הטעויות שכולנו עושים בחדר השירותים
את השירותים הציבוריים אנו מוצאים, כיום, כמעט בכל מקום. בין אם בקניונים, במשרדים ובמקומות העבודה, ובין אם בתחנות דלק ובאזורים מבודדים ומרוחקים יותר. למרות היותם נפוצים מאד, חלקנו לא תמיד ששים להיכנס אליהם – בעיקר בשל רמת הניקיון שלהם.
יחד עם זאת, ואת זה וודאי תופתעו לשמוע, כי מידת החשיפה לסכנות לא רצויות בשירותים הציבוריים וכן הסיכויים להידבק במחלות זיהומיות שניהם אינם גבוהים מזו הרלוונטית לשירותים שבביתנו הפרטי, או במקומות מוכרים אחרים.
חשיפה לחיידקים לא רצויים
הביקור שלנו בשירותים – הן הציבוריים והן הפרטיים, יכול לחשוף אותנו למספר רב מחלות זיהומיות כגון מחלת מעיים, דיזינטריה, סלמונלה ועוד. אלו באות לידי ביטוי, לאחר ההדבקה, בשלשולים ובתחושה לא נעימה – ובמקרים של סיבוכים הן יכולות אף להיות גם מסכנות חיים. ישיבה על אסלה "נגועה" בחיידקים אלו, ויציאה מחדר השירותים מבלי לשטוף ידיים לאחר מכן, חושפת אותנו למחלות הללו ומעמידה אותנו בסיכון גבוה לחלות בהן. מעבר לחשיפה לחיידקי המעיים, בחדר השירותים אנו יכולים אף להיות חשופים לנגיף השפעת – אם ביקרנו בשירותים לאחר שביקר בו אדם שחלה בשפעת, הסיכוי שלנו להידבק בה הופך לגבוה מאוד.
מכיוון שמה שייקבע, בסופו של דבר, אם נידבק באותן מחלות לא נעימות או לא, הוא איננו האופן שבו דואגים לטפח ולנקות את השירותים (שכן, אין הבדל מהותי בין השירותים הציבוריים לבין אלו שבביתנו הפרטי), אלא האופן שבו אנו מתנהלים לאחר שביקרנו בהם – רוחצים ידיים או לא – ישנה חשיבות רבה מאד להתנהלות נכונה ובעיקר גם חכמה. רמת ההיגיינה שלנו ושל האחרים היא זו שתקבע את מידת הסיכויים שלנו להיחשף לחיידקי המחלות. שטיפת ידיים עם סבון לאחר הביקור בשירותים, בין אם הם מטופחים וריחניים ובין אם לאו, היא הכרחית – והיא זו שיכולה לעזור למנוע זאת.
מגבות ידיים במקום מייבשים
ראשית כל – על שטיפת הידיים להיות יסודית. יש לשטוף את הידיים במשך כ-20 שניות לפחות, לדאוג לסבן את גב כפות הידיים, לסבן ולשטוף בין האצבעות וכן מתחת לציפורניים. מעבר לכך, חשוב גם לשים לב כיצד מייבשים את הידיים – וזו אולי הנקודה הקריטית ביותר.
כיום ניתן למצוא בלא מעט חדרי שירותים ציבוריים מייבשים חשמליים הצמודים אל הקיר. מחקרים מראים כי מייבשי הידיים המוכרים לנו עשויים להיות מסוכנים – הם צוברים עם הזמן כמות גדולה מאד של חיידקים שאינם בריאים לנו ולכן מומלץ להימנע לחלוטין משימוש בהם.
בחדרי השירותים הפרטיים שבביתנו יימצאו לרוב מגבות צבעוניות ויפות, בהן משתמשים לא מעט אנשים ומרביתנו אינם נוהגים להחליפן בתדירות גבוהה, ובוודאי גם שלא בכל יום. על מנת להקטין את הסיכוי להידבק במחלות לא נעימות, כדאי להחליף את שני האלמנטים הללו – הן את מייבשי הידיים והן את המגבות הרגילות – במגבות נייר, אשר יהוו את החלופה האולטימטיבית. הן חד פעמיות, אף אחד לפנינו לא השתמש בהן, ולאחר שניגבנו איתן את הידיים הן מושלכות ישירות אל הפח. הן היגייניות, רכות ונעימות למגע, וכן סופגות את המים כהלכה (באופן מלא) והשימוש בהן מהיר ופשוט. בעוד שייבוש הידיים תחת המייבש אורך מספר שניות, וכן מגבות ידיים רגילות אינן תמיד סופגות כהלכה את המים, מגבות ידיים מנייר עושות זאת במהירות!
כיום קיימות בשוק מגבות נייר המיוצרות בטכנולוגיה מיוחדת – Airflex, השומרת על איכות הסיבים שבהן, מאפשרת להן לספוג כמות רבה של נוזלים ובכך לייבש את הידיים שלנו במהירות. כך איננו צריכים להשתמש בכמות רבה של מגבות נייר – מה שהופך אותן, בסופו של דבר, גם לפתרון חסכוני הרבה יותר. מגבות הנייר ידועות כהיגייניות הרבה יותר מכל פתרון אחר ובהשוואה למייבשי הידיים המוציאים אוויר חם, עד כדי הפחתה של כ – 76 אחוזים מהחיידקים אליהם אנו חשופים. מסיבה זו הן מומלצות לשימוש על ידי משרד הבריאות העולמי, ובייחוד אלו העומדות בכל התקנים – הן מבחינת איכות, הן מבחינת ניקיון והן מבחינת היגיינה.
את מגבות הנייר ניתן לשלב בכל חדר שירותים – במקומות העבודה, במשרדים, בקניונים, בשירותי המסעדות ובתי הקפה, בשירותים של מקומות מוסדיים שונים וכמובן – בביתנו הפרטי, על מנת שיחליפו את המגבות הרגילות המוכרות לנו, ובעיקר – את מייבשי הידיים, אשר חושפים אותנו לכמות רבה ולא רצויה של חיידקים מזיקים.
לייק לפטריה בפייסבוק