פטריה ביקורתית: ארנק דיגיטלי גנגנאם סטייל של לאומי כארד
הפרסומת החדשה של לאומי כארד תפסה אותי לא מוכן. מדובר בסרטון פרסומת נוסף בכיכובם של צמד הפרזנטורים קרן מור ויובל סגל, אחד מסדרת עשרות סרטונים שמשודרים חדשות לבקרים בהפסקות הפרסומות, כשהפעם, מדובר בסרטון מושקע במיוחד, המפרסם את האפליקצייה החדשה של לאומי כארד, ארנק פלוס.
כשאני בוחן את תחושותיי כלפי סרטון הפרסומת הזה, אפשר לומר שאני דיי אמביוולנטי. מצד אחד, אין ספק שבצפייה ראשונה, הסרטון מצחיק לרגעים. החוש הקומי של יובל סגל מורגש היטב, החל מהדיקציה המצחיקה בה משתמש סגל כשהוא שר את צמד המילים "ארנק-דיגיטל" ודרך הריקוד המשעשע שמנסה לחכות את ריקוד הגנגנאם המפורסם. קרן מור לעומת זאת, זניחה הפעם, לא כל כך מצחיקה, ומשאירה את הבמה לסגל ולילד החמוד והמרקד.
עוד בפטריה: האונס המנטלי של סלקום
מצד שני, ואי אפשר להתעלם מהעובדה הזאת, השימוש בגנגנאם סטייל, הוא מאוס, לעוס ומעצבן. השיר המרגיז, שהפך לא מזמן לקליפ היוטיוב הנצפה היותר בכל הזמנים, כבר נחרש אינסוף פעמים, וזכה לאלפי גרסאות כיסוי כאלה ואחרות, כולל שימוש בפרסומות ברחבי העולם.
אי אפשר שלא לדמיין ישיבת קריאייטיב בנושא הארנק הדיגיטלי החדש. רעיונות עפים באויר, ככל הנראה לא מספיק טובים, עד שאחד מאנשי הקריאייטיב הוגה את הרעיון הגאוני והמבריק: בואו נעשה גרסה מצחיקה לגנגנאם סטייל! בשלב הזה, שאר האנשים שישבו בחדר, אם היה להם מעט כבוד למקצוע, היו מבטלים את הרעיון הזה בין רגע. אולם, עושה רושם שהחברים פשוט התעצלו והלכו על הפיתרון הקל: קצת גנגנאם, כמה מילים מטופשות וכמובן, ריקוד דבילי הולם. זהו, כולם משוחררים, אפשר ללכת הביתה.
אני מניח שבלאומי כארד כיוונו לקהל יעד צעיר יחסית, השולט בסמארטפון ולא מפחד משימוש באפליקציות גם כשמעורבים בעניין תשלומים ומספרי אשראי. התוצאה הסופית מזכירה יותר קליפ מעבר בין תכניות בערוץ הילדים של שנות התשעים. המילים של השיר עשויות בצורה מאוד מלאכותית ונראה שנבחרו בכוח כדי ליצור חרוזים למשפטי החובה הקשורים לאפליקציה: "תן לי שני פופקורן ומשהו לנשנש… ותעבירי לי קצת כסף כי נגמר לי כל הקאש" למשל.
ודבר אחד נוסף, שפשוט לא יכלתי להתעלם ממנו. האפקט הקולי שהולבש על קולה של קרן מור כשהאחרונה החלה לשיר, ומכונה גם "אפקט שר" על שם הזמרת המנותחת והלהיט שלה “love after life”, הוא פשוט מזעזע. לדעתי, כבר קיים חוק האוסר על שימוש באפקט הזה עוד מתחילת שנות האלפיים, וכדאי שמישהו יפנה את תשומת לב המפיקים לעניין. זה לא מוסיף כלום, זה הרבה יותר מצחיק אם קרן מור תזייף, וזה בטח לא אפקט רלוונטי.
מקאן אריקסון 2012.
ראיתם פרסומת שעצבנה אתכם? עשתה לכם את זה? גרמה לכם לרצות להיפרד מהעולם? בואו לבקר! פטריה ביקורתית מזמינה אתכם לכתוב על פרסומות אקטואליות, ולהשתתף במדור. דברו איתנו: [email protected].
לייק לפטריה בפייסבוק