מלצרות או ניסיון?
סטודנטים רבים מתלבטים בין ניצול תקופת הלימודים לטובת עבודה ומימון שכר הלימוד, או לחילופין צבירת ניסיון על חשבון ההכנסה החודשית. אין דרך להכריע בסוגיה בצורה חד משמעית, אך בהחלט ניתן לציין מספר תחומים שבהם כדאי לתת עדיפות לאחד המסלולים
תקופת הלימודים באקדמיה מציבה שורה ארוכה של אתגרים בפני סטודנטים. אחת הדילמות העיקריות היא בין צבירת ניסיון לעבודה. מצד אחד, כל סטודנט רוצה להתחיל לצבור ניסיון כמה שיותר מוקדם ולנצל את תקופת הלימודים כדי לעבור הכשרה והתמחות. מצד שני, הסטודנטים צריכים לממן איכשהו את שכר הלימודים, ולכן חלקם מעדיפים לעבור ולייצר הכנסה חודשית קבועה. ההכרעה בין הדילמה היא אף פעם לא חד משמעית ולכן חשוב יותר להתייחס למערכת השיקולים שמרכיבה אותה.
חשוב לזכור שיש מקצועות שבהם צבירת הניסיון היא עצמה חלק מיצירת ההכנסה. בעוד בתחומים מסוימים אין משמעות גדולה לניסיון והכי חשוב לסיים את הלימודים בשלום, במקצועות אלו לא ניתן להתקבל לעבודה ללא ניסיון מינימלי. הזמן הנכון להשיג את הניסיון הזה הוא תוך כדי תקופת הלימודים, ובכל מקרה אפשר לברר גם על אופציה לשלב בין ההתמחות לבין עבודות נוספות.
בין מחשבים למשפטים – העתיד מתחיל עכשיו
המקצועות הבולטים שבהם ככל הנראה עדיף לכם לצבור ניסיון, גם במחיר של ירידה בהכנסות החודשיות, כוללים את מדעי המחשב, משפטים, לימודי כלכלה ותקשורת. בכל אחד מהתחומים האלה הניסיון הוא פקטור משמעותי בקורות החיים.
בשביל להתקבל לעבודה בתחום מדעי המחשב לדוגמא אתם צריכים להוכיח שהתנסיתם בתחום הידע שלכם. אף חברת הייטק לא תסכים שתעשו את ההתמחות אצלה, אלא אם כן אתם מסכימים למשרה חלקית ומצומצמת ביותר. המשרות האלו פתוחות לפניכם לאורך הלימודים אבל הן כבר יהיו הרבה פחות אטרקטיביות כשתשיגו את התואר.
בתחום המשפטים ההתמחות היא חלק מהלימודים. אתם לא יכולים להירשם למבחני הלשכה ולקבל את תעודת עורך הדין בלי התמחות מוכרת. כתוצאה מכך, עליכם לקחת בחשבון שלימודי משפטים הם לא זמן טוב למלצר. נסו להשלים הכנסה ממקורות אחרים וגייסו כמה שיותר משאבים כדי לשרוד את התקופה הזו בשלום.
גם בלימודי כלכלה ותקשורת יש משמעות גדולה לניסיון שתצברו. בחלק ממוסדות הלימוד יציעו לכם להשתלב בהתמחות תוך כדי השנה השלישית של התואר הראשון, בעוד במוסדות אחרים לכל הפחות יפנו אתכם לחברות כוח אדם והשמה רלוונטיות. נצלו את הקשרים האלה ובדקו על אפשרות להתחיל את ההתמחות עוד לפני קבלת התעודה המוכרת על ידי המועצה להשכלה גבוהה.
מנגד, בלימודי תעודה מקצועית (חשמל, הנדסה, חינוך, רפואה וכדומה) אתם דווקא כן יכולים להרשות לעצמכם להתנסות בעבודות מזדמנות. הסיבה לכך היא שבכל מקרה לא תוכלו לבצע את העבודה שלשמה הוכשרתם, עד שלא תשיגו את התעודה החתומה על ידי המוסד הרלוונטי.
לייק לפטריה בפייסבוק