בפייסבוק פועלים נגד כותרות מרגיזות שמפתות אתכם להקליק עליהן
בהמשך לשינויים התכופים שמכניסה פייסבוק חדשות לבקרים לאלגוריתם שלה הקובע את תיעדוף הופעת התכנים השונים על גבי הפיד שלכם, הודיעו אתמול בפייסבוק על שני שינויים נוספים וחשובים, שבהחלט עשויים להשפיע על אופי התכנים אליהם תחשפו.
אם בנוסף להיותכם גולשים מן המניין ברשת החברתית אתם גם מנהלים עמודי פייסבוק משלכם, כדאי מאוד שתשימו לב לשינויים הבאים.
כותרות למשיכת הקלקות
כותרות למשיכת הקלקות, או Click Bating כפי שהן מכונות במינוח הרשמי שלהן מתייחסות לכותרות שמטרתן לגרום לגולש ללחוץ על קישור מבלי להסביר לגולש מה באמת הוא עומד לקרוא וכו'. על פי האלגוריתם של פייסבוק עד היום, היות ופוסטים מהסוג הזה מקבלים הרבה הקלקות, הם גם מופיעים ליותר אנשים על הניוז-פיד.
דוגמה לפוסט מהסוג הזה עם כותרת "לא תאמינו":
(בתרגום חופשי: לא תאמינו איזה שני סלבריטאים רבו על השטיח האדום אתמול בערב!! קליק כדי לגלות על מה המהומה)
על פי פייסבוק, בסקר שהם ערכו לאחרונה, נמצא כי 80% מהנשאלים ציינו שהם מעדיפים כותרות שנותנות יותר מידע אודות התוכן אותו הגולשים עומדים לקרוא. לכן, בפייסבוק מתכננים לרענן את האלגוריתם שלהם בתקופה הקרובה, ולגרום לכך שפרסומים מהסוג הזה יזכו לחשיפה נמוכה ביחס לפוסטים אחרים עם כותרות אינפורמטיביות יותר.
אז כיצד פייסבוק מחליטים איך נראית כותרת שמטרתה למשוך הקלקות?
אחת הדרכים היא לבדוק כמה זמן לוקח לגולשים לקרוא את המאמר מחוץ לפייסבוק. אם גולשים לוחצים על מאמר ומעבירים זמן בקריאה של המאמר, זה אומר שכנראה שהגולשים לחצו על משהו שבאמת עניין אותם. אם הגולשים לוחצים על קישור ואז חוזרים ישר לפייסבוק, זה מצביע על כך שהם לא מצאו משהו שהם אוהבים. עם השינוי הנוכחי, פייסבוק ייקחו בחשבון האם גולשים נמצאים זמן מסוים מחוץ לפייסבוק לאחר לחיצה על קישור או האם הם חוזרים ישירות לפייסבוק.
עוד פאקטור שיילקח בחשבון על ידי פייסבוק כדי להמעיט בכמות הפוסטים מהסוג הנ"ל הוא אחוז האנשים שלוחצים על התוכן לעומת כמות האנשים שמדברים עליו ומשתפים אותו עם חבריהם. אם הרבה אנשים לוחצים על קישור, אך מעט אנשים לוחצים על לייק או מגיבים על הסיפור לאחר חזרתם לפייסבוק,, כנראה שהתוכן אליו נחשפו מאחורי הלינק לא ממש עניין אותם
שיתוף קישורים בפוסטים
העדכון השני של פייסבוק, שרלוונטי בעיקר למנהלי עמודים, מתייחס לצורה שבה משתפים קישורים בפוסטים. כאשר משתפים קישור בפייסבוק הוא נפתח באופן אוטומטי עם כותרת, כותרת משנה ותמונה גדולה, אשר נמשכים מתוך האתר, ממש כמו בדוגמא הזאת:
אולם, קיימת גם דרך נוספת ופופולארית לשתף קישורים, וזאת על ידי פרסום תמונה, ושיתוף הלינק עצמו בטקסט הנלווה אליה כך שבניגוד לפרסום הפוסט עצמו, לחיצה על התמונה לא פותחת את התוכן, אלא רק קליק על הלינק הנלווה, כומ בדוגמא הבאה:
פייסבוק מצאו שאנשים יעדיפו לרוב ללחוץ על קישור שמופיע בפורמט הקישורים של פייסבוק במקום ללחוץ על קישורים אשר "קבורים" בתיאור התמונה. פורמט הקישור הטבעי מציג תוכן מסוים מתוך האתר מה שמקל על הגולש להחליט האם ברצונו ללחוץ על הקישור. הפורמט הטבעי גם מקבל על גולשים ללחוץ על הקישור במכשירים ניידים.
עם העדכון הנוכחי, פייסבוק יתעדפו הצגה של קישורים בפורמט הטבעי שלהם ויציגו פחות פוסטים עם קישורים נלווים.
האם הדבר ישפיע על כלל העמודים?
על פי פייסבוק, עמודים שנוטים להשתמש בכותרות אשר מושכות הקלקות וגולשים שלא קוראים את התוכן לאחר ההקלקה יחוו ירידה בחשיפה בחודשים הקרובים. השינוי הנוכחי נועד להבטיח על איכות התוכן בניוז-פיד של הגולשים.
פורסם במקור בבלוג של יאן יאנקו
לייק לפטריה בפייסבוק