מה לומדים במסגרת תואר במדעי המחשב
ענף ההייטק נחשב לקטר הצמיחה החשוב והמרכזי של המשק והכלכלה בישראל, ולטענת המומחים והאנליסטים הוא צפוי להוות רכיב צמיחה מרכזי של הכלכלה והחברה בארץ גם בשנים הקרובות. כדי לעבוד בחברות ההייטק או באחת מחברות ההזנק המובילות חייבים ללמוד במוסדות להשכלה גבוהה, ורבים מהסטודנטים ומהסטודנטיות בוחרים ללמוד תואר ראשון במדעי המחשב.
מה בעצם לומדים במסגרת המסלול לתואר ראשון במדעי המחשב? מהם תנאי הקבלה מסלול זה? כמה זמן נמשכים הלימודים? מה היתרון של התואר במדעי המחשב לעומת תארים אחרים? בואו נכיר את המסלול היוקרתי והפופולרי לתואר ראשון במדעי המחשב.
תנאי הקבלה לתואר ראשון במדעי המחשב
תנאי הקבלה לתואר ראשון במדעי המחשב משתנים בין המוסדות השונים להשכלה גבוהה. בדרך כלל תנאי הסף למסלול הלימודים היוקרתי והמבוקש הינם זכאות לתעודת בגרות מלאה עם ציון עובר בבגרות באנגלית ברמה של לפחות 4 יחידות לימוד, ציון 90 לפחות בבגרות במתמטיקה ברמה של 4 יחידות לימוד או ציון 80 ברמה של 5 יחידות לימוד, ציון 110 לפחות במבחן יע"ל. אפשר להתקבל גם על סמך ציון משולב (בגרות + מתמטיקה) 650 לפחות, כאשר חייבים להישג תת ציון כמותי 120 לפחות.
כמו כן, ניתן להתקבל למסלול הלימודים על סמך ממוצע ציונים 86 לפחות בתואר ראשון אקדמי כלשהו בתחומי מדעי הטבע או ההנדסה, על סמך ציון לימודי הנדסאי מדופלם בציון 90 ומעלה, ועל סמך ממוצע ציונים 90 לפחות לבוגרי מכינה ייעודית.
מה לומדים במסלול לתואר ראשון במדעי המחשב?
תוכנית הלימודים לתואר ראשון במדעי המחשב נמשכת 3 שנים (6 סמסטרים). הסטודנטים חייבים להגיע לפטור מלימודי אנגלית עד סוף השנה השנייה ללימודים.
במסגרת הלימודים לתואר ראשון במדעי המחשב הסטודנטים והסטודנטיות זוכים להכשרה מקצועית מעמיקה ומקיפה, לידע נרחב בתחומי המחשוב, להכשרה מקצועית בתחום ההייטק ולידע וכלים המסייעים להם להשתלב בעבודה בתחומים כמו פיתוח תוכנה, מערכות מידע, חומרה, רשתות תקשורת מחשבים (אינטרנט וסלולר) ועוד. כמו כן, במסגרת התוכנית הסטודנטים רוכשים ידע מקיף ביסודות מתמטיים, הם רוכשים כלים חשובים לפיתוח אלגוריתמים ולפיתוח תוכנה, כולל כלים לפיתוח תשתיות מחשוב.
במסגרת תוכנית הלימודים הסטודנטים חייבים ללמוד קורסים ומקצועות כגון: חשבון אינפיניטסימלי למדעי מחשב (ישנם שני קורסים בנושא זה), אלגברה ליניארית למדעי המחשב, לוגיקה ותורת הקבוצות, מערכת ספרתיות, מבוא לחישוב, מבנים דיסקרטיים, מבני נתונים, ארכיטקטורה של מחשבים, אלגוריתמים, תכנות מערכות, תכנות מונחה עצמים, הסתברות, רשתות תקשורת, מערכות הפעלה, אוטומטים ושפות פורמליות, מסדי נתונים, הנדסת תוכנה, חישוביות ועוד.
במסגרת מסלול הלימודים הסטודנטים נדרשים לבחור קורסי בחירה. יש מגוון קורסים לבחירה במסגרת לימודי מדעי המחשב, לדוגמה: הסתברות רב מימדית, נושאים מתקדמים בהסתברות, מבוא לסיבתיות, ניתוח מידע במימדים גבוהים, ניתוח נתונים טופולוגי, תהליכים סטוקאסטיים ושרשראות מרקוב, קומבינטוריקה ואנליזה פונקציונלית במדעי המחשב, גיאומטריה בדידה, גיאומטריה חישובית, רשתות מורכבות, קמירות, תורת הגרפים (נושאים מתקדמים), מבוא לקריפטוגרפיה, חישוב בטוח, סיבוכיות חישוב וכו'.
ראוי לציין כי בוגרי תוכנית הלימודים לתואר במדעי המחשב הם בעלי ידע וניסיון מעשי בשפות ובמערכות תכנות מבוקשות בתעשיית ההייטק כמו Java, C++, SQL, UML, Prolog, Matlab, VHDL ועוד.
מעבר לידע הבסיסי הנדרש לעבודה ולקריירה בתעשיית ההייטק ובתעשייה עתירת הידע, הסטודנטים רוכשים ידע המסייע להם להבין את העולם הטכנולוגי של ימינו והם צוברים ניסיון מעשי בפיתוח תוכנה ובתחומי ידע אחרים. בתוך כך, כדאי לדעת כי ניתן לשלב בין לימודי מדעי המחשב לתואר ראשון לבין מסלולי לימודי נוספים כמו סייבר, מדעי הנתונים ובינה מלאכותית ועוד, בהתאם לאוניברסיטה בה לומדים.
לייק לפטריה בפייסבוק