הצוות של סטופ פשפש מסביר איך לטפל בפשפש המיטה בצורה יעילה
פשפשים חיים לצד בני אדם עוד מהימים שבהם המין האנושי חי במערות. במאה ה-21 יש עלייה משמעותית בכמות החרקים האלה, ובפרט פשפש המיטה – שזכה לשם הזה בגלל שהוא מתגנב אל בני אדם בזמן שהם ישנים ומוצץ מהם דם. בחלק מהמקרים ה"ארוחה" של הפשפש נמשכת גם 15-20 דקות, והתוצאה היא עקיצות מרובות – בפנים, בגב, בזרועות, ברגליים ובעוד מקומות. טיפול יעיל מחייב שילוב של לא פחות מ-5 פעולות: שאיבה, קיטור, ריסוס וכביסה.
שאיבה עוצמתית
עוד לפני שמתחילים בביצוע 4 הפעולות הנ"ל, חשוב מאוד לבצע סריקה יסודית של הבית כדי לדעת איפה יש פשפשים או ביצי פשפשים. את הניטור מבצע כמובן איש מקצוע מיומן במיוחד. בהקשר זה כדאי לדעת שהחרק הזעיר ובעל הגוף הפחוס יכול להתחבא במקומות רבים מאוד – בחריצים של מסגרת המיטה, בסדקים כמעט בלתי נראים בקיר, בתוך שקעים חשמליים, מתחת למזרון ועוד ועוד.
השאיבה המסיבית תחסל חלק מהפשפשים אבל לא את כולם, ולכן הדברה נגד פשפש המיטה כוללת כאמור עוד 3 פעולות.
הדברה בקיטור
הדברת פשפשים במיטה עם קיטור חם (הטמפרטורה היא מעל 60 מעלות) מבטיחה פגיעה גם בפשפשים שהצליחו לשרוד את השאיבה וגם בביצים שלהם. כפי שהפשפשים יכולים להתחבא גם במקומות לא צפויים, כך גם הטלת הביצים מתבצעת בכל רחבי הבית. הנקבה של פשפש המיטה יכולה להטיל עד 300 ביצים במהלך חייה – בחריצים של רהיטים, בסדקים ברצפה, בקירות ועוד.
בהתאם יש חשיבות רבה לניטור שמקדים את ההדברה גם לצורך איתור נקודות ההטלה.
ריסוס
ריסוס נגד פשפשי מיטה כולל שימוש בשני חומרים. הסיבה לכך היא שנדרשת פעולה אפקטיבית גם נגד הפשפשים הבוגרים וגם נגד הביצים והנימפות (נימפה היא השלב האמצעי מבין גלגולי החיים של פשפש המיטה).
החומר שאותו מרססים כנגד הביצים והנימפות כולל מעכבי גדילה, כך שהם לא יוכלו להתפתח לכדי פשפשים בוגרים ולמעשה ימותו. בין החומרים המשמשים לריסוס שממית את הפשפשים הבוגרים: דינופליי (שמגיע בצורת אבקה), רספונסר וסנטור (שמגיעים בצורת תרכיז) ועוד.
כביסה יסודית בטמפרטורה גבוהה
פשפשים עלולים להסתתר גם בארונות הבגדים, בתוך הבגדים, הסדינים, הציפיות וכו'. בהתאם חשוב מאוד לכבס את כל הפריטים הנ"ל, ולהקפיד שהטמפרטורה תהיה לפחות 60 מעלות – בטמפרטורה נמוכה יותר הפשפש השרדן עלול להישאר בחיים.
ללא כביסה יסודית בטמפרטורה גבוהה עלולים להישאר אצלכם בדירה מספר פשפשים – ולהמשיך לעקוץ וגם להתרבות. הכביסה צריכה להתבצע עוד לפני הגעת המדבירים.
עוד כדאי לדעת שבמקרים רבים הדברת פשפש המיטה כוללת ביקור נוסף של המדבירים, כשבועיים לאחר מועד הביקור הראשון. המטרה היא לבצע ניטור נוסף כדי לוודא שלא נשארו פשפשים ששרדו את ההדברה ובמידת הצורך לבצע ריסוס נוסף.
רק שילוב כל הפעולות הנ"ל מבטיח בית נקי מפשפשים ולילות ללא עקיצות מגרדות.
לייק לפטריה בפייסבוק