סודות הנטוורקינג העסקי – כך תעשו זאת נכון

המטרה של רישות עסקי, או כפי שאתם אולי מכירים אותו – "נטוורקינג", היא להביא אליכם עוד עבודה, לקוחות, ספקים ונותני שירותים רלוונטיים. אבל איך בונים נכון את הרשת הזו ומה היתרונות שניתן להפיק ממנה לצורך הצלחה עסקית? אספנו עבורכם את התשובות

כל רשת חברתית עומדת לרשותנו בשלבים שונים של החיים ומספקת לנו כלים שלא היינו יכולים לקבל לבד. אבל בעוד רשת חברתית של בני משפחה וחברים מתקיימת באופן טבעי ופחות או יותר אורגני, רשת עסקית היא כבר משהו אחר.

המושג המקצועי של רישות עסקי הוא נטוורקינג ויש לו שלל תפקידים. קודם כל, מטרת העל של נטוורקינג היא לייצר עבורנו עוד הכנסות. כדי לעשות את זה, עלינו להשקיע בנטוורקינג שתגדיל את מספר הלקוחות, הספקים הפוטנציאליים ואנשי עסקים אחרים. שנית, רישות עסקי יכול וצריך למתג אותנו כדי לבנות עוד קשרים ועל מנת להתקדם בקריירה.

Credit: Pixabay

המיומנויות שיעזרו לכם לפתח נטוורקינג

רשת עסקית תאפשר לאנשים שאתם מכירים להפנות אליכם מכרים, חברים ובני משפחה שאולי צריכים את השירות שאתם מציעים. אם יש לכם למשל תואר במדעי המחשב והחלטתם לפתוח עסק, אתם יכולים להשתמש בהיכרות קודמת עם קולגות ועם חברים לספסל הלימודים.

כמו כן, רשת נטוורקינג תחבר אתכם לאנשים שיכולים לסייע לפתח את העסק. כדי שכל זה יקרה, כדאי כל הזמן לפתח מיומנויות כגון הצגה עצמית קצרה וממוקדת, יכולת נתינה על בסיס הקשבה ויכולת להציג בקשות ברורות.

יותר נטוורקינג, יותר אנשים, יותר הכנסות

התפקיד של רישות עסקי הוא להגדיל את מעגל ההיכרויות, כדי להגיע לכל אדם שאנחנו מעוניינים בו על מנת להגדיל את ההכנסות ולהשיג נגישות לדברים שאותם אולי נרצה או נצטרך. אם נעשה זאת נכון, נוכל להפיק יתרונות עכשיו ובעתיד ולהגיע להצלחה עסקית כפי שהגדרנו אותה.

הדרך להצלחה עסקית על בסיס נטוורקינג פשוטה מכפי שנהוג לחשוב. קודם כל, אפשר להגיע למפגשי נטוורקינג ולהציב מטרה מבחינת מספר האנשים שאותם נרצה להכיר. הטעות הנפוצה היא להגיע עם חבר או חברה ולהישאר רק לידם לכל אורך המפגש, או לנסות לשוחח עם כולם ללא יוצא מן הכלל, בעוד כל אחת מהפעולות הללו רק מרחיקה אותנו מהמטרה. במקום זה, עדיף לנו ליצור קשרי עומק עם 3-4 אנשים בלבד ולצאת ממפגשי נטוורקינג כאשר אנחנו מכירים אנשים חדשים.

שנית, צריך לנצל מפגשי נטוורקינג כדי להראות עניין אמיתי במי שעומד מולנו ועל מנת להעלות כמה שיותר שאלות פתוחות. בין היתר, ניתן לשאול למשל על העסק של מי שעומד מולנו, על האופן שבו הוא הגיע למקצוע ועל מה שהוא אוהב או פחות אוהב בעבודה. במקביל, עלינו לדעת כיצד לתאר במדויק את העסק שלנו ולהציג אותו באופן מתומצת.

לייק לפטריה בפייסבוק