הביוב נסתם? כך תפתחו את הסתימה בהצלחה
סתימה היא אחת מהתקלות הנפוצות ביותר במערכת הביוב. זאת יכולה להיות סתימה פשוטה יחסית או כזאת יותר מורכבת, מה שמצריך פתרונות שונים לגמרי. רוצים לדעת מה עושים כשהביוב נסתם בכל אחד מהתרחישים? ריכזנו עבורכם את כל האפשרויות.
פתיחה של סתימה פשוטה
סתימה פשוטה היא התרחיש היותר נפוץ והיא מתרחשת בתוך צנרת דירתית אחת בלבד ולא בכל הבניין. היא בדרך כלל מופיעה באסלה בגלל זריקה של מגבונים, בחדר האמבטיה בגלל שיער שסתם את הניקוז בכיור ובמקלחת, או במטבח בגלל שאריות מזון שנזרקו לכיור ונתקעו בצנרת או שומן שהוזרם והתקשה בצינורות של הביוב. ניתן לנסות לפתוח סתימה בביוב לבד באופן עצמאי במקרים בהם הסתימה היא פשוטה יחסית וזאת באמצעות מספר דרכים:
- פומפה – מניחים אותה על פתח הניקוז ודוחפים ומושכים על מנת לשחרר את הסתימה באמצעות ואקום.
- ניקוי הסיפון – זהו מתקן שנמצא מתחת לפתח הניקוז. קל מאוד לשחרר אותו, לבדוק אם הוא סתום, לנקות אותו ולהחזירו למקום.
- ספירלה – בשיטה זו פתיחת הסתימה מבוצעת באמצעות צינור מתכת ארוך (ניתן לרכוש אותו בחנויות) שמוחדר לפתח הניקוז. כאשר מסובבים אותו, ניתן לשים לב אם יש חפץ שחוסם את הביוב ולשחרר אותו.
עוד שיטות שאפשר לנסות – שפיכה של מים רותחים לתוך פתחי הניקוז, שפיכה של סודה לשתייה וחומץ וגם של חומרים כימיים מיוחדים לפתיחת סתימות שנמכרים בחנויות השונות. אם כל אלו לא עוזרים, כדאי לפנות לאינסטלטור שיטפל בסתימה בצורה יותר מקצועית. במקרים מורכבים יותר מומלץ להיעזר בשירותי ביובית לפתיחת סתימות ביוב ותיכף נרחיב גם על זה.
פתיחה של סתימה מורכבת
כפי שציינו, לפעמים האינסטלטור יגלה שהוא לא מסוגל לפתוח את הסתימה, מאחר והיא ממוקמת הרבה יותר עמוק וכבר סתמה את הצנרת הראשית או את זאת שמחוץ למבנה. במקרים כאלה הסתימה תגרום לבעיות לא רק באזור מסוים בדירה אלא בכל פתחי הניקוז בה ואף בדירות נוספות בבניין.
איך פותחים ביוב סתום במקרה הזה? באמצעות פנייה אל חברה שמספקת שירותי ביובית מקצועיים. הביובית היא כלי שמסוגל לשאוב מים במהירות וגם לספק לחץ מים גבוה שמאפשר לשחרר סתימות קשות מאוד.
ישנם מספר סוגי סתימות ביוב ושיטות טיפול:
- סתימות מגבונים – כשזורקים מגבונים לאסלה, פעמים רבות זה לא יסתכם בסתימה מקומית בדירה, אלא יתרחב לסתימה של כל הצנרת בבניין. מגבונים הם מוצרים מאוד בעייתיים שלא זורמים בצנרת בקלות, עד שבסופו של דבר הם מצטברים לכדור פסולת גדול שסותם את כל הצינורות. ניתן לשחרר אותו רק באמצעות לחץ מים חזק של ביובית.
- סתימות חול ובטון – כאשר חול חודר למערכת הביוב (חשבו על כל הפעמים שהילד חזר מלא חול מהגן ושטפתם אותו באמבטיה) או בטון בגלל שיפוץ שנערך בבניין (הוא יכול לחדור למערכת בזדון או בטעות), הוא מתקשה בתוך הצנרת וסותם אותה בצורה קשה. במקרה כזה ניתן להשתמש בדיזה שמרסקת את החומר הקשה ולאחר מכן לשטוף את קו הביוב עם ביובית ולחץ מים חזק.
- סתימות שומן – שומן לא מתערבב אם מים ולכן אם הוא מוזרם דרך פתחי הניקוז בכמויות גדולות, הוא נתקע בתוך הצנרת ומתקשה בדפנות של הצינורות. זה יוצר סתימה שאפשר לטפל בה רק עם ביובית שמזרימה מים חמים בלחץ גבוה שמעורבבים עם חומרים ממיסים שונים, כשלעיתים ניתן להשתמש גם בדיזה מיוחדת שעוזרת בתהליך ההמסה והקרצוף של השומן.
- סתימות שורשים – זוהי אחת הסתימות הקשות ביותר, אך עם ביובית גם אותה ניתן לפתוח. אותם שורשים הם של עצים שגדלים בסמוך לצנרת הביוב והם חודרים לתוך קו הביוב דרך סדקים שנוצרו. במקרה הזה משתמשים בדיזה שמסוגלת לקצץ את השורשים מבפנים, כשבסיום הפעולה שוטפים את הצנרת עם מים בעוצמה חזקה.
פתיחת סתימה בביוב – כמה זה עולה?
לשאלה כמה עולה לפתוח סתימה בביוב אין תשובה אחת, מאחר וזה תלוי באיזה סוג סתימה מדובר ובעד כמה מורכב לפתוח אותה. פתיחת סתימה באמצעים ביתיים יכולה לעלות עשרות שקלים בלבד, מחיר פתיחה על ידי אינסטלטור יכול לנוע בין 350 ל-750 ₪ ואילו פתיחת סתימות ביוב באמצעות ביובית יכול להגיע גם ליותר מזה (כולל איתור הנזילה עם מצלמה).
לייק לפטריה בפייסבוק