השכרת רכב בחו"ל – אילו סוגי ביטוח מציעות חברות ההשכרה, ובאיזה ביטוח כדאי לבחור?

כשאנחנו נוהגים ברכב בארץ, אנחנו יודעים בדיוק מה היקף הכיסוי הביטוחי שיש לנו כנגד נזקים שעלולים לקרות, באשמתנו או שלא באשמתנו, אם, חלילה, נהיה מעורבים בתאונת דרכים. בישראל, כמו ברובן המוחלט של המדינות בעולם, החוק אוסר שימוש בכלי רכב ממונע ללא ביטוח חובה המכסה נזקי גוף שנגרמים- במקרה של תאונה- לנהג או נוסעים ברכב אחר כמו גם להולכי רגל. את הכיסוי של ביטוח החובה אפשר להרחיב על ידי רכישת פוליסת ביטוח צד ג', המכסה גם נזקי רכוש שאנו אחראים להם. כיסוי רחב עוד יותר מעניקה פוליסת ביטוח מקיף שמזכה אותנו בפיצוי על נזק שנגרם לרכב שלנו, ללא תלות בנסיבות התרחשותו.

מובן שהתיאור הנ"ל הוא כללי, וישנן דקויות הנובעות מנוסח הפוליסה- באילו נסיבות לא ניתן לתבוע פיצוי, גובה השתתפות עצמית, כן או לא כולל גרר, שמשות, איך מפעילים את הפוליסה ועוד. ובכל זאת, רובנו מרגישים שאנחנו מבינים את מצבנו הביטוחי כשאנחנו נוהגים בארץ; כשהמצב עשוי להיות שונה לגמרי כאשר מדובר בהשכרת רכב בחו"ל. אם גם אתם לא תמיד מבינים בדיוק מה כוללת פוליסת הביטוח הבסיסית שמקבלים מחברת השכרת הרכב, למה בדרך כלל מציעים לנו להרחיב אותה, מה כוללת ההרחבה, מתי כדאי לדאוג לכיסוי ביטוחי מטעם חברת ביטוח בארץ- ועוד נושאים הקשורים לביטוח השכרת רכב בחו"ל, אספנו עבורכם מידע שיעשה לכם קצת סדר.

קרדיט: Istock

החלוקה הבסיסית דומה לזו בארץ

בטח תשמחו לדעת שבגדול, ביטוח לרכב שאתם שוכרים בחו"ל פועל בדרך דומה לביטוח הרכב שאנחנו מכירים בארץ. דהיינו, אפשר- תיאורתית לפחות- להסתפק בפוליסת ביטוח חובה, להרחיב לצד ג' או להרחיב אפילו עוד יותר ולרכוש כיסוי ביטוח מקיף. אף חברת השכרת רכב בחו"ל לא תיתן לכם לנהוג ברכב שאין לו ביטוח חובה, רוב החברות דורשות גם כיסוי צד ג'. את השאלה אם לרכוש ביטוח מקיף או לא משאירים בדרך כלל לשיקולכם.

את עניין הביטוח אפשר להסדיר עוד מהארץ, כאשר מזמינים ומשלמים מראש. אפשר גם להזמין את הרכב ולהשאיר את בחירת הביטוח ליום בו תקבלו אותו.

חשוב לדעת שייתכנו הבדלים בכיסוי בין חברות השכרה שונות ומדינות שונות. ולכן, חשוב לקרוא את הפוליסה, עיקרי הדברים בה, או לפחות לברר עם נציג חברת ההשכרה מה כולל הביטוח שאתם משלמים עליו ומה לא.

גובה השתתפות עצמית ודברים חשובים אחרים שיש לב אליהם

אחד ההבדלים המשמעותיים ביותר בין פוליסות ביטוח שונות להשכרת רכב בחו"ל הוא גובה ההשתתפות העצמית. חשוב שתדעו כמה תצטרכו לשלם מכיסכם במקרה של הפעלה מוצדקת של פוליסת הביטוח. השתתפות עצמית סבירה תנוע סביב 2,000 ש"ח, כאשר ייתכן שתהיה אפשרות להוסיף סכום קטן לדמי הביטוח ולהפחית באופן משמעותי את גובה ההשתתפות העצמית. וודאו שאתם שלמים עם הסכום שתאלצו להיפרד ממנו במקרה של נזק לרכב, כאמור, כל סכום בין 2,000 ל-3,000 שקלים הוא סביר (כ-700 דולר או 600 יורו).

חוץ מגובה ההשתתפות העצמית, שימו לב לתנאים שונים שחשוב שתהיו מודעים להם. חברות השכרת רכב בחו"ל נוהגות לקבוע גיל מינמלי לנהג- אם תאפשרו לאדם צעיר מדי לנהוג ברכב השכור, הביטוח לא יתפוס. יכול להיות שתוכלו, בתשלום נוסף, להרחיב את הכיסוי כך שיתאפשר גם לנהגים צעירים לנהוג.

נושאים נוספים שכדאי לתת עליהם את הדעת הם מגבלות על האזור בו הביטוח תופס (במיוחד אם תעברו עם הרכב השכור גבולות בין מדינות), לאיזה סיוע אתם זכאים לקבל במקרה של תקלה (גרר, תיקון, רכב חלופי וכדומה), מה צריך לעשות במקרה של נזק לרכב, גניבה, תקלה בדרך או מעורבות בתאונה.

מתי כדאי לרכוש מחברת ביטוח בארץ פוליסת ביטוח לרכב שכור בחו"ל

בדרך כלל, אין סיבה להסתבך ולנסות לדאוג בעצמכם לביטוח עבור רכב שאתם שוכרים בחו"ל. חברות ההשכרה ערוכות לספק כיסוי שיתאים לצרכים שלכם, כשלכם נשאר רק לוודא שאתם מבינים את היקף הכיסוי ודואגים להרחיב אותו אם אתם חושבים שצריך. עם זאת, יש מקרים בהם כדאי לברר מול חברות ביטוח בארץ אפשרות לרכוש ביטוח השכרת רכב בחו"ל- כך למשל אם שוכרים רכב במדינת עולם שלישי, או כשמדובר ברכב שטח שתנהגו בו בדרכים לא סלולות, רחוקות מערים או יישובים בכלל.

לייק לפטריה בפייסבוק