5 טיפים מועילים שיעזרו לכם לטעון את הסמארטפון שלכם מהר יותר
אם יש דבר אחד שמאחד את כל תושבי העולם, ללא הבדלי דת, גזע ומין בעידן הסמארטפונים, זה כמובן הצורך התמידי במטען. "יש לך מטען?", "יש למישהו מטען?" "אני לא מאמין, אין לי סוללה", "או מיי גאד אני על 3 אחוזים", "לא מאמין, איך יכול להיות שאין לי סוללה?" ועוד אינסוף משפטים מוכרים ונרגניים נשמעים בכל פינת רחוב, פינת משרד, או פינה כללית כלשהי בכל רגע נתון.
אם גם אתם מוצאים שהחיים שלכם הפכו למרדך אחד גדול אחר חיי סוללה, יש סיכוי שרשימת הטיפים הקצרה והיעילה הזו לטעינה מהירה ולשמירה על חיי סוללה ארוכים תעזור לכם, ולו במעט, להימנע ככל הניתן מהצורך הבלתי נשלט לטעון דברים. חלק מהטיפים הללו אתם ודאי כבר מכירים מנסיון, אך את חלקם ודאי לא ידעתם. אז מה הקשר בין מזג האויר לסוללה שלכם? ומדוע כדאי לכם להשתמש במטען חשמלי שלם? כל הטיפים לפניכם.
לכבות את הסמארטפון בזמן הטעינה
אם אתם רוצים שהאייפון שלכם יסיים להיטען כמה שיותר מהר הטיפ הכי חשוב שנוכל לתת לכם הוא לכבות את המכשיר. כאשר המכשיר שלכם כבוי הוא אינו צורך חשמל כלל בזמן שאתם טוענים אותו והפרט הקטן הזה יכול לחתוך את זמן הטעינה ב 20% לפחות מזמן הדרוש על מנת לטעון אותו במלואו.
אם אתם מרגישים שכיבוי הסמארטפון שלכם זאת משימה בלתי אפשרית כי אתם כל כך פופולארים וחשובים, גם העברת המכשיר למצב טיסה בו כל האותות האלחוטיים לא פעילים תסייע למכשיר לצרוך פחות אנרגיה.
במידה ואתם שום מגחכים ומרגישים שאין שום מצב שאתם עוברים למצב טיסה ולא מקבלים עדכונים חשובים מוואצאפ, פייסבוק וכו', פשוט תשתדלו שלא להשתמש במכשיר בזמן הטעינה ולשמור אותו במצב שינה.
השתמשו במטען קיר
האייפון שלכם ייטען במהירות הגבוהה ביותר כאשר תחברו אותו ישירות לשקע החשמל באמצעות כבל USB שהגיע עם המכשיר אשר אותו יש לחבר למתאם הכבל. במקרה של סמארטפונים אחרים, מומלץ מאוד להשתמש במטען שאינו מתפרק לכבל פלוס מתאם, אלא מורכב מיחדה אחת שלא ניתן לפצל אותה. לרוב, הטעינה האמצעות מטענים כאלו מהירה הרבה יותר.
לשמור על המכשיר שלכם קריר
האם ידעתם שהיכולת של הבטרייה לשמור על האנרגיה שלה יורדת משמעותית בתנאי חום קיצוניים? על פי יצרניות הסמארטפונים, חום הוא הגורם שהכי משפיע על חיי הבטרייה שלכם. לכן, עדיף לחשוף את האסמארטפון שלכם לשמש כמה שפחות. כאשר אתם נמצאים ברכב הלוהט שלכם אחרי שעמד יום שלם בשמש, מומלץ לאחסן את הנייד בתא הכפפות או במקום קריר אחר.
בנוסף, גם סוג הכיסוי שבחרתם עבור הסמארטפון שלכם עשוי להשפיע על התחממות המכשיר. כיסויים מסוימים קולטים חום או גורמים למכשיר להתחמם יתר על המידה. דרך טובה לבחון את השפעת הכיסוי שלכם על התחממות הסמארטפון היא להטעין אותו פעם אחת עם כיסוי ופעם אחת בלי ולבדוק האם יש הבדל בזמן הטעינה והאם הוא מתחמם משמעותית בזמן הטעינה. במידה והוא מתחמם רק כאשר אתם מטעינים עם הכיסוי, עדיף להחליף את הכיסוי או לפחות להטעין את המכשיר ללא כיסוי.
לזרז את מטעני ה USB
אם גם אתם משתמשים במטעני USB המחוברים למחשב, ישנן דרכים לזרז את תהליך ההטענה. אל תתנו לסמארטפון שלכם לבצע סנכרון בזמן ההטענה. כמו כן עדיף להסיר את כל חיבורי ה- USB האחרים שאינם נחוצים כדי לזרז את זמן הטעינה. בנוסף, אל תתנו למחשב שלכם להיכנס למצב של שינה, דבר שיכול להוריד לכם את אחוז הסוללה או להפסיק את פעולת ההטענה במקרים מסויימים.
האם יש צורך לרוקן את הסוללה מדי פעם עד הסוף?
בניגוד לדיעה הרווחת ולמה שנכון היה בעידן סוללות הניקל והקדיום של הטלפונים הניידים הישנים, אין צורך "לפרוק" את הסוללה. מצב בו הסמארטפון נכבה מעצמו בגלל שהגיע ל-0 אחוזי סוללה הוא אמנם לא מזיק, אך גם לא יתרום דבר לאורך חיי הסוללה שלכם. (תודה לאיציק על הטיפ).
תאורת מסך
תאורתת המסך היא אחד הגורמים זוללי הסוללה במכשיר הסמארטפון שלכם. במידה ואין לכם קשיי ראייה מיוחדים, בדקו את הגדרות בהירות המסך וקבעו אותה על הרמה הנמוכה ביותר שאינה מפריעה לכם לשימוש השוטף במכשיר, או לחילופים העבירו את התאורה למצב אוטומטי אשר חוסך גם הוא בחיי הסוללה.
באמצעות mashable
לייק לפטריה בפייסבוק