אלו 25 האפליקציות שהכי לא מכבדות את הפרטיות שלכם

אם אתם מסתובבים בעולם בתחושה שאתם לא באמת מעניינים אף אחד, אז זה הזמן להתעודד. לא רק שאתם מעניינים, אתם אפילו מרתקים ומרגשים! טוב נו, לפחות בעיני האפליקציות החביבות עליכן – שמגלות עניין רב במה שהולך לכם בטלפון.

אם אתם מרגישים מחוללים, אז בצדק. כמעט כל אפליקציה שתתקינו תבקש גישה לא ממש מנומקת למיקום שלכם, ספר הטלפון, לכרטיס הזיכרון, למיקרופון שלכם ואפילו להודעות הטקסט שלכם (!!). מילא וואטסאפ ופייסבוק, אבל למה אפליקציה של מתכונים, משחק מאפן שהורדתם לילד, או האפליקציה לחסכון בסוללה שחשבתם ששומרת על הטלפון שלכם צריכה את כל זה? כי המידע שעל הטלפון שווה כסף וכי הם יכולים וכי אתם בכל מקרה לא תגידו לא.

אתר vocativ הרכיב רשימה של אפליקציות באנדרואיד שדורשות הכי הרבה הרשאות ונתן לה את הכותרת המלחיצה "האפליקציות שיודעות עליכם הכל". בראש הרשימה מככבות אפליקציה בשם אנטי וירוס סקיוריטי שרוצה לא פחות מ44 הרשאות. במקום השני וויבר על 42 הרשאות ומיד אחריה פייסבוק עם 39.

חשוב לציין כי הבדיקה אמנם התבצעה באפליקציות אנדרואיד בגלל ש-62% מבעלי הטלפונים החכמים בעולם משתמשים במערכת ההפעלה הזאת וגם כי ביחס לאפל, אנדוראיד מאפשרת לסרוק בקלות יחסית באופן ממוחשב את תנאי השימוש באפליקציות השונות, אך התוצאות רלוונטיות גם לכל מי שברשותו מערכת הפעלה אחרת.

פרטיות אפליקציות

כפי שניתן לראות, ההרשאות החביבות על מפתחי האפליקציות הן אנשי קשר, הודעות, יומן שיחות וגישה למיקרופון: בערך חצי מהאפליקציות שנבדקו דרשו גישה לאנשי קשר. שליש מהן רצו לדעת גם מה הולך לכם בהודעות, ביומן השיחות ובמיקרופון. אם לא די בכך, ישנן עוד עשרות הרשאות פופולריות לא פחות שאתם נוהגים לאשר בלי לקרוא.

ספק גדול אם אין לפחות 5 אפליקציות מהרשימה הזאת שמותקנות על המכשיר שלכם וספק אפילו יותר גדול אם תחליטו להסיר אותן עכשיו (בהצלחה לנהוג בלי וויז ולתקשר עם חברים בלי ווטסאפ). אבל כדאי לפחות לחשוב פעמיים לפני שמחלקים הרשאות ופשוט לא להתקין אפליקציות שדורשות יותר מדי. אולי ככה החברות שמאחורי האפליקציות ילמדו להרגיע את עצמן.

דרך: Gizmodo

לייק לפטריה בפייסבוק