חמישה טיפים לנבחני אמירם

ניגשים למבחן אמירם? להיות "טובים באנגלית" זה לא מספיק. כדי להצליח לקבל ציון טוב במבחן תצטרכו כנראה להתכונן. אבל איך כדאי להתכונן ומה בדיוק צריך לעשות? הנה חמישה טיפים חשובים שיגדילו משמעותית את סיכויי ההצלחה שלכם במבחן אמירם.

קרדיט: Topprep

נעים להכיר?

כדי להצליח במבחן כדאי קודם כול להכיר אותו היטב. הבעיה היא שמבחן אמירם הוא מבחן אדפטיבי, שבוחר את השאלות בהתאם לביצועי הנבחנים בזמן אמת, ולכן אין לו פורמט לגמרי קבוע. כדי להקשות עוד יותר, בשום מקום לא מתפרסמים מבחני עבר שאפשר לפתור לצורך התנסות. אז מה בכל זאת אפשר לעשות? השאלות האינדיבידואליות במבחני אמירם דומות מאוד לאלה שמופיעות במבחן אמיר (גרסת הנייר של מבחן אמירם) ובפרקי האנגלית של המבחן הפסיכומטרי. לכן כדאי לנסות לפתור שאלות ממבחנים אלה ורק לדאוג להקדיש להן את הזמן המוקצב להן במבחן אמירם – 2 דקות לשאלות השלמת משפטים ו-4 דקות לשאלות ניסוח מחדש והבנת הנקרא.

האקדמיה ללשון האנגלית

גם אם עשיתם חמש יחידות בבגרות באנגלית או שהיתם בארץ דוברת אנגלית, זה לא בהכרח אומר שתצליחו במבחן אמירם, שבוחן יכולת פענוח טקסטים הכתובים באנגלית אקדמית. כדי לשלוט בסוג האנגלית המופיע בבחינה מומלץ לקרוא הרבה טקסטים שעוסקים בנושאים אקדמיים ומשתמשים באוצר מילים ובמבני משפט שמאפיינים טקסטים שכאלה. אם אתם מרגישים שאתם עדיין לא מוכנים לטקסטים אקדמיים של ממש, תתחילו עם אנסינים משאלוני בגרות ישנים ועם הזמן תעלו ברמה.

לאן אתם רצים?

תלמידים רבים חושבים בטעות שמה שהם צריכים לעשות כדי להתכונן למבחן הוא לקרוא כמה שיותר טקסטים, לשנן כמה שיותר מילים ולפתור כמה שיותר שאלות, אבל כדי להגיע לשיפור אמיתי, מוכרחים ללמוד מטעויות עבר. לכן, חשוב מאוד שלא תמהרו להמשיך הלאה לעוד טקסט ולעוד שאלה אלא תחזרו לשאלות שכבר ניסיתם לפתור ותנסו להבין מה עשיתם בהן – גם מה הכשיל אתכם וגם אילו טכניקות ואסטרטגיות עזרו לכם להגיע לתשובה הנכונה. גם אם זה אומר שתפתרו פחות שאלות, הלמידה שלכם תהיה הרבה יותר יעילה ומועילה.

כולם בסדר

תלמידים רבים מתחילים את תהליך ההכנה למבחן אמירם עם מוטיבציה גבוהה אבל מתייאשים במהירות כי הם לא מצליחים למצוא את הזמן ללמוד וגם כשהם מוצאים זמן, לא ברור להם איך בדיוק להשתמש בו. כדי להתמיד בלמידה ולהפיק ממנה את המקסימום, חשוב לתכנן אותה מראש כראוי – לחלק את ההכנה למשימות קטנות יותר ולקבוע להן חלונות זמן ביומן. כדי ללמוד באופן הכי אפקטיבי, מומלץ לפזר את למידת אוצר המילים על פני היום ולחזור על המילים הנלמדות כמה פעמים. לקריאה מומלץ להקדיש שלושים דקות רצופות מדי יום. את שאר הלמידה ניתן לרכז או לפזר קצת יותר, לפי הצורך.

היכון, הכן, צא

אם למרות הטיפים המופיעים לעיל, אתם עדיין מרגישים מבולבלים או אבודים או שקשה לכם לגייס את המשמעת העצמית הדרושה, כדאי לכם להיעזר במסגרת המציעה קורסי הכנה למבחן אמירם, שם תקבלו את כל הרקע, החומרים, הטכניקות והאסטרטגיות הדרושים למקסום הציון שלכם בבחינה.

לייק לפטריה בפייסבוק