ייעוץ תעסוקתי – הוייז לכתובת של מקום העבודה שלך

אצל אנשים רבים השאלה "מה תרצה לעשות כשתהיה גדול?" היא שאלה מורכבת שגוררת לבטים רבים, אפילו בגילאים מאוחרים. בעולם התעסוקתי הדינמי מאוד של ימינו, דילמות בנושאי קריירה הן כמעט בלתי נמנעות עבור חלק גדול מאיתנו. בדיוק לשם כך קיים ייעוץ תעסוקתי, אשר לא פעם מסייע בהכוונת דרך נכונה אל פתרון הדילמות. במאמר הבא נסקור מעט את תחום הייעוץ התעסוקתי,  האנשים העוסקים בו, ומתי כדאי להיעזר בו.

Credit: Unsplash

מי אתה יועץ תעסוקתי?

כפי שעולם הקריירות הוא רחב לאין שיעור, כך גם תחום הייעוץ עבורו גדול יחסית. יועצים שונים מתמקדים בנישות ספציפיות בעולם העבודה. לא מעט מהם הינם בוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה (למעשה קיים שדה שלם בפסיכולוגיה המוקדש לנושא – פסיכולוגיה תעסוקתית). אחרים באים גם הם מרקע דומה, כגון ניסיון בקואוצ'ינג או תואר בעבודה סוציאלית. לעומתם, יש אשר התגלגלו לענף הייעוץ לאחר שצברו ותק רב בעולם העבודה (לרוב בהתמחות ספציפית – תפקידים בהייטק או משרות בכירים למשל) וכעת מעוניינים לחלוק את ניסיונם עם אחרים. לאלו וגם לאלו יש יתרונות מסוימים – רקע מקצועי בייעוץ לעומת ניסיון בשטח לדוגמה – ולכן כדאי לבחור את היועץ הרלוונטי לפי סוג הדילמה בה נתקלים.

תחום הייעוץ התפתח בשנים האחרונות באופן ניכר, וכיום לצד יועצים פרטיים קיימים גם מכונים אשר עוסקים במכלול השלם של שאלות קריירה, ומעסיקים מספר יועצים בעלי התמחויות שונות. אגב, חשוב לדעת שגם לשכת התעסוקה מפעילה ייעוץ תעסוקתי, ולמעשה כל דורש עבודה בישראל זכאי לפגישה חינמית.

מתי לפנות לייעוץ?

ייעוץ תעסוקתי מסייע בכל הטווח הרחב של בעיות הקשורות במקצוע. בהתאם לכך קהל היעד המבקש ייעוץ הינו רחב מאוד וחוצה את כל המגזרים והמעמדות. החל מצעירים חסרי ניסיון אשר מעוניינים במציאת כיוון למקצוע, ועד לבכירים במשק אשר חווים תקיעות בעבודה – הייעוץ התעסוקתי יכול לסייע לכל אחד.

אופי הייעוץ משתנה בהתאם לדילמה שחווה האדם. יש תהליכים קצרי מועד (לעיתים אף פגישה אחת בלבד), ולעומתם יש כאלו המורכבים מסדרת פגישות. יש פגישות המתמקדות מאוד בפן הפרקטי – עזרה בכתיבת קורות החיים, הכנה לראיונות עבודה, מתן מבחנים אשר נועדו לאפיין את התכונות החזקות המקצועיות של הנבחן ועוד. לעומתם, יש פגישות אשר נוטות יותר לאספקט הרגשי ונותנות מענה פסיכולוגי – התמודדות עם לחצים, חרדות חברתיות בסביבת העבודה, שאלת האיזון בין משפחה לעבודה ועוד סוגיות רגשיות. חלק מתהליכי הייעוץ כוללים שילוב בין הפרקטי לרגשי, ואכן לא תמיד מדובר בדיכוטומיה ברורה בדילמות אלו.

יש התלבטות? אין התלבטות!

עולם הקריירות של ימינו הוא מקום מאוד מורכב ולא יציב. רבים מחליפים סביבות עבודה באופן תדיר, ואף משנים את תחום המקצוע שלהם בהתאם לצרכי השוק הדינמיים ולצרכים האישיים. לאור מצב זה, שאלות מהותיות בנושאי תעסוקה הן דבר טבעי לגמרי, ללא קשר לגיל, ניסיון או סטטוס חברתי. ייעוץ תעסוקתי יכול לסייע לא מעט במתן מענה איכותי על שאלות אלו, ואנו ממליצים מאוד למתלבטים בענייני עבודה לגשת לקבלת ייעוץ מקצועי כזה.

לייק לפטריה בפייסבוק