייד באפליקציית אנטי-וירוס למכשיר. חשוב להוריד אפליקציות אמינות מחברות וחנויות ידועות, להתעמק באותיות הקטנות ולהימנע מאפליקציות עם דרישות והרשאות מוזרות.
תרחיק את הסמארטפון הנגוע שלך מעור הלטאה המדהים שלי
נפלת חזק
הסיטואציה: המכשיר שלך נפל לאסלה/ לשלולית/ מקומה שלישית. איך? החזקת אותו בין הכתף לראש תוך כדי שיחה וחשבת שתוכל במקביל לבצע פעולות אקרובטיות מסובכות כמו לתלות כביסה למשל, או לחילופין, הקלאסיקה המודרנית "נכנסתי איתו לשירותים והוא בכיס האחורי של הג'ינס".
להבא: אין ברירה אלא לתת לסמארטפון שלכם את הכבוד הראוי לו ולהחזיקו בשתי ידיים. טוב, יד אחת מספיקה, אבל שתהיה פנויה ממפתחות, ארנק, הרצועה של הכלב וכדומה.
הסמארטפון הזה ממש מלוכלך…
אז מה עושים כדי למנוע מצבים מבאסים שכאלו? על אף שלל הדרכים המעצבנות לאבד את כל המידע בסמארטפון שלכם, יש פתרון מעולה, הגיוני ופשוט שיסיר דאגה מלבכם ויסגור את הפינה אם רק לא תתעצלו: גיבוי פשוט ונוח של כל המידע באמצעות אפליקציית גיבוי בענן.
כיום קיימים לא מעט שירותי ענן של גוגל, אפל, דרופבוקס או אפליקציית Bezeq Cloud הישראלית, שהיא גם היחידה ללא הגבלת נפח. אמנם לא תרגישו בשינוי דרמטי בחיים שלכם אחרי שתגבו את הנייד, אבל כן תמנעו מראש את האסון, תשיגו למידע שלכם ביטוח חיים חינמי שתוכלו לממש בכל רגע ותגנו על עצמכם באופן היעיל ביותר מהנורא מכל, אבדן המידע והזיכרונות במכשיר, כי הרי בינינו, לקנות מכשיר חדש תמיד אפשר אבל זיכרונות הם חד- פעמיים.
לחצו כאן לגיבוי הסמארטפון שלכם בחינם וללא הגבלה
Die-phone
לייק לפטריה בפייסבוק