כל מה שאתם צריכים לדעת על דיקור מי שפיר
אחת הבדיקות החשובות אשר נשים הרות יכולות לבצע על מנת לשלול מראש סיכון של מומים אפשריים בעובר היא בדיקת מי שפיר, אותה עורכים בשלבים המוקדמים להריון. אולם, נשים רבות חוששות מבדיקה זו מאחר והדעה הרווחת לגביה היא כי כרוכים בביצוע הבדיקה סיכונים רבים, כאשר הסיכון המהותי ביותר הוא אובדן עוברי.
למעשה, בדיקת מי שפיר יכולה לשלול או לחילופין, לאשר קיום של תסמונת דאון בקרב עובר ועל כן מדובר בבדיקה שמומלץ לערוך במידה וקיימת לתסמונת זו נטיה גנטית. בכתבה הבאה, החלטנו לרכז עבורכם את כל מה שתצטרכו לדעת על דיקור מי שפיר.
איך זה עובד?
בעת בה אנו מדברים על דיקור מי שפיר , ראוי לציין כי קודם לכן עליכם להבין בדיוק על מה מדובר על מנת שתוכלו להחליט בעצמכם האם מדובר בבדיקה שכדאי לבצע. למעשה, מי שפיר הם נוזל אשר מקיף את אזור העובר ברחם.
מטרתם העיקרית של מי שפיר היא לשמש בתור "בולם הזעזועים" של העובר, זאת בעוד כי למי שפיר קיים גם חלק מהותי בהתפתחותו התקינה. מי השפיר המדוברים נוצרים בתקופת תחילת ההריון ומקורם בהפרשותיו של העובר.
יתרה מזו, הם מכילים תאי אור אשר נושרים מן העובר וכן גם תאים ממערכת העיכול והנשימה שלו. כמו כן, חשוב לציין כי תאים אלו מכילים כרומוזומים אשר בהם מצוי החומר הגנטי של העובר ועל כן, בדיקה של מי שפיר מהווה בדיקה מלאה של המטען הגנטי של העובר על מנת לגלות האם קיימים מומים אפשריים כדוגמת תסמונת דאון.
את בדיקת מי השפיר כל אישה יכולה לבצע, אם כי מדובר על בדיקה אשר נעשית במימון עצמי מלא, זאת בעוד כי קיימים תנאים מסוימים בהם אישה יכולה להיות זכאית להשתתפות מצד הקופה ועל כן, חשוב מאוד לברר אודות הנושא טרם ביצוע הבדיקה.
איך הבדיקה מתבצעת?
בדיקת מי שפיר נערכת על ידי בקרת אולטראסאונד, זאת על מנת לוודא כי המחט הנחוץ לשם הבדיקה מוחדר אל עבר האזור הנכון והמתאים. לאחר שמסיימים את חיטוי האזור, מחדירים מחט דקה אל עבר שק השפיר ושואבים כ-25 סמ"ק של נוזל מי שפיר ממנו.
על אף שהדעה הרווחת לגבי בדיקה זו היא שהיא מסכנת את העובר, ראוי לציין כי הסיכוי לנזק הוא מזערי שכן, מדובר בבדיקה אשר נערכת על ידי רופאים מומחים אשר מתבוננים בעובר דרך אולטרסאונד במשך כל התהליך.
כמו כן, חשוב מאוד לציין כי מדובר בבדיקה לא ארוכה כלל ולמעשה, במרבית המקרים דיקור מי שפיר אורך דקות ספורות בלבד ולא מעבר. נוסף על כך, יש לקחת בחשבון במידה כי מדובר בבדיקה כואבת יחסית, אם כי מדובר בכאב קל אשר במרבית המקרים יחלוף לאחר 24 שעות.
לייק לפטריה בפייסבוק