עם או בלי? הכל על אוזניות אלחוטיות וחוטיות

אוזניות הן פריט שימושי, לא רק לבני נוער המתהלכים איתן כמנותקים מהעולם, אלא גם בעולם המבוגרים יש להן שימוש נרחב. לא חייב להיות גיימר מקצועי כד לרכוש אוזניות שהרי במציאות שלנו היום שעובדים מהבית, או מתהלכים עם טלפון נייד, אוזניות הן ללא ספק חלק בלתי נפרד מהחיבור שלנו למכשירים האלקטרונים. אין ספק שהיצע הגדול של אוזניות אלחוטיות וחוטיות יכול לבלבל. במאמר זה ננסה לעשות לכם קצת סדר.

Credit: Freepik

אוזניות אלחוטיות

אוזניות אלחוטיות הן אוזניות המחוברות למכשיר המנגן (טלפון נייד/מחשב) ללא חוט. הטכנולוגיה כיום מאפשרת האזנה ללא חיבור חוטי ובדרך כלל מבוססת על Bluetooth אך לא תמיד. הייתרון הוא כמובן היעדר התלות בחוטים שעלולים לסרבל את הנגישות למכשיר ועם הזמן גם להתבלות ולהישחק. כיום ישנו  מבחר ענק של אוזניות אלחוטיות כשניתן לחלקו לשני סוגים עיקריים:

אוזניות אלחוטיות מבוססות בלוטות'

האוזניות המבוססות על טכנולוגיות בלוטות' יכולות להיות מחוברות בינן לבין עצמן (שני צידי האזניות) בחוט או בקשת אך לא נזקקות לחוטים כדי להתחבר למכשיר המשמיע.

אוזניות אלחוטיות True Wireless

אוזניות שאין ביניהן חוט או קשת ששמים על הראש. אלו הן אוזניות קטנות המונחות בתוך האוזן ומאפשרות נוחות מקסימלית ותנועה חופשית לחלוטין. לרוב ניתן להטעין אותן באמצעות נרתיק האחסון שלהן. היתרונות של אזניות כאלה הן ברורים, הן נוחות, קומפקטיות, שומרות על עמידות לאורך זמן בשל חוסר התלות בחוטים שנקרעים, וההטענה שלהן נוחה ומהירה.

החסרונות הם שניתן לאבד אותן בקלות יחסית בשל גודלן הקטן. בנוסף צריך לזכור להטעין אותן, בניגוד לאזניות חוטיות שמקבלות את החשמל שלהן מהמכשיר עצמו, האזניות האלחוטיות תלויות בסוללה. בנוסף, כיוון שמדובר בטכנולוגיית בלוטות' יש לעיתים הפרעות בקליטה של השמע או ניתוקים.

אוזניות חוטיות

אוזניות חוטיות הן המוצר הוותיק שכולנו מכירים מזה שנים. הן מגיעות בצורה של אזניות שנכנסות לתוך האוזן או שמונחות על האוזן בצורת קשת, תלוי בהעדפת המשתמש. אזניות חוטיות משמשות אנשים שעובדים מהבית או מהמשרד ולא צריכים להתנייד עם האוזניות. היתרונות שלהן הן קודם כל יציבות הסאונד שאינו תלוי בטכנולוגיית בלוטות' ובנוסף אין תלות בסוללה.

כאמור ישנן שני סוגי אזניות חוטיות –

  • אוזניות in-Ear המונחות בתוך האוזן, בד"כ עם ציפוי סיליקון או ספוג, והן מאפשרות בידוד רעשים מבחוץ. חסרונן הוא בכך שבשימוש ממושך הן עשויות להציק באוזניים.

הסוג השני של האוזניות החוטיות הן האזניות הגדולות שמתיישבות על האוזן באופן חיצוני ומחוברות ביניהן באמצעות קשת. גם הן מתחלקות לשני סוגים –

  • אוזניות קשת on-Ear – אזניות היושבות על האוזניים ובעלות רפידות לנוחות ובידוד רעשים. לרוב הן קלות במשקלן ולכן הן נחבשות ומוסרות בקלות. אך חסרונן הוא שהן יחסית מוגבלות ביכולת הבידוד של רעש חיצוני.
  • אוזניות קשת Over-Ear – הן אזניות הנרכשות לרוב ע"י אנשים שאיכות הסאונד מאד חשובה להם. הן כבדות יחסית ומאסיביות, ובשל כך מספקות בידוד טוב יותר של רעשים מהסביבה החיצונית. ישנם אנשים שימנעו מלהסתובב אתן בשל גודלן ומשקלן.

ומה לגבי הבריאות?

שאלת הקרינה שנפלטת מהאזניות נשאלת בשנים האחרונות, אך ללא תשובה ברורה. כעקרון הטענה היא שאזניות אלחוטיות פולטות יותר קרינה במהלך השימוש מאשר אוזניות חוטיות. אך יש הטוענים שההבדל זניח, והחשש האמיתי שלכם צריך להיות מהמכשירים שלכם שפולטים קרינה גבוהה יותר בעת השימוש בהם.

מה כדאי לבדוק כשרוכשים אזניות?

ראשית כל יש לבדוק את איכות הסאונד ואת עוצמת השמע באזניות המבוקשות. בנוסף כדאי לבדוק את נוחות השימוש, גם באזניות היושבות על האוזן וגם באזניות היושבות בתוכה. אזניות שילחצו על האוזן יתר על המידה לא יאפשרו שימוש ממושך וחבל. בנוסף רצוי לבדוק את נוחות ההטענה של האוזניות במידה ומדובר באזניות אלחוטיות.

לייק לפטריה בפייסבוק