15 סרטים מוכרים עם פוסטרים שערורייתים ומעוררי מחלוקת (תמונות)
כרזות ופוסטרים המלווים יציאה לאקרנים של סרטים חדשים הם אמצעי פרסום שמטרתו לייצר יחסי ציבור ובאז סביב הסרט אותם הם מנסים לקדם. הפוסטרים הללו מנסים בשלל דרכים מגוונות ויצירתיות פחות או יותר למשוך את תשומת הלב של הצופים ולהניע אותם לרכוש כרטיסים וללכת לראות את הסרט. אולם, כפי שתראו מיד, הרצון העז לייצר פוסטר יצירתי במיוחד שיכלול בתוכו גימיק ייחודי ומושך או פרובוקציה קריאטיבית כלשהי, עשויים לעיתים לעלות למנהלי הפרסום של אותם סרטים בהרבה כאב ראש ובאזז שלילי.
בעוד חלק מהמעצבים של סדרת הפוסטרים הבאה של סרטים שכולנו מכירים פישלו שלא במתכוון, האחרים הלכו לפחות צעד אחד רחוק מדי ויצרו כרוות שחוצות לחלוטין את גבול הטעם הטוב, כרזות שגרמו לאנטגוניזם בקרב הצופים ולגלים של ביקורת שלילית, ובמקרים מסויימים במקומות אחדים בעולם, אף לצינזורו של הפוסטר או פסילתו לפרסום. אז מה הבעיה עם הפוסטרים של זאק ומירי, המסור ועלי ג'י? ולמה לעזאזל מופיע גם הפוסטר של בת הים הקטנה ברשימה? כל התשובות לפניכם.
זאק ומירי עושים פו*נו (2008)
החלק התחתון של הפוסטר הצליח להרתיח את הצופים השמרניים בארה"ב כשהוא מציג תמונה שלא ממש דורשת פרשנות.
בת הים הקטנה (1989)
אם תסתכלו טוב על הפוסטר של בת הים הקטנה, ספציפית על המגדל המנצנץ ברקע תוכלו לזהות צורה מוזרה שנראית כמו…
סקס והעיר הגדולה 2 (2010)
למרבה הפלא (לא ממש) דווקא אצלנו בישראל הפוסטר של הסרט נתקל בבעיות צנזורה. הבעייתיות היתה בעיקר בכל הנוגע למילה הראשונה של שם הסרט. אשר הפוסטרים שלו הושחתו, בעיקר באזור ירושלים.
בדרך לחתונה עוצרים בבנגקוק (2010)
אמן הקעקועים שיצר ועיצב את הקעקוע המוכר על פניו של מייק טייסון לא אהב את השימוש שלו בפוסטר של הסרט ולקח את האחים וורנר לבית המשפט. המשפט שעורר מהומה יחסית נסגר בסופו של דבר מחוץ לכותלי בית המשפט.
Ali G (שנת יציאה 2002)
כל המפיצים של הסרט של 'עלי G' צנזרו או לא השתמשו בפוסטר מעורר המחלוקת של הסרט שלו. הגזמה פראית היא אמנם אנדרסטייטמנט בכל הנוגע לפוסטר הזה, אך כנראה שזו הסיבה בגללה אנחנו כל כך אוהבים את סשה ברון כהן.
התפוז המכני (1971)
הפוסטר המקורי לסרט התפוז המכני כלל דמות של בחורה ללא בגדים מתחת לידו האכזרית של אלכס (מלקולם מקדואל). מרבית המפיצים צנזרו את הפוסטר כשהורידו את דמותה של האישה או פשוט הלבישו אותה.
לארי פלינט – האיש והסקנדל (1996)
וודי הרלסון בפוזה של ישו, נצלב על חלק גופה התחתון של אישה. הסיטואציה ההזויה הזו הייתה כנראה יותר מדי עבור הציבור בארה"ב, ותתפלאו, גם בישראל.
המסור 2 (2005)
ממש כמו הסרט, גם הפוסטר לסרט המסור היה מזעזע, חסר טעם ומעורר חלחלה בקרב הצופים. האמת? לא הרבה יותר גרוע מהסרט עצמו.
נופש זוגי (2009)
הסרט היחידי ברשימה שמוגדר כקומדיה לכל המשפחה. מדובר בסרט קומי המספר עלחופשה משותפת של ארבעה זוגות. הפוסטר שלו הצליח ליצור שערורייה ענקית כאשר דווקא הזוג השחור הוסר מהפוסטר שהציד בפועל רק את שלושת הזוגות האחרים.
מיליון דרכים להתפגר (2014)
פוסטר לסרט החדש של סת' מקפרלן 'מיליון דרכים להתפגר' שעושה לצופים אצבע משולשת בדרכו הייחודית של מקפרלן.
הנואפים (2012) – Les Infidèle
סרט צרפתי שעורר גלים של ביקורת ציבורית מצד הורים שהזדעזעו מכך שילדיהם צריכים לראות את הפוסטרים הבוטים הללו. כמו שתוכלו לשער הפוסטרים הוסרו מהר מאוד על ידי המפיצים.
קוקו לפני שאנל (2009)
לכאורה, אין שום דבר לא בסדר בפוסטר הזה, כלומר, אלא אם אתם צרפתים. באופן לא צפוי, הציבור הצרפתי התנגד נחרצות לפרסומו של הפוסטר לסרט 'קוקו לפני שאנל" ואף הפגין במחאה במטרה להוריד אותו בטענה שהוא מעודד את הנוער לעשן.
אם זה לא הספיק לכם, אתם מוזמנים לבקר כאן, ברשימת חמישים הפוסטרים הכי מעוררי מחלוקת ולמצוא עוד כרזות בעיתיות לסרטים טיפה פחות מוכרים, יחד עם ההסברים לבעייתיות שבהם. בהצלחה.
לייק לפטריה בפייסבוק