להתמחות או למלצר? על יתרונות ההתמחות בזמן הלימודים
סטודנטים רבים, בעיקר בשנתם האחרונה ללימודים, מתלבטים אם להמשיך בעבודות כמו מלצרות או אם להקדיש את הזמן להתמחות מעשית בתחום לימודיהם. בכתבה הבאה נעסוק בהתמחות בזמן הלימודים וביתרונות שהיא מציעה.
נכנסים לשטח
המציאות התעסוקתית של ימינו אכזרית למדי. רקע אקדמי רלוונטי כבר אינו תנאי מספיק למשרות בתחום, וארגונים מובילים רבים דורשים ממועמדים לעבודה ניסיון מעשי של ממש. התמחות בזמן הלימודים מספקת הזדמנות יקרה מפז לצבור ניסיון הכרחי שישרת את הסטודנטים בדרכם אחר כך להתברג בתעשיות השונות. נוסף על כך, התמחות מעשית מספקת סט שלם ושונה של כלים וידע בתחום. לא פעם הלימודים האקדמיים מצטמצמים לכדי תיאוריה ומבואות, וחסרים את הידע הפרקטי שניתן למצוא בהתמחות (כיצד נראית העבודה בפועל, איך נראית התרבות הארגונית וכיוצא בזה). כך למשל, לימודי כלכלה באקדמיה מביאים לכדי התעמקות מהותית בנושאים תיאורטיים ובידע מתמטי, אך עבודתם של כלכלנים בשטח עשויה להיראות במקרים רבים שונה בתכלית.
רוכשים כישורים… וגם קישורים
נטוורקינג היא היום מילת מפתח בכל הקשור להשתלבות בתעשייה ובחברות גדולות. היכרות עם בכירים ומהלים בענף היא ערך בעל תועלת רב לכל סטודנט טירון שנמצא בפתח דרכו התעסוקתית. התמחות מעשית, נוסף על הכישורים המעשיים שהיא מקנה, מאפשרת גם יצירת קשרים הכרחיים בתחום. בתום ההתמחות ניתן להשיג עוד שורה חשובה מאוד לקורות החיים ובנוסף גם המלצות ממנהלים שייתנו לסטודנט המתמחה יתרון על פני מועמדים אחרים בדרכו למשרה הבאה.
זאת ועוד, בלא מעט מקומות עבודה בהם מתמחים ניתן לקבל הצעת עבודה ממשית בתום ההתמחות. זאת מכיוון שבעיני ארגונים רבים התמחות מעשית שקולה למעבר של ריאיון עבודה ומשימות קבוצתיות, ואף נחשבת יותר מכך. לכן מומלץ לברר לפני בחירת מקום ההתמחות אם קבלת הצעת עבודה בסיום התקופה הוא אכן דבר מקובל וריאלי.
מקבלים מיקוד חשוב
לא פעם סטודנטים שונים מגבשים לעצמה חשיבה ברורה בנושא התעסוקתי עוד לפני שעשו יום עבודה אחד בתחום הרלוונטי ללימודיהם. התמחות מעשית מאפשרת לטעום יותר מעל קצה המזלג מהי המשמעות של עבודה בתחום. לכן מדובר בדבר כמעט הכרחי על מנת להבין לעומק את הכיוון הרצוי לסטודנט, במה כדאי לו להתמקד ולאן הוא צריך לשאוף.
כך למשל, סטודנטים רבים בזמן ההתמחות מבינים מהו התפקיד הספציפי שמעניין אותם. בחלק מהמקרים תפקיד זה עשוי אף לחרוג משמעותית למדי ממה שממוסגר בתחום הלימודים (לדוגמא, סטודנטים לכלכלה שמבינים שדווקא שיווק וניהול הוא הצד שמושך אותם יותר בעולם התעסוקה). מומלץ לנצל את זמן ההתמחות בשביל לעשות חושבים ולהבין לעומק (על סמך מקור רלוונטי יותר מהאקדמיה, שבלא מעט פעמים שומרת על ניתוק יחסי מהמתרחש בתעשייה) לאן כדאי לפנות בתום הלימודים.
נכון, אין שני להשכלה פורמלית ומבוססת שמקנה את אבני היסוד לצמיחה בתחום. יחד עם זאת גם ניסיון מעשי אותה מספקת ההתמחות הוא ערך שלא יסולא בפז.
לייק לפטריה בפייסבוק