15 עובדות מפתיעות על זוגיות שכל מי שמתכנן להתחתן יום אחד חייב לדעת
אתם זוג ותיק? אז עזבו אתכם משטויות, יום האהבה זה לחובבנים. תנו להם למלא את המסעדות ולקנות ורדים ומתנות מפגרות אחד לשניה. במקום לבזבז זמן וכסף, נצלו את ההזדמנות כדי להבין מה הופך זוגיות לזוגיות טובה יותר. בגלל שזאת שאלה קצת מורכבת, הנה 15 עובדות על זוגיות שממש כדי לכם להכיר לפני שמתחתנים:
אם תחכו עד אחרי גיל 23 כדי להתחתן, יש פחות סיכוי שתתגרשו
לפי מחקר של אוניברסיטת צפון קרוליינה, נשים שהתחתנו או עברו לגור עם בן זוג בגיל 18 – 60% מהן התגרשו בסופו של דבר. שיעור הגירושין בקרב נשים שהתחתנו אחרי גיל 23 עומד על 30%. המסקנה: ככל שמחכים יותר כדי להתחתן, כך עולה הסיכוי שהנישואים יצליחו.
שלב ה"מאוהבים" נמשך בערך שנה
החלק בקשר עם ההתרגשות והפרפרים בבטן לא נמשך לנצח. לפי מחקר איטלקי, הרמות של הכימיקלים שמזוהים עם התאהבות וגורמים להתעלות הנפש המוכרת מתחילות לצנוח אחרי שנה. וזה, אגב, לא רע. אף אחד לא יכול להחזיק במצב חרדתי כזה לאורך תקופה.
אנחנו בטוחים שכולם בוגדים. חוץ מבן הזוג שלנו, כמובן
לפי מחקר של אוניברסיטת קלגרי, גברים ונשים הטרוסקסואלים משוכנעים שיש 40% סיכוי שהזוגות האחרים בוגדים. כששאלו אותם לגבי בני הזוג שלהם, הם אמרו שיש רק 5% סיכוי שיעשו להם דבר כזה. והאמת? 9% מהמשתתפים הודו שהם בעצמם בוגדים.
זוג יכול להתאים או לא להתאים בכמה רמות
מחקרים בשנות ה-60 מצאו שזהות של כל אדם מורכבת משלושה חלקים: ההורה, הילד והמבוגר. זוג יכול להתאים או לא להתאים בכל אחד משלושת הזהויות האלה. החיבור בזהות ההורה היא לפי הערכים והאמונות המשותפות של הזוג; החיבור ברמת הילד היא לפי הכיף ואיך שמבלים ביחד; המבוגר הוא החיבור השכלי, של האם בן הזוג חכם והאם תוכלו לפתור בעיות ביחד. למרות שהתאמה בכל שלוש הרמות היא אידיאלית, בהרבה מקרים זוגות מתחברים על בסיס של לאזן אחד את השני.
הנישואים הכי שמחים הם בין חברים הכי טובים
לא סתם הקלישאה "בעלי הוא החבר הכי טוב שלי" חוזרת על עצמה כל הזמן. לפי מחקר שנערך ב-2014, נישואים מביאים לרמות שמחה ורווחה נפשית גבוהות יותר והרבה מזה בזכות החברות בין בני הזוג. נשואים דיווחו על רמת רווחה נפשית גבוהה יותר לעומת מי שאינם נשואים. אלו שנמצאים בחברות טובה עם בני הזוג שלהם, דיווחו על רמת רווחה נפשית גבוהה במיוחד.
מרירות מצטברת מהר אם בני הזוג לא מתחלקים במטלות
לפי סקר שנערך, 60% מהאמריקאים חושבים שחלוקה במטלות הבית היא חלק הכרחי מנישואים מוצלחים. החלוקה לא צריכה להיות סימטרית ועדיף שכל אחד מבני הזוג יתמקד במה שהוא יותר טוב בו – כלומר, לא צריך להתחלק חצי חצי בכלים ובכביסה. אפשר שאחד מבני הזוג יעשה כלים והשני כביסה.
ככל שהזוג קרוב יותר בגיל, סיכוי קטן יותר שיתגרשו
לפי מחקר שבדק 3,000 משתתפים, לזוג עם פער גילאים של שנה ביניהם – יש 3% יותר סיכוי להתגרש מאשר בני זוג באותו גיל. אם הפער הוא של 5 שנים, הסיכויים מטפסים ל-18% ואם יש בין בני הזוג פער של יותר מעשר שנים, הסיכויים לגירושים הם כבר 39% יותר מזוג באותו גיל.
אם אתם מתרגשים מחדשות טובות שקשורות בבן הזוג, אתם במערכת יחסים טובה יותר
אם הגעתם הביתה וסיפרתם לבן או בת הזוג על קידום בעבודה והם הגיבו בשמחה ואמרו לכם "כל הכבוד, ידעתי שתעשי את זה, זה מגיע לך!" – אתם במערכת יחסים מוצלחת. אם שמעתם רק "כל הכבוד", אתם במערכת יחסים טובה, אבל פחות. אם התגובה שקיבלתם היא משהו בסגנון "מה, אבל את באמת יכולה לעמוד בזה? איך תסתדרי לעבוד יותר שעות ולטפל בבית?" הזוגיות שלכם פחות טובה משמעותית. זוגות שחוגגים בשורות משמחות אחת של השני הם זוגות טובים יותר.
יש לנו היום סטנדרטים גבוהים יותר לגבי נישואים
עד שנת 1850 אנשים התחתנו מאינטרסים מאד פשוטים כמו מזון, מחסה והגנה. אחרי המהפכה התעשייתית לאנשים היה כבר יותר זמן פנוי והם התחילו לבחור בני זוג שיהיה נחמד לבלות איתם. בשנות השישים של המאה העשרים הסיפוק האישי הפך לחשוב יותר ואנשים חיפשו להגשים את עצמם דרך הזוגיות. זה לא השתנה הרבה עד היום.
אתם אף פעם לא תכירו את בני הזוג שלכם באופן מושלם
זוגות ותיקים מניחים שהם מכירים אחד את השני ממש טוב, מאיזה אוכל הם אוהבים עד איזה בושם הם לא יכולים לסבול. אבל האמת היא שהם קצת מפריזים, כי אורך מערכת היחסים לא לגמרי קשור לעניין. לפי מחקר שנערך ב1997, זוגות שנמצאים במערכת יחסים ארוכה היו בטוחים שהם מכירים את בני הזוג טוב יותר. אבל האם הם גם השיגו תוצאות גבוהות יותר במבחן שבודק את רמת ההכרות עם בן הזוג? התשובה היא שלא.
אם אתם עוברים לגור ביחד כדי "לבדוק" את היחסים, כנראה שאתם לא בטוחים בהם
באוניברסיטת דנוור בדקו זוגות שעברו לגור ביחד וגילו שהרוב עוברים לגור ביחד מסיבות שונות שלא קשורות לרצון לבדוק את היחסים. זוגות שכן עברו ביחד מהסיבה הזאת, סבלו יותר מחרדה ודכאון. ההסבר המתבקש הוא שזוגות שבוחרים לגור ביחד כדי לבדוק את הזוגיות שלהם כבר יודעים מראש שזה לא יעבוד, אבל מקווים שהזמן יעשה את שלו.
יש סבירות גבוהה יותר שמי שתלויים כלכלית בבני הזוג שלהם גם יבגדו בהם
בניגוד למה שנהוג לחשוב, אנשים שמרוויחים יותר לא בהכרח בוגדים יותר. לפי מחקר של אוניברסיטת קונטיקט, בני זוג שתלויים בבן הזוג השני כלכלית בוגדים יותר – וזה נכון בעיקר לגבי גברים שתלויים בבת הזוג שלהם. עוד נתון מעניין: אם האישה היא זאת שמביאה את הלחם הביתה, יש סיכוי נמוך יותר שהיא תבגוד. כשזה הפוך והגבר מביא את הסכומים הגדולים, יש יותר סיכוי שהוא יבגוד.
זוגות שמעריכים אחד את השניה יחזיקו יותר זמן ביחד
בשורת מחקרים שנערכה באוניברסיטת ברקלי גילו שיותר זוגות שהביעו הערכה והכרת תודה אחד כלפי השניה נשארו ביחד אחרי 9 חודשים, לעומת זוגות שלא.
בסוף אתם תבינו שבני הזוג שלכם הם לא מי שחשבתם שהם
כשעוברים לגור ביחד מגלים שלכל אחד יש העדפות שונות או הגדרות שונות לדברים, כמו למשל מה נחשב ומה לא נחשב לבלגאן בסלון. בני הזוג שלכם שונים ממה שחשבתם שהם וממה שהייתם רוצים שהם יהיו. זה שלב לא פשוט, אבל חשוב בהתפתחות של כל מערכת יחסים.
בכל מה שקשור למיטה, האיכות חשובה יותר מהכמות
במחקר על הנושא לקחו זוגות וחילקו אותם לשתי קבוצות: הקבוצה ראשונה המשיכה לקיים יחסים לפי הלו"ז הרגיל שלהם והזוגות האחרים התבקשו לעשות את זה בקצב כפול, ככה למשך 90 יום. למרבה ההפתעה, אלו שקיימו יחסי מין בתדירות גבוהה יותר, היו קצת פחות מאושרים.
לייק לפטריה בפייסבוק