הג'ינג'ים היפים: פרוייקט צילום מקסים
כשנתקלתי אתמול בעמוד הפייסבוק החדש "פרוייקט הג'ינג'ים היפים" ידעתי מיד שארצה לכתוב עליו. אולי זה קשור לעובדה שגדלתי בבית עם אחות ג'ינג'ית, או לפחות ג'ינג'ית למחצה, ואולי בגלל שיצא לי להכיר ג'ינג'ים רבים בחיי ותמיד הייתה לי הרגשה שהחברה מסתכלת עליהם, על לא עוול בשערם, בעין בוחנת ובעיקר לא מקורית: תבדקו בכל חבורה בה יש מישהו ג'ינג'י ואני מוכן לשים כסף ששם החיבה הכי יצירתי שמצאו עבורו הוא "ג'ינג'י".
הנה חמש עובדות שלא ידעתם על ג'ינג'ים.
1. הג'ינג'ים מהווים אחוז אחד בלבד מאוכלוסיית העולם ועל פי מחקרים שנעשו בשני העשורים האחרונים, הם למעשה בסכנת הכחדה, וזאת לאור העובדה שלרוב ג'ינג'ים אינם מולידים ילדים עם ג'ינג'ים אחרים, ומתערבבים בקרב אוכליסיות בהן הגן הג'ינג'י נדיר יותר. על פי ההערכות הנובעות ממחקרים אלו, עד שנת 2060 כמעט ולא יוולדו יותר ילדים ג'ינג'ים.
2. בממלכה הבריטית נמצא אחוז הג'ינג'ים הגדול ביותר ביחס לגודל האוכלוסיה. מבין מדינות הממלכה, סקוטלנד היא המדינה האוחזת באחוז הג'ינג'ים הגבוה ביותר: 13 אחוזים מהאוכלוסיה, ו-מעל 40 אחוזים שנושאים את הגן הג'ינג'י.
3. ג'ינג'רפוביה הוא מונח אמיתי, והוא מתייחס לאנשים הסובלים מפחד מפני ג'ינג'ים. כן כן. זה אולי נשמע מצחיק, אבל כשחושבים על זה, מדובר בגזענות לכל דבר.
4. מחקרים מצאו כי לג'ינג'ים יש רגישות גדולה יותר לכאב הקשור לחום, כמו כוויות למשל, אך בעלי רגישות נמוכה הרבה יותר למכות חשמל. ג'ינג'ים? עדין לא מומלץ לכם להכניס את האצבע לשקע בכדי לבדוק את אמיתות העניין?
5. בימי הביניים, נחשב הצבע האדום לצבע של השטן. הג'ינג'ים, אדומי השיער, זכו ליחס בעייתי בעקבות ההשוואה הזו, ונאמר עליהם שהם נהרו בזמן התקופה האסורה של הווסת אצל האישה.
—
כעת, קחו את כל העובדות המשעשעות/מטרידות הללו, ותשכחו מהם. ג'ינג'ים הם אולי שונים בנוף הרגיל, אבל הם אנשים מגניבים וכיפיים, וכל סטיגמה עליהם היא מטופשת מבסיסה. אולי זו הסיבה שגרמה לנורית בן שטרית, 24, סטודנטית לתקשורת חזותית במרכז האקדמי ויצ"'ו בחיפה, להקדיש את פרוייקט הגמר שלה לאדומי השיער. פרוייקט הצילום המיוחד שנקרא כאמור "פרויקט הג'ינג'ים היפים" כולל סדרת תמונות נהדרת המציגה ג'ינג'ים מקסימים שהתנדבו להשתתף בפרויקט ולחשוף את עצמם בעיני העדשה על פי חזונה של בן שטרית.
"בפרוייקט הגמר שלי, אני מצלמת ג'ינג'ים ומנסה לשים דגש על השוני והייחודיות שלהם", מספרת נורית לאתר הפטריה. "בתמונות שאני מצלמת אני מנסה ללכוד את כל הסממנים הג'ינג'יים ולהבליט אותם. לרוב אני מצלמת אותם חסרי הבעה אבל עם חיוך מונה ליזה, שייראו מעט לא אנושיים אבל מסקרנים. בגלל זה אני גם מעבדת את התמונות ככה שיהיו מאוד לבנות. אני מתייחסת לסטיגמה שלג'ינג'ים אין נשמה, ומנסה לשחק בעניין הזה הפוך על הפוך".
עמוד הפייסבוק שפתחה נורית עבור הפרוייקט משך אליו גולשים רבים, והתמונות הבודדות שפרסמה בו עד כה זכו למספר גבוה של לייקים ושיתופים. כאמור, נורית עדין שוקדת על פרוייקט הגמר לקראת התערוכה המלאה שתקיים ביוני במכללת ויצ"ו, אך שיתפה אותנו בכמה תמונות נבחרות מהתערוכה, בכדי לפתוח לכם את התיאבון, ואין ספק כי מדובר בתמונות מקסימות ומהפנטות שאולי, ואולי לא, יגרמו לכם להסתכל על ג'ינג'ים מזוית קצת אחרת. אגב, אם אתם ג'ינג'ים ורוצים להשתתף בפרויקט, אתם מוזמנים לפנות לנורית באמצעות עמוד הפייסבוק של הפרויקט.
תודה רבה לאדם יוסילביץ' , חובב ג'ינג'ים מושבע ומעריץ פרטי של אחת כזו, ששלח.
לייק לפטריה בפייסבוק