4 מיתוסים על מטענים שתמיד חשבנו שהם נכונים אבל הם ממש לא
עד לא מזמן חברו הטוב ביותר של האדם היה הכלב, אלא שאז פרצו לחיינו הטלפונים החכמים שקבעו עובדה חדשה בשטח: כלבים Out, מטענים In. נסו לדמיין לרגע את החיים שלכם ללא מטען. לא מצליחים? בצדק, כי בלי מטען, יש לכם בערך 24 שעות לחיות כמו שצריך לפני שתתחילו להשתגע ולהבין שאין לכם דרך לתקשר עם העולם והחיים שלכם בזבל.
אז איך תעניקו לחברכם הטוב את החיים הכי טובים עבורו? ובכן, יש כל מיני המלצות בעניין הזה, אלא שרובן פשוט לא נכונות. הנה 4 מיתוסים לא ממש נכונים לגבי טעינת המכשירים החכמים שלכם שחשוב שתדעו לפני שאתם מבצעים אותם שוב.
1. אסור להטעין את הטלפון ברצף לאורך כל הלילה
הודות לסוללות הליתיום החדשות (יחסית) שהחליפו את סוללות הניקל, אתם ממש לא צריכים להיות מודאגים מטעינה לאורך הלילה ולמעשה אין שום סיבה לא לעשות את זה. סוללות הליתיום מתוכנתות לעצור את הטעינה כאשר הבטרייה מלאה. או במילים אחרות, הפלאפון לא יתפוצץ, לא תפרוץ שריפה ואתם יכולים ללכת לישון רגועים ולהתעורר עם 100%.
ובכל זאת, אם יש סכנה כלשהי בהטענה לאורך הלילה, היא נובעת מהתחממות יתר של המכשירים. מכשיר איכותי יודע לשלוט בטמפרטורה שלו אבל מכשירים זולים ופחות איכותיים עשויים להתחמם לרמה מסוכנת. בדקו כמה הטלפון שלכם מתחמם לאורך הטעינה ואם הוא מגיע לטמפרטורות גבוהות, כדאי לכם לשקול להפסיק להטעין אותו בלילה.
2. כדאי לכם להגיע ל-0% סוללה מדי פעם כדי לפרוק את הבטריה
הנה עוד קצת מידע שאתם צריכים לדעת על סוללות ליתיום. לסוללות הללו, מתקדמות ככל שיהיו, יש כמות מוגבלת של מחזורי טעינה (באייפון למשל,יש לסוללה כ-500 מחזורי טעינה). מחזור טעינה שלם מוגדר כטעינה מ-0% ל-100%, כך שאם אתם מטעינים את הטלפון שלכם מ-80% ל-100% למשל, השתמשת רק ב-1/5 מחזורי טעינה.
לכן, כדי לא לבזבז חיי סוללה, כדאי לכם להטעין את הטלפון יותר מפעם ביום. על פי מומחים בתחום, הבטרייה פועלת לאורך זמן רב יותר וביעילות רבה יותר כשהיא ברמת טעינה שגבוהה מ-40%, ולכן עדיף לנסות לא לרדת מהמספר הזה אם מעוניינים להאריך את חייה של הבטרייה.
בעבר, ההמלצה היתה לרוקן את הסוללה אחת לכמה זמן כדי לאפשר לה לפרוק ולכייל את עצמה. הסוללות בהן משתמשים היום עושות את זה באופן אוטומטי ולכן אין צורך לעזור להן. אם אתם מרגישים שהסוללה שלכם "השתגעה" ומאבדת עוצמה מהר מדי, זה המקרה היחיד בו שווה לכם לנסות בכל זאת לפרוק אותה ידנית, כלומר לרוקן אותה ורק אז להטעין מחדש.
3. אסור להשאיר את המטען מחובר סתם לחשמל
למרות שזה מאוד נוח להשאיר את המטען מחובר לחשמל כל הזמן, חוקי הבטיחות הלא הרשמיים קובעים כי יש לנתק את המטען מהחשמל מיד בתום השימוש, בכל פעם, על מנת להימנע משריפה שיכולה להתלקח במקרה של נפילת מתח, קצר וכדומה. בפועל, סיטואציות מהסוג הזה הן נדירות למדי ולכן לא מדובר במדד קריטי לבטיחות. לעומת זאת, הנה 4 מצבים בהם כדאי לכם לנתק את המטען מהחשמל:
- הבית שלכם לא כולל הגנה מברקים (בכל מבנה מודרני יש הגנה כזאת) ואתם סובלים מקצרים חשמליים לעיתים תכופות.
- אם יש לכם חיות מחמד בבית, הן יכולות ללעוס את כבל הטעינה ובמקרה הזה, כמו שאתם מנחשים, עדיף שהוא לא יהיה מחובר לשקע.
- יש דליפת מים בדירה שלכם או אצל השכנים.
- אם המטען שלכם מתחמם מאוד בזמן שהוא מחובר לחשמל, או משמיע קולות מוזרים גם כשהוא מנותק מהחשמל, יהיה לכם הרבה יותר זול לקנות מטען חדש מאשר דירה חדשה.
בשורה התחתונה, זו ההחלטה שלכם אם להשאיר את המטען מחובר לחשמל, אבל אם בחרתם שכן, הוא כנראה לא יתפוצץ ולא יישבר ואין לכם יותר מדי סיבות לדאגה.
4. לפטופ יפסיק לעבוד כמו שצריך בשלב מסוים אם הוא מחובר כל הזמן לחשמל
ממש כמו במקרה של סוללות הסמארטפונים, סוללות הליתיום המודרניות יודעות להפסיק להיטען כשהבטרייה מלאה לחלוטין ולכן אין כל מניעה להשאיר את הלפטופ שלכם מחובר לחשמל כמה שאתם רוצים. מומחים מציעים לפרוק את הסוללה (להביא אותה ל-0%) אחת לחודש, אבל גם ההנחיה הזאת היא לא הכרחית.
מה שגורם לרוב הבעיות והתקלות בלפטופים הם התחממות יתר של המכשיר ועבודה בסביבה לא נכונה. ההתחממות של המחשב לא תלויה בחיבור לחשמל ולכן רוב הבעיות קשורות למשתמש עצמו ולא לטעינה.
בשורה התחתונה, אתם יכולים להיות רגועים ולהטעין את המכשירים שלכם כמה ומתי שאתם רוצים. בנוסף אתם גם יכולים להשאיר את המטען בשקע, ואם אתם ממש פרנואידים, היינו מציעים לכם לנתק את כל המכשירים החשמליים מהשקע בלילה. כולל המקרר. בהצלחה.
לייק לפטריה בפייסבוק