כך נוהגים בקיץ – הכנת הרכב וכללי זהירות

ימי הקיץ החמים הבאים עלינו לטובה מחייבים בהכנות מוקדמות: יש להחליף את הבגדים בארון לבגדי קיץ, להחזיר את קרם ההגנה לשימוש יומיומי, וגם להכין את הרכב הפרטי לנהיגה בעונה החמה. לכבוד הקיץ שהגיע, במאמר הבא נציג מדריך מפורט להכנת הרכב, בתוספת כללי זהירות שחייבים לשנן ולהכיר.

Credit: Pixabay

לא שוכחים ילדים ברכב

זהו ודאי הכלל החשוב ביותר, וכאן לא משנה אם מדובר על רכב פנאי שטח יוקרתי או על מכונית משפחתית קזו'אלית. מדובר בעניין שלצערנו הרב מבוסס על סטטיסטיקה כואבת מאוד. בכל שנה נשכחים ילדים ברכב – עניין שעלול להיגמר בתוצאה קטלנית כשמדובר במזג האוויר הלוהט של הקיץ הישראלי.

לכן, חובה לוודא בכל עצירה, אפילו הרגעית ביותר, שהילד לא נשכח. ליתר ביטחון מוטב להפקיד במושב האחורי חפץ יקר ערך שאתם זקוקים לו ביציאה מהרכב, למשל טלפון נייד או ארנק. אם מדובר בטלפון נייד, מדובר ב"שתי ציפורים במכה אחת", מכיוון שכך גם תוכלו להרחיק מסיח דעת חשוב מסביבת הנהג.

בודקים באופן תדיר את לחץ האוויר בגלגלים

לחץ אוויר בגלגלים הוא דבר שחשוב לבדוק באופן קבוע, גם בשאר ימות השנה. יחד עם זאת בעונה החמה, בדיקה זו מקבלת משנה תוקף. זאת מכיוון שהכבישים העשויים מזפת שחורה נוטים להתלהט בימי הקיץ וליצור חיכוך עם צמיגי הרכב. לכן חשוב לוודא, לפחות אחת לשבועיים, שלחץ האוויר בגלגלים תקין.

למי שלא בטוח כיצד הבדיקה מתבצעת, הנה מדריך מזורז. בודקים בספר הרכב או במדבקה שבדלת הנהג, מהו לחץ האוויר הרלוונטי לצמיגי הרכב, האחוריים והקדמיים, לפי יחידת המידה הרלוונטית (PSI או BAR). את הגלגלים ממלאים בעזרת משאבה אותה ניתן למצוא בכל תחנת דלק, דרך צינור ייעודי המתחבר אליהם.

לא נוהגים עם כפכפים או סנדלים

ימי הקיץ מאופיינים בשינוי דרסטי של המלתחה. בעוד בחורף רבים נועלים נעליים סגורות, העונה החמה גורמת ללא מעט מאיתנו להסתובב עם נעליים פתוחות, סנדלים וכפכפים למיניהם.

חשוב לא לנהוג עם נעליים פתוחות שאינן אוחזות את הרגל כראוי, ועלולות ליפול בזמן הנהיגה. התעסקות עם כפכפים במהלך הנהיגה עשויה להביא לאיבוד שליטה ולחוסר ריכוז קריטיים בזמן שאתם על הכביש.

אם עייפים לא נוהגים

החום הישראלי המתיש מביא לעייפות רבה שאינה מורגשת בחורף. בהכללה רלוונטית, הנהגים הישראליים יותר עייפים בקיץ לעומת שאר עונות השנה. חשוב להיות מודעים למידע זה ולנהוג בהתאם.

כך למשל, מוטב לחלק נסיעות ארוכות לכמה מקטעים עם הפסקות ריענון ביניהם. חשוב לתכנן את נקודות העצירה מבעוד מועד לפני תחילת הנסיעה ולא תוך כדי הנהיגה עצמה. בנוסף, חשוב להקפיד על שעות שינה מספקות ככל הניתן, ולהימנע מנהיגה בשעות בהן הגוף אינו ערני דיו.

לנקות את שמשות הרכב

הקיץ הישראלי מאופיין לא רק בחום כבד, אלא גם בימי שרב בהם יש הצטברויות גדולות של אבק במרחב הציבורי. הרכב החונה שלכם אינו יוצא מן הכלל, ולכן סביר להניח שגם הוא נמלא אבק. חשוב לוודא ששדה הראייה של הנהג (השמשה הקדמית, השמשה האחורית ומראות הצד) אינו חסום בגלל האבק, ומאפשר לו לראות את הדרך כראוי.

באופן פרקטי, כדאי להחזיק מטלית ברכב וציוד ניקוי נוסף שמאפשר לפנות את שדה הראייה מאבק ולכלוך לא רצוי. בנוסף חשוב לוודא שמיכל המים למגבים מלא. את עצירות התדלוק מוטב לנצל לשטיפה זריזה של הרכב עם המגבים המותקנים לשימוש הקהל שניתן למצוא בתחנות דלק רבות. אם שדה הראייה חסום, חשוב לדאוג לכך לפני הנסיעה ולא לטפל בבעיה תוך כדי תנועה.

לייק לפטריה בפייסבוק