איך להתמודד עם בעיות במערכת העיכול אצל אנשים בני הגיל השלישי?
בעיות במערכת העיכול שכיחות בקרב האוכלוסייה המבוגרת. בעיות אלו יכולות לנוע בין אי נוחות קלה למצבים חמורים הדורשים טיפול רפואי. הבנת הגורמים והתסמינים של בעיות אלו יכולה לעזור לקשישים ולמטפלים שלהם לנקוט בצעדים כדי למנוע אותם. במאמר הזה נסביר על בעיות העיכול השונות וכיצד לטפל בהן.
איך להתמודד עם עצירות?
אחת מבעיות העיכול הנפוצות בקרב קשישים היא עצירות. בעיה זו יכולה להיגרם ממגוון גורמים, לרבות מחסור בפעילות גופנית, דיאטה דלת סיבים ותרופות מסוימות. כדי למנוע עצירות, קשישים צריכים לשאוף להישאר פעילים ולאכול תזונה עשירה בפירות, ירקות ודגנים מלאים. כמו כן, עליהם לשתות הרבה מים ולהימנע מאכילת מזון מעובד ומוצרי חלב.
כיצד לטפל בריפולקס?
בעיית עיכול נפוצה נוספת בקרב קשישים היא ריפלוקס חומצי. המצב הזה מתרחש כאשר חומצת הקיבה זורמת בחזרה לוושט, וגורמת לתחושת צריבה בחזה ובגרון. הבעיה הרפואית הזאת יכולה להיגרם ממגוון גורמים, כולל השמנת יתר, עישון ותרופות מסוימות. כדי למנוע ריפלוקס חומצי קשישים צריכים לשמור על משקל תקין, להימנע מסוגי מזון כמו פירות הדר ומזונות חריפים, ולהימנע מעישון.
איך מתמודדים עם דיברטיקוליטיס?
דיברטיקוליטיס היא בעיה נוספת בעיכול הנפוצה אצל קשישים. זה מתרחש כאשר כיסים קטנים, הנקראים דיברטיקולה, נוצרים בדפנות המעי הגס. שקיות אלו עלולות להיות דלקתיות ולגרום לכאבים עזים ולתסמינים אחרים. דיברטיקוליטיס יכולה להיגרם ממחסור בסיבים תזונתיים, מה שעלול להוביל לעצירות ולהגברת הלחץ במעי הגס. כדי למנוע דיברטיקוליטיס, קשישים צריכים לאכול תזונה עשירה בסיבים, כולל פירות, ירקות ודגנים מלאים. הם צריכים גם לשתות הרבה מים כדי לשמור על הצואה רכה וקלה למעבר.
כיצד מטפלים בתסמונת המעי הרגיז?
תסמונת המעי הרגיז (IBS) היא בעיית עיכול נוספת הנפוצה בקרב בני הגיל השלישי. זהו מצב כרוני המאופיין בכאבי בטן, נפיחות ושלשולים. הסיבה המדויקת ל-IBS אינה ידועה, אבל משערים שהיא קשורה לבעיה בשרירי המעיים או לבעיה במערכת העצבים השולטת במעיים. כדי למנוע IBS קשישים צריכים לשמור על משקל תקין, לאכול תזונה עשירה בסיבים ולהימנע ממזונות שידועים כגורמים לתסמיניIBS כמו קפאין, אלכוהול ומזונות עתירי שומן.
באילו דרכים להתמודד עם טחורים?
טחורים הם גם בעיית עיכול נפוצה בקרב קשישים. זה מתרחש כאשר הוורידים בפי הטבעת מתנפחים ומגרים. טחורים יכולים להיגרם ממגוון גורמים, כולל עצירות, שלשול וישיבה ממושכת. כדי למנוע טחורים, קשישים צריכים לעשות הרבה ספורט ולאכול תזונה עשירה בסיבים. כמו כן, עליהם להימנע מישיבה ממושכת ולהשתמש בשירותים ברגע שהם חשים דחף לבצע פעולת מעיים.
איזה סוגי מזון טובים לעיכול לבני הגיל השלישי ?
שילוב סוגי מזון מסוימים בתזונה של בני גיל השלישי יכול לסייע בעיכול ולשפר את בריאות המעיים. מזונות עשירים בסיבים כגון דגנים מלאים, פירות וירקות, יכולים לקדם יציאות קבועות ולמנוע עצירות. מזונות עשירים בפרוביוטיקה, כמו יוגורט וקפיר, מכילים חיידקים בריאים המסייעים לעיכול ומשפרים את בריאות המעיים. מקורות חלבון רזים, כגון דגים, עוף וטופו, מסייעים גם הם לעיכול ומספקים חומרים מזינים חיוניים לבריאות הכללית. מזון מלחלח, כגון פירות וירקות עשירים במים, יכול גם לשפר את העיכול על ידי שמירה על מערכת העיכול משומנת.
מצד שני קשישים צריכים להימנע ממזונות עתירי שומן ומעובדים שיכולים להאט את העיכול ולהגביר את הסיכון לבעיות עיכול. משקאות מוגזים וכמויות מוגזמות של קפאין ואלכוהול עלולים גם הם להזיק למערכת העיכול ויש להגביל אותם. חשוב להקפיד על תזונה מאוזנת ולהתייעץ עם איש מקצוע בתחום הבריאות.
רק בריאות!
בעיות עיכול שכיחות בקרב האוכלוסייה המבוגרת. עצירות, ריפלוקס חומצי, דיברטיקוליטיס, IBS וטחורים הם חלק מבעיות העיכול הנפוצות ביותר בקרב קשישים. כדי למנוע בעיות אלו, על הקשישים להתמיד בפעילות גופנית, לאכול תזונה עשירה בסיבים, לשתות הרבה מים ולהימנע ממזונות שידועים כגורמים לבעיות עיכול. הם צריכים גם להיות מודעים לתסמינים של מצבים חמורים יותר, כגון כיבי קיבה וסרטן המעי הגס.
לייק לפטריה בפייסבוק