מהן כותרות קליקבייט ומדוע צריך להיזהר מהן?
גם אם המונח המקצועי "קליקבייט" אינו מוכר לכם, סביר להניח שהתופעה, לכשעצמה, מוכרת לכם, לאור העובדה שקשה היום למצוא ברשת מקום שאליו ניתן להימלט מאותן כותרות מפוצצות בנוסח "האישה הזו חזרה מוקדם הביתה, ולא תנחשו מה היא ראתה!" או "3 הדברים שאסור לכם לעשות כשאתם חופפים את הראש!". לכאורה, כותרות שמציתות את הסקרנות הטבעית שלנו וגורמות לנו להקליק על הקישור, כי, אחרי הכל, מי לא ירצה לגלות 5 דרכים מעניינות יותר להכין מחית תפוחי אדמה? כולנו אוהבים להרגיש שקיבלנו משהו בחינם, לא?
איך נראה קליקבייט מהצד ה"שני"?
העניין הוא, שכשאתם נמצאים בצד השני, בצד המפרסם, העניין הרבה יותר מורכב ממה שזה נראה ממבט חטוף על פני השטח. מצד אחד, לכאורה, יש לכם ביד אמצעי שיווקי מעולה, שמנתב את הסקרנות האנושית הטבעית כדי להביא לכם מתעניינים חדשים. מה רע? מצד שני, וכאן מתחילה הבעיה האמיתית, שאף אחד לא אוהב להרגיש מרומה!
ובואו נסביר את זה – בפועל, אחרי כל ההבטחות הגדולות שמכניסות את הגולש למאמר, במרבית המקרים, קריאה זריזה תגלה שלא דובים ולא זבובים, וההבטחה הגדולה לגלות, למשל, כיצד תהפכו כל ארוחה רגילה ומשעממת לארוחה רומנטית מדהימה, מסתכמת בהמלצה לרכוש מגבונים לחים מסוג ספציפי. נכון, ישנם לא מעט מאמרים המכילים תוכן מקצועי אמין ומועיל, אבל אחרים (ולצערנו, הם רבים יותר), הם אלה המוציאים לקליקבייט את שמו הרע.
וכאן, אנחנו מגיעים לעניין נוסף, שהוא התוצאה הישירה של העניין הקודם
גם אם אתם מסתכלים על זה מזווית של SEO, אם אתם רוצים לקדם את האתר שלכם באופן מקצועי, כל כותרת קליקבייט שאינה מגובה בתוכן מקצועי אמיתי ומועיל שנמצא מאחוריה, היא בבחינת גול עצמי שאתם מכניסים לעצמכם ולמוניטין שלכם. זאת, משתי סיבות – הסיבה הראשונה ברורה ומובנת מעצמה, מתישהו, בשלב מסוים של החשיפה, גולשים מתחילים לזהות את הדפוס המסוים המופיע בכותרות שלכם ומפסיקים להקליק עליהן, כך שפעם או פעמיים זה יצליח לכם, ואז, תצטרכו לחפש כותרות חדשות (או, לחילופין, קונספט שיווקי חדש ויעיל יותר). הסיבה השנייה מורכבת מעט יותר, והיא כבר קשורה לגוגל. אחד מהקריטריונים המרכזיים של גוגל בעת פרסום מודעות, הוא התנהגות הגולש. בין היתר גוגל בוחנת גורמים שונים שבודקים את שביעות הרצון של הגולש מהדף אליו הוא עובר, נתונים כמו זמני שהייה, ביצוע פעולות באתר, שיעור ה-Bounce של המודעה (שיעור ה-Bounce פירושו אחוז הגולשים שהקליקו על המודעה, הציצו בתוכן שאליו היא הובילה, ומיד נטשו אותו).
באופן טבעי, ובהתאם למטרת-העל של גוגל, היא מעוניינת להגן על הגולשים מפני הבטחות השווא של המפרסמים, ולכן, ככל ששיעור Bounce של מודעה מסוימת יהיה גבוה יותר (כאמור, יותר אנשים נטשו מיד לאחר שנכנסו לתוכן מבלי להתעכב על קריאתו), כך הדירוג שלה יהיה נמוך יותר, מה שאומר שמכאן, גוגל תתייחס אליה כאל מודעה "נחותה", על כל המשתמע מכך.
בשורה התחתונה
גם אם נשים את העניין ה"מוסרי" בצד ונתעלם ממנו, הבטחות מופרות אף פעם לא משתלמות למבטיח אותן, על אחת כמה וכמה כשמדובר בעסק המפרסם את עצמו. כך שהקפידו שלא להבטיח לגולשים משהו שאין בכוונתכם לקיים, כי זה עלול לחזור אליכם בבומרנג, גם מכיוון הגולשים האנושיים, וגם מבחינת הקידום שלכם בגוגל!
לייק לפטריה בפייסבוק