הצגות תיאטרון חדשות שאתם לא רוצים להחמיץ!
העונות החדשות של בתי התיאטרון המובילים כמו תיאטרון הבימה, תיאטרון בית ליסין, הקאמרי, התיאטרון הארצי ועוד הביאו לנו כמה הצגות ומחזות זמר מצויינים שהרבה לא זמן לא נראו על הבמה. אספנו לכם כמה הצגות מומלצות מעולות מהעונות החדשות של התאטראות המובילים וגם כמה מחזות זמר שאתם ממש לא רוצים להחמיץ השנה עם כל הפרטים שתצטרכו לדעת. בואו נתחיל:
הצגות חדשות מומלצות
ההצגה "הגברת הראשונה" עם ליאורה ריבלין
ההצגה "הגברת הראשונה" מתמקדת בתקופה הסוערת שלאחר מלחמת יום הכיפורים, ומציגה את דמותה של ראשת הממשלה דאז, גולדה מאיר, ואת המשבר הפוליטי והאישי שחוותה באותה עת. המחזה, שנכתב על ידי מוטי לרנר, מתאר את המחאה הציבורית שהתעוררה נגד גולדה ושר הביטחון משה דיין לאחר המלחמה. הציבור האשים אותם בכשלים המדיניים שהובילו למלחמה ובכשלים הצבאיים שגרמו לאבדות כה כבדות.
גולדה נאלצת להתמודד עם ההאשמות הללו, בעוד דיין מבקש להתפטר. בתוך כך, יחסיה עם בתה חנה עומדים במרכז העלילה. חנה מנסה לתמוך באמה החולה והמותשת, ובמקביל חושפת בפנינו את ספקותיה ורגשות האשם של גולדה.
המחזה עוקב אחר תהליך קבלת ההחלטות של גולדה, שלמרות זיכויה בוועדת אגרנט, בוחרת בסופו של דבר להתפטר מתפקידה. זוהי החלטה המשקפת את תחושת האחריות שלה למצב ואת הצורך בשינוי.
ההצגה, בבימויו של משה קפטן, מביאה לבמה את אחת הדמויות המשמעותיות והמעצבות בתולדות ישראל. באמצעות משחק מרשים של צוות שחקנים מוכשר, ובראשם לאורה ריבלין בתפקיד גולדה, היא מאירה את המורכבות והקונפליקטים של תקופה זו, הן ברמה הלאומית והן ברמה האישית של דמות מפתח זו.
"הגברת הראשונה" נוגעת בסוגיות של מנהיגות בעתות משבר, של אחריות ציבורית, ושל המחיר האישי הכרוך בעמדות הנהגה – נושאים שעודם רלוונטיים ביותר בחברה הישראלית. זהו מחזה חשוב ומרתק, המאפשר הצצה אל אחורי הקלעים של אחד הרגעים הדרמטיים בהיסטוריה של מדינת ישראל.
ההצגה "החופש של ג'קי" עם לירית בלבן
ההצגה "החופש של ג'קי", המועלית בתיאטרון בית ליסין, היא דרמה קומית חדשה פרי עטה של חנית גולי, בבימויו של עידו רוזנברג. העלילה עוקבת אחר דמותה של ג'קי, אסירה משוחררת בעלת חלום להפוך לכוכבת סטנד-אפ.
בעוד שבכלא הצליחה ג'קי להצחיק את חברותיה האסירות, היא מגלה עם שחרורה כי המציאות בחוץ קשה יותר. הגבר שאמור היה לחכות לה בגד בה, ואמה מכרה את בית ילדותה בדרכה לדיור מוגן. כישלונה של ג'קי להגשים את חלומה ככוכבת סטנד-אפ מוביל אותה למסקנה מפתיעה – היא רוצה לחזור לחיים "הבטוחים" בין כותלי הכלא.
אולם, מערכות האכיפה והצדק מעולם לא נתקלו במקרה שבו אסירה משוחררת מבקשת לחזור לכלא. ההתנגשות בין ג'קי למערכת יוצרת סיטואציות קומיות אך גם מעוררת הרהורים על משמעות החופש ועל הכבלים הפנימיים שלעתים מונעים מאתנו להשיגו.
ההצגה, בכיכובה של לירית בלבן ושחקנים נוספים, מציעה מבט מפתיע ומרענן על נושא כמיהת האדם לחופש, תוך שימוש מושכל בז'אנר הדרמה הקומית. העיצוב הבימתי של סבטלנה ברגר והתלבושות של אורנה סמורגונסקי תורמים ליצירת האווירה, כמו גם המוזיקה המקורית של ניר לוגסי.
"החופש של ג'קי" נוצר במסגרת מיזמי פיתוח מחזות חדשים של תיאטרון בית ליסין, ומוכיח את הפוטנציאל של מחזאים צעירים כמו חנית גולי לגעת בנושאים אנושיים אוניברסליים באופן מקורי ומרגש. זו הצגה שמזמינה את הקהל לבחון את משמעות החופש בחייו שלו, ואת האומץ הדרוש כדי להשתחרר מהכלא הפנימי ולממש את ייעודנו האמיתי.
ההצגה "הקומדיה על שוד הבנק" עם יניב סוויסה
ההצגה "הקומדיה על שוד הבנק", המועלית על ידי התיאטרון הקאמרי, היא קומדיית פשע משעשעת ומלאת תפניות, המבוססת על מחזה מאת הנרי לואיס, הנרי שילדס וג'יונתן סאייר. זוהי הפקה ישראלית ראשונה למחזה שזכה להצלחה רבה ברחבי העולם.
העלילה מתרכזת סביב כנופיית פושעים מגושמת למדי, שמנסה לשדוד יהלום יקר ערך מבנק. למרות תכנונם המדוקדק לכאורה, שום דבר לא הולך להם כמתוכנן. הם נקלעים לסדרה של מרדפים מטורפים, התפתחויות בלתי צפויות, זהויות מתחלפות, ואפילו סיפור אהבה מסובך. השאלה הגדולה היא – מי יצא עם היהלום הנחשק בסופו של דבר, ובאיזה מחיר?
בימויו של אמיר י. וולף מבטיח ערב של בידור טהור וצחוק ללא הפסקה, באמצעות משחק של קומדיה פיזית ודיאלוגים מבריקים. ההצגה אינה מתיימרת להעביר מסר עמוק, אלא פשוט לספק שעשוע והנאה לקהל.
עיצוב התפאורה של נטע הקר, התלבושות מאת שירה וייז, והמוזיקה של יצחקי פרנקו תורמים ליצירת האווירה הקומית והאנרגטית. הכוריאוגרפיה של עוז מורג מוסיפה אלמנט פיזי דינמי להצגה.
הקאסט כולל את ערן מור, יניב סויסה, אוהד שחר, נעמה שטרית ואחרים, שמפגינים יכולות משחק קומיות מרשימות ועבודת אנסמבל מלוטשת. "הקומדיה על שוד הבנק" היא בחירה מצוינת עבור מי שמחפש ערב של בידור קליל, מצחיק ומפתיע.
מחזות זמר חדשים ומומלצים
גם בתחום מחזות הזמר בישראל, תוכלו למצוא רפרטואר חדש ואיכותי שמביא לבמה בתפקידים הראשיים כמה מהכוכבים הגדולים בישראל היישר אל התיאטרון. הנה מחזות הזמר המומלצים ביותר שכדאי לכם לראות השנה:
המחזמר הפרח בגני על זהר ארגוב
המחזמר "הפרח בגני" מספר את סיפור חייו המרתק והטראגי של המלך זוהר ארגוב, אחד מהזמרים האהובים והמשפיעים ביותר במוזיקה הישראלית. ההפקה, בביצוע התיאטרון העברי – תיאטרון הצפון, משלבת את מיטב שיריו של ארגוב בעלילה המתארת את המסע האישי שלו.
המחזמר נפתח בילדותו הקשה של ארגוב בצל אב אלכוהוליסט ואם אוהבת אך חסרת אונים. הוא חושף את השורשים התימניים העמוקים של ארגוב ואת אהבתו למוזיקה מגיל צעיר. ההצגה עוקבת אחר עלייתו לתהילה ומאבקיו האישיים והחברתיים, לצד שאיפתו העזה להצליח ולהשאיר חותם בלב האומה.
לצד הקריירה המוזיקלית המרשימה, "הפרח בגני" לא מהסס להתמודד עם הצדדים האפלים יותר בחייו של ארגוב – מאבקו בהתמכרות לסמים, נטייתו לאלימות, וכמיהתו הבלתי נדלית לאהבה ולחיים טובים יותר. דרך סיפורו האישי, המחזמר נוגע בסוגיות חברתיות ותרבותיות רחבות יותר שעיצבו את ישראל משנות ה-70 ועד ימינו.
המוזיקה והשירים במחזמר כוללים את מיטב להיטיו של ארגוב, כגון "נכון להיום", "עת דודים", "מה לך ילדה", "הפרח בגני", ועוד. אלה משתלבים בצורה אורגנית בעלילה ומעניקים לה עומק רגשי נוסף.
צוות המשתתפים המוכשר כולל את בר צברי, קובי מאור, שלומי יפרח, ליבי פנקר, ג'ולייטה, דנה לפידות ואחרים, המגלמים את הדמויות המרכזיות בחייו של ארגוב. שילוב של משחק, שירה וריקוד יוצר חוויה במתית עוצמתית ובלתי נשכחת.
"הפרח בגני" הוא יותר מסתם ביוגרפיה מוזיקלית. זהו מחזמר שמספר סיפור אנושי אוניברסלי על כוחה המרפא של האמנות, על המחיר הכבד של התהילה, ועל החיפוש הנצחי אחר אהבה ושייכות. זוהי הצגה מרגשת ומעוררת מחשבה שתיגע בלבבות הצופים ותשאיר אותם עם תובנות חדשות על אחד האמנים האהובים במוזיקה הישראלית.
המחזמר "האמיני יום יבוא" על יפה ירקוני
המחזמר "האמיני יום יבוא" מביא לבמה את סיפור חייה המרתק והסוער של הזמרת האגדית יפה ירקוני. המחזה, פרי עטו של גיא מרוז ובבימויו של אלדר גרויסמן, מתמקד בתחנות המשמעותיות בקריירה ובחיים האישיים של ירקוני, החל מראשית דרכה ככוכבת מועדוני הלילה של תל אביב ועד ימיה האחרונים.
העלילה נפרשת על פני שלוש תקופות בחייה של ירקוני, כאשר שלוש שחקניות מגלמות אותה בגילאים שונים: גילה אלמגור בתפקיד ירקוני בת ה-70, עינת שרוף או גלית גיאת כירקוני בת ה-50, ואילי עלמני כירקוני הצעירה בת ה-20. לצידן, מופיעים שחקנים מוכשרים נוספים בתפקידי המפתח בחייה.
אחד הציוני הדרך המרכזיים במחזה הוא הריאיון הגורלי של ירקוני ב"גלי צה"ל" במהלך האינתיפאדה השנייה, שבו הביעה ביקורת על התנהלות חיילי צה"ל ברצועת עזה. הדברים הפכו אותה בן לילה מ"זמרת המלחמות" לדמות שנויה במחלוקת, תחת איומים ודרישה להשיב את "פרס ישראל" שקיבלה. המחזה חושף גם את מערכת היחסים המורכבת עם בעלה השני, והתמודדותה עם אובדן אהבת נעוריה במלחמת העולם השנייה.
ההצגה משלבת את השירים האהובים והמוכרים של ירקוני לאורך הדרך, שזורים ומשולבים בתוך הנרטיב הדרמטי. המוזיקה מהווה נדבך מרכזי בעיצוב דמותה ומסעה של הזמרת לאורך השנים. באמצעות עלילה מרגשת, עיצוב במה מרשים ומשחק מצוין, "האמיני יום יבוא" מספק לצופים הצצה אינטימית לחייה של יפה ירקוני.
זהו לא רק תיעוד ביוגרפי של אמנית דגולה, אלא גם מסע מאיר עיניים אל ההיסטוריה והתרבות הישראלית של ראשית המדינה, על מורכבותה וקונפליקטיה. המחזמר מהווה עדות לכוחה של אמנות בעיצוב זהות לאומית, ולמחיר האישי שלעתים משלמים אמנים בולטים העומדים בחזית השיח הציבורי. זוהי הצגה מומלצת ביותר לחובבי תיאטרון ולכל מי שרוצה להעמיק את ההיכרות עם דמות מופת ישראלית.
המחזמר זה אני המבוסס על שיריו של אייל גולן
המחזמר "זה אני" הוא יצירה מקורית מאת מאור זגורי, המשלבת את להיטיו של הזמר אייל גולן בעלילה מרגשת ומעוררת מחשבה. במרכז הסיפור נמצאת משפחת טולדנו, משפחה חרדית ירושלמית של חוזרים בתשובה, ובפרט בת הזקונים אדריאנה וחלומה להתגייס ללהקה צבאית.
האב, נפתלי טולדנו, הוא המנצח של "התזמורת הספרדית ירושלים", והאם, מרסדס, הייתה בעברה זמרת בלהקה צבאית. שלוש בנותיהן – מיראבל, נרי ואדריאנה – ירשו את אהבת המוזיקה מאמן. אדריאנה אף מנגנת בתזמורת של אביה, אך חולמת ללכת בדרכה של אמה ולהתגייס ללהקת חיל הים, למרות האיסור החרדי על שירת נשים.
לאורך מסעה של אדריאנה להגשים את חלומה, היא פוגשת דמויות ומקומות המשפיעים על חייה, כמו פרדי המלצר ממועדון בעיר העתיקה, שהופך לאהבתה הראשונה. היא נסחפת לתוך עולם הלילה התל אביבי, ומתמודדת עם הקונפליקט בין ערכי המשפחה והרצון להגשמה עצמית.
הקאסט כולל את מאיה דדון, אלקנה מרציאנו, ואלרי חמאתי ואחרים, בכיכובם. במאי המחזמר והכוריאוגרף הוא עוז מורג, המפיק המוסיקלי הוא מאור סבג, ועיצוב התפאורה והתאורה הם בהתאמה של בתיה פיק סגל ואורי מורג.
"זה אני" מציג מפגש מרתק בין העולם החרדי לעולם החילוני, ובוחן סוגיות של זהות, מסורת ושאיפות אישיות. המחזמר נוגע בלב דרך סיפורה האישי של אדריאנה וחיפושה אחר מקומה בעולם. השילוב של עלילה מקורית עם להיטים מוכרים ואהובים יוצר חוויה מוזיקלית ותיאטרלית ייחודית ועוצמתית.
זהו מחזמר שיכול לגעת בקהל רחב – דתיים וחילונים, צעירים ומבוגרים – בזכות האופן שבו הוא מספר סיפור אנושי אוניברסלי על התבגרות, חלומות ובחירות חיים. "זה אני" מהווה תוספת מבורכת לנוף המחזות המוסיקליים המקוריים בישראל, ומציע הצצה כנה ומרגשת לעולמות שלא תמיד זוכים לראות זה את זה.
לייק לפטריה בפייסבוק