התחתנתם? כל מה שצריך לדעת מיד אחרי החתונה
שמירה על תקציב מאוזן היא אתגר למשקי בית צעירים אבל יש כמה דברים שאפשר לעשות מיד אחרי החתונה. רוצים לחסוך ולהגשים חלומות?המדריך הבא בשבילכם
למרות שזה שהתחתנתם לא אומר שאתם עומדים להרחיב את המשפחה, יש בכל זאת שורה ארוכה של הוצאות שעליכם להיערך לקראתן. ראשית, נתוני הלמ"ס מגלים שמשק בית עם ילדים מוציא בישראל פי 1.4 בהשוואה למשק בית ללא ילדים. שנית, ההכנסה הכספית הממוצעת ברוטו לחודש למשק בית הגיעה בשנת 2017 ל-20 אלף ש"ח, אך בניכוי תשלומי חובה היא מצטמצמת ל-16.5 אלף ש"ח. במקביל, ההוצאה הכוללת לתצרוכת לרבות אומדן ההוצאה על שירותי דיור הסתכמה באותה שנה ב-16.2 אלף ש"ח.
המסקנה הברורה מהנתונים היא שתקציב משק הבית עומד להשתנות מיד אחרי החתונה. זה קורה כי סביר להניח שתאחדו חשבונות בנק, תרצו לקנות דירה ותתחילו להזין נתונים לתוך מחשבוני משכנתא בשביל להבין מה צופן העתיד הכלכלי שלכם. בינתיים, יש כמה דברים שאתם צריכים לדעת:
מומלץ להתייחס להכנסות וההוצאות של כל משק הבית
הטעות הנפוצה אצל זוגות צעירים שרק לאחרונה החליטו למסד את הקשר באופן רשמי היא להמשיך להפריד בין ההכנסות וההוצאות. מה שהיה לגיטימי לפני ששברתם את הכוס כבר הופך להיות מיותר, מה גם שהוא מקשה עליכם לדעת כמה באמת אתם מרוויחים ומה היכולת הפיננסית הריאלית שלכם.
הפתרון הוא פשוט להתייחס להכנסות וההוצאות של כל משק הבית ובכל מקרה להישאר אחידים. באותה הזדמנות, הקדישו כמה דקות בשבוע לדוחות שקיבלתם מהבנק, מחברות כרטיסי האשראי ומחברות הביטוח. בדקו גם את תלושי השכר האחרונים ובמידה ואחד מבני הזוג עצמאי – הקפידו להפריד בין הוצאות העסק והבית.
כסף עולה כסף
סביר להניח שהמתנות, החסכונות והכסף מהחתונה יעברו ישירות לחשבון הבנק המשותף. במקרים כאלה, אתם צריכים לבדוק האם יש טעם לבצע הפקדה קבועה לחיסכון או ניירות ערך ומה המשמעות הכלכלית של הפקדה לחיסכון פנסיוני פרטי. זה אולי נראה מוקדם, אבל הזמן עובר מהר ותמיד כדאי לחשוב קדימה.
כמו כן, קחו בחשבון שאתם משלמים עמלות ניהול חשבון בנק וכרטיסי אשראי כי כסף תמיד עולה כסף. במילים אחרות, ייתכן ולקחתם הלוואה ועכשיו אתם משלמים עליה או שיש לכם חריגה בחשבון הבנק שבגינה אתם משלמים ריביות על המינוס.
התנהלו לפי תקציב
חיי הרווקות מתאפיינים בגמישות אך ניהול משק בית מחייב היצמדות לתקציב קבוע. מהבחינה הזו, לנהל משק בית זה בדיוק כמו לנהל עסק: אתם צריכים לדעת כמה כסף נכנס, לאן הוא הולך ואיך או מתי להדק את החגורה.
החדשות הטובות הן שמרגע שמתחילים לנהל תקציב, זה כבר הופך להרגל קבוע. את התוצאות תראו מהר מאוד וגם החסכונות לא יאחרו להגיע.
לייק לפטריה בפייסבוק