כיצד לקבל החלטה אם ללמוד באוניברסיטה או במכללה?
לפני שאתם מקבלים החלטה אם ללמוד באוניברסיטה או במכללה – חשוב שתדעו, שחלק ממקומות העבודה (ובעיקר כאלו העוסקים בתחומים ספציפיים ומבוקשים), יעדיפו בוגרי אוניברסיטאות על פני בוגרי מכללות, אבל, לא מדובר בדבר גורף וגם לא כזה אשר רלוונטי לכל סוגי המכללות.
מעבר לכך, נשאלת השאלה גם באיזו מכללה מדובר – מכיוון שיש מכללות אשר נחשבות לבעלות שם ומוניטין שהינו טוב יותר מזה של אחרות.
כך שאם לדוגמא, החלטתם ללמוד מערכות מידע ואתם עכשיו מתלבטים, אם לפנות ללימודים באחת מהאוניברסיטאות או דווקא באחת מהמכללות הרלוונטיות, להלן מספר שיקולים, אשר דגש עליהם, יאפשר לכם לקבל את ההחלטה הנכונה:
תנאי קבלה
אין מה לעשות כנגד העובדה שבכדי לקבל החלטה, אתם צריכים להבין תחילה להיכן אתם יכולים להתקבל. במקרים רבים, תנאי הקבלה לאוניברסיטה יהיו קשים וקפדניים יותר ולא בטוח שתעמדו בהם. עכשיו, זה אומנם נכון שאין דבר אשר עומד מאחורי הרצון ואם קיבלתם החלטה ללמוד באוניברסיטה ויהי מה, תוכלו פשוט להשקיע לשפר את הציונים שלכם וזאת בדרך לשיפור הציונים וקבלה.
אבל, אם אין לכם כוונה או רצון להשקיע זמן וכסף בשיפור הציונים, כדאי לבדוק את האפשרויות השונות המוצעות לכם במכללות והאם יש לכם אפשרות להתקבל למסלול הלימודים הרלוונטי אצל אחת מהן.
שם ומוניטין
יש מכללות אשר נחשבות לבעלות שם ומוניטין במסלולי הלימוד אותם הן מציעות (או לפחות בחלק מהם), כאשר, בחלק מהמקרים, המוניטין שלהן נחשב אף לטוב יותר מזה של האוניברסיטאות.
אם אתם בוחרים לבחור באחת מאותן המכללות, אז אין לכם מה לדאוג מזה שהשם שלהן יראה פחות טוב או יוקרתי מזה של אחת מהאוניברסיטאות.
בכל מקרה, אם החלטתם ללמוד במכללה, כדאי שתערכו את כל הבדיקות הנדרשות על מנת לוודא את השם ואת המוניטין של אותה המכללה.
סביבת הלימודים
בסופו של דבר, גם לסביבת הלימודים ולאווירה יכולה להיות השפעה גדולה על ההישגים. מכללות הן לרוב אינטימיות יותר מאשר אוניברסיטאות ולנושא זה, יכול להיות השפעה רבה על האווירה ועל מידת ההנאה מהלימודים.
לכן, אם אתם מתלבטים בין אוניברסיטה לבין מכללה מסוימת, ההמלצה היא כמובן, להגיע ל-2 המקומות, להתרשם מהאווירה, מכיתות הלימוד ואף לשוחח עם סטודנטים, על מנת לקבל את התמונה המלאה לגבי אותו מקום לימודים ולבצע בסופו של דבר, את הבחירה הטובה ביותר בין 2 החלופות המוצעות.
מענה על בקשות פרטניות
כאשר זה נוגע ללימודים לתואר, לכל אחד תהיה רשימה אשר כוללת את הדרישות הפרטניות שלו. דרישות אלו יכולות להיות רלוונטיות לגבי שעות הלימודים: יש כאלו אשר יחפשו להשתלב בלימודי ערב. לגבי עלות שכר הלימוד – שכר הלימוד במכללות יכול להשתנות בין מכללות פרטיות לבין מכללות ציבוריות (בהן שכר הלימוד יהיה שווה ערך לשכר הלימוד האוניברסיטאי).
הדרישות יכולות להיות גם לגבי המיקום של מוסד הלימודים – מאוד יכול להיות שתבקשו להישאר לגור אצל ההורים ותגלו שמבחינה גיאוגרפית, האופציה היחידה שתהיה נגישה תהיה דווקא מכללה.
כמובן, הבנת מלוא הדרישות והצרכים והקפדה לבחור במוסד לימודים, אשר יענה על כמה שיותר מאותן הדרישות, יאפשר לכם לקבל החלטה מושכלת ונבונה.
התשובה לשאלה אם לבחור באוניברסיטה או במכללה, יכולה להיות מושפעת משורה ארוכה של פרמטרים – כאשר, אם תקפידו להכניס לתמונה כמה שיותר מאותם הפרמטרים, תעלו את הסיכויים שלכם לבצע בסופו של דבר את הבחירה אשר תחשב כאופטימאלית בעבורכם – וכאמור, מכיוון שתואר ראשון אורך לפחות 3 שנים, מאוד חשוב שתדאגו להיות שבעי רצון מההחלטה שתקבלו.
לייק לפטריה בפייסבוק